VOORONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘DEN BELS 2021’ TE MOERDIJK

 

 

 

 

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat vanaf 19 januari 2022 tot en met 1 maart 2022 voor een ieder het voorontwerp van het bestemmingsplan ‘Den Bels 2021’ (planidentificatie NL.IMRO.1709.BPMDDenBels2021-BP20) tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie ter inzage ligt.

Het plan is naast fysiek ook digitaal te raadplegen op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.moerdijk.nl/Ruimtelijkeplannen.html.

 

Inhoud en p l angebied

Het plangebied van dit plan 1is gelegen ten noordwesten van Moerdijk, tussen het Hollandsch Diep in het westen, het gebied de Appelzak in het zuidwesten, de kern van Moerdijk in het oosten en de haven Moerdijk in het noordoosten.

In 2020 is een ontwerpbestemmingsplan Den Bels in procedure gebracht. Dit ontwerpbestemmingsplan is uiteindelijk niet vastgesteld. Nadat de gemeente Moerdijk eigenaar is geworden van een deel van het plangebied, heeft een heroverweging van de invulling van het gebied plaatsgevonden.

In hoofdzaak is dit bestemmingsplan een actualisatie van het geldende en verouderde bestemmingsplan. Voor de bestaande woningen en bedrijven is een passende bestemming opgenomen, waarbij is aangesloten bij het bestemmingsplan uit 2020 en rekening is gehouden met de reacties die op dat plan zijn ingediend.

Daarnaast wordt een groot deel van de huidige bestemming ‘Bedrijventerrein’ geschrapt. In dit gebied wordt een kleine woningbouwontwikkeling van maximaal 30 woningen, 1 vrijstaande woning, een horecavoorziening en een (dag)recreatief gebied mogelijk gemaakt, als onderdeel van het project Moerdijk Meer Mogelijk en Waterfront Moerdijk.

 

Informatiebijeenkomst

Op 1 februari 2021 vindt een informatiebijeenkomst plaats, waarin het bestemmingsplan wordt toegelicht. Met de huidige Corona-maatregelen gaan wij er vanuit dat dit een digitale informatiebijeenkomst wordt. Om deze reden vragen wij belangstellenden zich uiterlijk 31 januari 2022 per email aan te melden. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar daniella.de.kuijper@moerdijk.nl. Verdere informatie over de vorm en het tijdstip van de avond ontvangt u na uw inschrijving.

 

Reageren?

Iedereen kan tot en met 1 maart 2022 een reactie op het voorontwerpbestemmingsplan indienen. U kunt dit doen door een brief te sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Moerdijk, Postbus 4, 4760 AA in Zevenbergen of een mail te sturen aan info@moerdijk.nl onder vermelding van “Inspraakreactie bestemmingsplan Den Bels 2021”.

Voor het eventueel indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u tijdig een afspraak maken via het telefoonnummer 14 0168.

 

Naar boven