Ontwerpbestemmingsplan Patrijzenlaan Oostvoorne

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Fazantenlaan Oostvoorne ter inzage wordt gelegd. De stukken liggen met ingang van 13 januari 2022 gedurende zes weken ter inzage. U kunt het bestemmingsplan bekijken via onze website www.westvoorne.nl/grondgebied bij het kopje bestemmingsplannen. Ook kunt u het plan inzien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0614.patrijzen-0010. Ook is een papieren versie van het ontwerp te bekijken in het gemeentehuis.

Maatregelen op het gemeentehuis vanwege het coronavirus

In verband met de maatregelen in het kader van het coronavirus is het gemeentehuis alleen op afspraak te bezoeken. Indien u de papieren versie van het ontwerpbestemmingplan wenst in te zien of vragen heeft over het bestemmingsplan, kunt u contact opnemen met Sharon Dekker via 0181-40 81 53 of e-mailadres s.dekker@westvoorne.nl.

Inhoud bestemmingsplan

Aan de Patrijzenlaan staan 26 ouderen woningen, in eigendom van het gemeentelijk Woonbedrijf. De woningen zijn in het plangebied verdeeld in vier rijen en bestaan uit één laag met kap. De 26 ouderenwoningen van het Woonbedrijf Westvoorne die zich binnen het plandeel aan de Patrijzenlaan bevinden, worden gesloopt. De woningen zijn klein en voldoen niet meer aan de hedendaagse eisen voor ouderenwoningen. De woningen worden vervangen door 42 nieuwe woningen voor de sociale huur. Op vier plekken in het plan worden ook bovenwoningen mogelijk gemaakt. De invulling van het gebied blijft ongeveer gelijk aan de huidige opzet met insteekstraten vanaf de Patrijzenlaan. Aan deze insteekstraten wordt parkeergelegenheid geboden.

Indienen reacties bestemmingsplan

Tijdens de inzagetermijn van het ontwerpbestemmingsplan kunt u schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan geven. Zienswijzen kunnen door een ieder worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen richt u aan de gemeenteraad van Westvoorne, Postbus 550, 3235 ZH Rockanje. Wanneer u mondeling een zienswijze wilt geven, kunt u hiervoor een afspraak maken met de behandelend ambtenaar van het team VROM. U bereikt de behandelend ambtenaar via het Servicepunt Westvoorne, telefoonnummer 14 0181.

Rockanje, 12 januari 2021

Burgemeester en wethouders van Westvoorne

de secretaris

P. van der Wurff

de burgemeester

P.E. de Jong

Naar boven