Bestemmingsplan buitenplaats Huize Bijdorp gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Voorschoten maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Voorschoten het bestemmingsplan buitenplaats Huize Bijdorp op 16 december 2021 gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen, die naar aanleiding van ingebrachte zienswijzen zijn doorgevoerd, zijn vermeld in de Nota van beantwoording behorend bij het raadsbesluit.

Het bestemmingsplan buitenplaats Huize Bijdorp heeft betrekking op de omzetting van de maatschappelijke/religieuze bestemming naar een natuur- en woonbestemming. Doel is behoud van de buitenplaats en herontwikkeling tot een woon- en verblijfplaats voor jong en oud en met zorg voor elkaar zoals dit past binnen de waarden van de congregatie Dominicanessen van Voorschoten. De herbestemming maakt het mogelijk om circa 80 zorgplaatsen en 96 wooneenheden te ontwikkelen binnen het groene kader van de buitenplaats.

Het bestemmingsplan ligt vanaf 19 januari tot en met 1 maart 2022 tijdens openingstijden voor iedereen ter inzage bij het klantcontactcentrum van het gemeentehuis aan de Leidseweg 25 in Voorschoten. Het bestemmingsplan is ook in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Bent u het niet eens met deze besluiten en bent u belanghebbende? Dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende de termijn van 19 januari tot en met 1 maart 2022 gemotiveerd tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Een afschrift van het besluit waartegen het beroep zicht richt dient te worden meegezonden.

Op grond van artikel 11 van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet moeten de beroepsgronden in het beroepschrift worden opgenomen. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard als binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend. Na afloop van de beroepstermijn kunnen de beroepsgronden niet meer worden aangevuld.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking van het besluit tot gevolg. Daarvoor kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

 

Voorschoten, januari 2022

Burgemeester en wethouders van Voorschoten

Naar boven