Nota bodembeheer (kennisgeving)

Burgemeester en Wethouders en de Gemeenteraad van Nijmegen maken bekend dat zij de nota bodembeheer hebben vastgesteld. De nota bevat voorwaarden om 1) hergebruik van licht verontreinigde grond mogelijk te maken en 2) de grens van een geval van ernstige bodemverontreiniging te bepalen volgens de Wet Bodembescherming.  De ontwerp nota Bodembeheer heeft van 25 januari 2021 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijze ingediend.

Inzage

U kunt de nota bodembeheer vanaf 14-1-2022 gedurende 6 weken inzien via onderstaande snelkoppeling. De nota kan ook digitaal worden ingezien bij de gemeentelijke informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 in Nijmegen

Beroep en voorlopige voorziening

U kunt de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State gedurende 6 weken van 15 januari tot en met 25 februari 2022 laten weten dat u het niet eens bent met het deel van het besluit, dat gaat over de voorwaarden voor hergebruik van licht verontreinigd grond in het kader van het Besluit Bodemkwaliteit. Dit heet in beroep gaan. Dit is mogelijk als u:

- belanghebbende bent die het niet met het bovenstaande besluit eens is;

- niet-belanghebbende bent die een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit;

- niet-belanghebbende bent die niet verweten kan worden geen of niet tijdig een zienswijze te hebben ingediend.

Het besluit wordt van kracht na afloop van de beroepstermijn van 6 weken. Dit geldt niet wanneer u in de beroepstermijn beroep instelt en ook vraagt om een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit wordt dan niet van kracht voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Bij het verzoek om voorlopige voorziening moet u een onderbouwing geven van het spoedeisend belang dat bestaat bij de voorlopige voorziening.

Als u beroep wilt instellen dan moet u het beroepschrift richten aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De voorlopige voorziening moet u vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrecht.

Voor het behandelen van het beroep en een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Hierover kunt u informatie krijgen bij de Raad van State, telefoon (070) 426 42 51, website www.raadvanstate.nl.

Informatie

Voor specifieke informatie over het besluit en de nota kunt u contact opnemen met de heer S. Broekman van bureau Bodem en Water, telefoonnummer (024) 3292434.

Snelkoppeling naar de nota.

http://www.nijmegen.nl/vergunningpagina/Document/DownloadOne?documentNr=D220016136

 

Naar boven