Verkeersbesluit: tijdelijk instellen éénrichtingverkeer Oude Nieuwveenseweg in Nieuwveen

Burgemeester en wethouders van Nieuwkoop,

 

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994), het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het

Wegverkeer (BABW);

 

Artikel 18, lid 1 onder d van de WVW 1994, waarin het college van burgemeester en wethouders het bevoegd gezag is voor het nemen van dit verkeersbesluit en dat deze bevoegdheid op grond van het mandaatbesluit van 2007 is gemandateerd aan de afdelingsmanager van het team Beheer Openbare Ruimte;

 

In artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 is bepaald dat het plaatsen en/of verwijderen van verkeerstekens en onderborden, waardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd moet worden vastgesteld in een verkeersbesluit.

 

In artikel 37 van het BABW is bepaald dat de in artikel 34 BABW bedoelde tijdelijke plaatsingen en tijdelijke maatregelen met een langere duur dan vier maanden moeten worden vastgesteld in een verkeersbesluit;

 

Een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing en/of verwijdering van de verkeerstekens die worden genoemd in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW).

De wegen waarover in dit besluit wordt besloten, zijn in beheer bij de gemeente Nieuwkoop.

 

Motivering:

Er vinden noodzakelijke werkzaamheden plaats ten behoeve van kabels en leidingen die onder de Oude Nieuwveenseweg in Nieuwveen doorlopen. Er wordt een nieuwe hoofdleiding voor water en elektriciteitskabels aangelegd.

De werkzaamheden zijn gestart op 28 februari 2022 en zullen ongeveer een jaar duren. Tijdens deze werkzaamheden is er éénrichtingsverkeer ingesteld. Verkeer van Nieuwveen richting Langeraar en N207 wordt omgeleid. De bus van Arriva rijdt de gebruikelijke route en wordt niet omgeleid.

 

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers, passagiers en wegwerkers, het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan, is het gewenst om de verkeersmaatregel ‘tijdelijk eenrichtingverkeer’ te nemen voor de Oude Nieuwveenseweg in Nieuwveen in vier fasen:

  • 1.

    Fase 1: Nieuwveens Jaagpad tot Zaagmolenpad

  • 2.

    Fase 2: Zaagmolenpad tot Oude Nieuwveenseweg 61A/56

  • 3.

    Fase 3: Oude Nieuwveenseweg 61A/56 tot Oude Nieuwveenseweg 23/34

  • 4.

    Fase 4: Oude Nieuwveenseweg 23/34 tot Oude Nieuwveenseweg 1/2

     

Gehoord:

Overeenkomstig met artikel 24 van het BABW heeft op 30 maart 2022 overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie. Overeenkomstig met artikel 26 van het BABW wordt het verkeersbesluit gepubliceerd in het Gemeenteblad.

 

Besluiten:

  • 1.

    Het verkeersbesluit tot het instellen van een tijdelijk eenrichtingsverkeer op de Oude Nieuwveenseweg vanaf het Nieuwveens Jaagpad tot aan Oude Nieuwveenseweg 1/2 in Nieuwveen in vier verschillende fasen;

  • 2.

    Deze verkeersmaatregelen worden aangegeven door het aanbrengen van verkeerstekens volgens het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV) dat toegepast wordt zoals aangegeven is op tekeningen 121-02809-01, 121-02809-02, 121-02809-03, 121-02809-04;

  • 3.

    Deze verkeersmaatregelen treden in werking nadat de betreffende verkeerstekens zijn aangebracht.

     

Bezwaar

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten;

 

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener,

  • 2.

    de dagtekening,

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en

  • 4.

    de gronden van het bezwaar.

     

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift kunt u sturen aan de gemeente Nieuwkoop, Postbus 1, 2460 AA Ter Aar. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u wel de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat u ook bezwaar hebt gemaakt. Het besluit ligt gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het klantcontactcentrum, Teylersplein 1 te Nieuwveen.

Nieuwkoop 30 maart 2022

Burgemeester en wethouders van Nieuwkoop,

Namens deze:

Ariaan van der Vlugt

Afdelingmanager Beheer Openbare Ruimte

Naar boven