Reageren op ontwerpbestemmingsplan 110kV kabelverbinding Groningen, Hunze - Bloemsingel 

Een bestemmingsplan regelt voor bouwen en gebruiken van grond of water wat er wel en niet mag. Volgens de wet is de gemeente verplicht om een ontwerpbestemmingsplan te maken. U kunt er nu op reageren. Hoe en wanneer leest u hieronder. Evenals waar het ontwerpbestemmingsplan over gaat en waar en wanneer u het kunt bekijken.

Waar gaat het ontwerpbestemmingsplan over?

Dit ontwerpbestemmingsplan regelt de aanleg van een 110kV-kabelverbinding tussen de elektriciteitstations Hunze en Bloemsingel. Deze kabel vervangt de bestaande, verouderde kabel. De regels gaan gelden voor het gebied waarin het tracé (ruwweg) is gelegen en loopt globaal vanaf 110 Kv-hoogspanningsstation Groningen Hunze noordwestwaarts via de Europaweg, Petrus Campersingel, S.S. Rosensteinlaan, Vrydemalaan en via Bloemsingel naar 110 Kv-hoogspanningsstation Groningen Bloemsingel.

Waar en wanneer kunt u de stukken bekijken?

U kunt van 7 april tot en met 18 mei 2022 het ontwerpbestemmingsplan bekijken en de stukken die daarbij horen. Dat kan op deze plekken:

• De landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt zoeken op de naam. Of op de code van het bestemmingsplan: NL.IMRO.0014.BP652kabelverbGron-ow01.

• De gemeentelijke website gemeente.groningen.nl/actuele-bestemmingsplannen.

• Het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1. Dat kan op afspraak via gemeente.groningen.nl/bestemmingsplan-inzien.

Hoe en wanneer kunt u een reactie geven?

U kunt reageren van 7 april tot en met 18 mei 2022 op het ontwerpbestemmingsplan en de stukken die daarbij horen. Uw reactie heet een ‘zienswijze’. Reageren kan alleen op deze drie manieren:

• U vult het ‘online zienswijzeformulier’ bij het ontwerpbestemmingsplan in op de website gemeente.groningen.nl/actuele-bestemmingsplannen. U krijgt meteen een bevestiging van ontvangst.

• U stuurt een brief naar de afdeling Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, Postbus 7081, 9701 JB Groningen.

• U gaat in gesprek met een planjurist van de afdeling Ruimtelijk Beleid & Ontwerp. Bel voor een afspraak naar het algemene telefoonnummer 14 050 van de Gemeente Groningen.

Meer informatie leest u op de gemeentelijke website gemeente.groningen.nl/procedure-bestemmingsplan.

 

Groningen, 6 april 2022

Naar boven