‘Eenmalige ondersteuningsbijdrage corona’ gemeente Doetinchem

 

De raad heeft op 25 maart 2021 de ‘eenmalige ondersteuningsbijdrage corona’ vastgesteld. Op basis van dit besluit kan elke vereniging/ stichting onder beperkte voorwaarden een eenmalige ondersteuningssubsidie corona ontvangen van € 250. Het besluit is bedoeld voor verenigingen/stichtingen die te maken hebben met minder inkomsten (bijvoorbeeld uit lidmaatschap, sponsoring of barinkomsten), terwijl vaste lasten doorlopen of er extra kosten zijn vanwege de coronamaatregelen. In deze bekendmaking leest u hoe het besluit wordt uitgevoerd en welke spelregels van toepassing zijn.

 

  • 1.

    Verenigingen/stichtingen die financieel nadeel ondervinden van corona geven we de mogelijkheid om een ‘eenmalige ondersteuningsbijdrage corona’ van € 250 aan te vragen. Dit, onder voorwaarde dat de vereniging/stichting:

  • a.

    is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en de statutaire zetel heeft in Doetinchem;

  • b.

    primair is gericht op maatschappelijke doelstellingen;

  • c.

    geen andere subsidie ontvangt van de gemeente Doetinchem, danwel op enigerlei wijze reeds compensatie voor coronakosten heeft ontvangen;

  • d.

    akkoord gaat met publicering van de aanvraag in een toekenningsoverzicht coronasubsidies gD.

 

  • 2.

    De vereniging/ stichting dient het verzoek in bij de gemeente Doetinchem door het invullen van het format ‘eenmalige ondersteuningsbijdrage corona’ dat staat op de website www.doetinchem.nl/coronavirus. Dit formulier komt terecht bij ons Coronaloket.

 

  • 3.

    De aanvragen voor een ‘eenmalige ondersteuningsbijdrage corona’ worden getoetst door de medewerkers van het coronaloket onder leiding van de voorzitter van het Tijdelijk Team Corona (TTC). Hij besluit over de toekenning van de aanvragen aan de hand van de voorwaarden die de raad heeft vastgesteld. De aanvragen worden afgewikkeld op volgorde van binnenkomst.

 

  • 4.

    De ondersteuning wordt bij wijze van subsidie in één keer verleend en vastgesteld en de besteding hoeft daarna niet meer verantwoord te worden naar de gemeente. Het is de bedoeling dat een vereniging binnen drie weken na het doen van een aanvraag het geld op de bankrekening heeft staan.

 

  • 5.

    Het budget voor de eenmalige ondersteuningsbijdrage corona bedraagt maximaal € 50.000. De eenmalige ondersteuningsbijdrage eindigt bij het bereiken van het bestedingsplafond. De aanvragen worden afgewikkeld op volgorde van binnenkomst.

 

  • 6.

    De verantwoordelijk budgethouder van het budget ‘eenmalige ondersteuningsbijdrage corona’ is de voorzitter van het TTC. Hij beheert het budget ‘Eenmalige ondersteuningsbijdrage Corona’.

 

  • 7.

    Het coronaloket onder leiding van de voorzitter van het TTC, overlegt een overzicht van de afwikkeling van de aanvragen aan het college in een collegevoorstel. Daarbij worden de afwijzingen van aanvragen nader toegelicht.

 

  • 8.

    Het college is door de raad gemandateerd tot het nemen van besluiten over de ‘eenmalige ondersteuningsbijdrage corona’. Het college verantwoordt de uitgaven in de bestuurlijke monitoren en de jaarstukken. Bij de bestuurlijke monitoren en de jaarstukken te besluiten over de uitgaven van het college en achteraf het benodigde budget beschikbaar te stellen ten laste van de reserve corona.

 

 

Naar boven