Ontwerp bestemmingsplan "Delfzijl-Wonen met een Plus".

Het ontwerp bestemmingsplan 'Wonen met een Plus' regelt dat winkels 'van buiten naar binnen' worden verplaatst. De Lidl-supermarkt, die momenteel gevestigd is in de laagbouw bij de vroegere Vennenflat aan het Vennenplein wordt verplaatst naar het plangebied tussen de Waterstraat en de Willemstraat. In het plangebied worden daarnaast in totaal maximaal 90 levensloopbestendige appartementen gebouwd. Het project Wonen met een PLUS voorziet onder andere in de realisatie van een woonservicezone. Een woonservicezone is zo ingericht dat mensen er zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Bij een woonservicezone gaat het verder dan de fysieke woning. Het gaat om een samenhangend en gecoördineerd aanbod van wonen, ontmoeten, winkelen, welzijn, zorg en dienstverlening.

In samenhang met de totstandkoming van het ontwerp bestemmingsplan worden gelijktijdig ter inzage gelegd:

Ontwerp beeldkwaliteitsplan 'Delfzijl – Wonen met een Plus'

Het beeldkwaliteitsplan legt de uitgangspunten voor architectuur en stedenbouw vast voor de hierboven genoemde locaties. Het plan heeft als doel te dienen voor als toetsingskader voor zowel architecten als de welstandscommissie. Het beeldkwaliteitsplan zal worden toegevoegd aan de bestaande Welstandsnota en vormt in die hoedanigheid een toetsingskader voor de beoordeling van bouwplannen.

Ontwerp besluit vaststellen hogere waarden Wet geluidhinder

Voor het ontwerp bestemmingsplan 'Delfzijl – Wonen met een Plus' is een onderzoek verricht naar de geluidsbelasting vanwege industrielawaai en wegverkeerslawaai. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en het ontwerp bestemmingsplan maken de bouw van woningen mogelijk binnen het ontwerp bestemmingsplan ' Delfzijl – Wonen met een Plus'. Het besluit hogere grenswaarden is nodig omdat voor een aantal locaties binnen het plangebied niet kan worden voldaan aan de voorkeursgrenswaarde van industrielawaai en wegverkeerslawaai voor de toekomstige woningen. De geluidsbelasting blijft wel binnen de maximale voorkeursgrenswaarde voor het geluid van de Wet geluidhinder. Het college kan daarom een hogere waarde vaststellen.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan, ontwerp beeldkwaliteitsplan en het besluit hogere waarde en de bijbehorende stukken liggen van 18 maart tot en met 29 april 2021 ter inzage. Vanwege de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus, kunt u alleen voor noodzakelijke zaken terecht in het gemeentehuis. Daarom wordt de voorkeur gegeven aan digitale inzage. De stukken met betrekking tot het ontwerp bestemmingsplan en ontwerp beeldkwaliteitsplan (bijlage in het bestemmingsplan) zijn te vinden via ruimtelijkeplannen.nl. De digitale stukken zijn juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale stuk. Het ontwerp besluit hogere waarde Wet geluidhinder kunt u opvragen door een verzoek in te dienen via gemeente@eemsdelta.nl. Geeft u er toch voorkeur aan om de papieren versie in te zien, dan kunt u een afspraak maken bij het Klant Contact Centrum via www.eemsdelta.nl of via telefoonnummer 140596. Onze medewerkers gaan met u op zoek naar een oplossing.

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kunt u schriftelijke zienswijzen indienen bij het college van B&W, Postbus 15 9900 AA te Appingedam of mailen naar: gemeente@eemsdelta.nl. Vermeld in uw brief of e-mail uw naam, adres en woonplaats en vermeld bovenaan uw brief of in uw e-mail bij onderwerp "zienswijze ontwerp bestemmingsplan "Delfzijl-Wonen met een Plus". Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer (0596) 63 9340.

 

Naar boven