Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering van Burgemeester en Wethouders gemeente Krimpenerwaard 16 februari 2021

 

16 februari 2021

 

 

 

Onderwerp

Besluit

BuCa Huisvesting Gemeentekantoren

 

Samenvatting

Het college stelt de raad voor om te komen tot één centrale huisvesting van de kantoor- en vergaderfuncties van de raad, het college en de medewerkers.

Nu zijn deze functies nog ondergebracht in 4 gebouwen in Stolwijk, Lekkerkerk, Schoonhoven en Bergambacht. Onderzoeken die het college heeft laten uitvoeren laten zien dat een centrale huisvesting op een nieuwe locatie de meeste kansen biedt om als gemeente klaar te zijn voor de toekomst wat betreft duurzaamheid, haar dienstverlening aan de inwoners, de huisvesting van de eigen organisatie en ook in financieel opzicht de gunstigste keuze is. De raad wordt gevraagd als zij met de keuze instemt een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen voor verdere verkenning. Deze verkenning moet aantonen of bij een verdere uitwerking de beoogde doelstellingen qua duurzaamheid, dienstverlening, bedrijfsvoering en financiën worden gehaald. In de verkenning zal ook worden meegenomen wat de kansen en mogelijkheden van herontwikkeling van de 4 huidige kantoorlocaties nadat deze niet meer worden gebruikt. De planning is om de uitkomsten van de verkenning in het 4e kwartaal van 2021 ter besluitvorming voor te leggen aan de raad.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Besluit de raad voor te stellen om te komen tot een centrale huisvesting voor de kantoor- en vergaderfuncties conform het bij dit voorstel gevoegde raadsvoorstel;

  • 2.

    Besluit het communicatieplan voor de businesscase vast te stellen.

 

 

 

2e wijziging Legesverordening 2021

 

Samenvatting

Het College biedt ter vaststelling aan de Raad aan de 2e wijziging van de Legesverordening 2021.

 

Besluit

  • 1.

    Het College biedt ter vaststelling aan de Raad aan de 2e wijziging van de Legesverordening 2021.

 

 

 

De Klomp, herziening bestemmingsplan

 

Samenvatting

Het college heeft besloten de raad voor te stellen het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied (voormalige gemeente Vlist)’ niet te herzien voor de percelen gelegen naast Provincialeweg Oost 69 te Haastrecht.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Stelt de raad voor het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied (voormalige gemeente Vlist)’ niet te herzien voor de percelen gelegen naast Provincialeweg Oost 69 te Haastrecht, kadastraal bekend gemeente Haastrecht, sectie F, nummers 440 en 441.

 

 

 

Informatienota Aanpassing WOZ waarden ivm COVID 19

 

Samenvatting

Er is recent een handreiking uitgebracht waarin correctiefactoren vanwege de Coronacrisis worden aangegeven voor bepaalde categorieën niet-woningen. Normaal gesproken wordt waardepeildatum 1 januari 2020 gehanteerd bij de aanslagen 2021. Als gevolg van een bijzondere omstandigheid zoals genoemd in artikel 18 Wet WOZ, dient de WOZ-waarde te worden bepaald naar de toestandspeildatum 1 januari 2021.

 

Besluit

  • 1.

    Het college neemt kennis van de informatienota WOZ waarde aanpassing.

 

 

 

Raadsinformatiebrief De Klomp

 

Samenvatting

Het college informeert de raad met een raadsinformatiebrief met betrekking tot de geschiedenis over het dossier “De Klomp”, percelen gelegen naast Provincialeweg Oost 69 te Haastrecht

 

Besluit

  • 1.

    Het college mandateert wethouder De Wit om de raadsinformatiebrief gewijzigd vast te stellen.

 

 

 

Verzoek huurkwijtschelding voetbalverenigingen

 

Samenvatting

Het college heeft besloten het verzoek tot huurkwijtschelding van zeven voetbalverenigingen voor de periode van juli tot en met september 2020 af te wijzen. Een voorstel over hoe om te gaan met verzoeken van amateursport-organisaties tot huurkwijtschelding voor de periode oktober 2020 tot en met december 2020 is in voorbereiding. Voor de periode januari 2021 tot en met juni 2021 zal het college beleid bepalen nadat steunmaatregelen voor die periode bekend zijn.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Besluit de huur van de voetbalverenigingen voor juli tot en met september 2020 niet kwijt te schelden;

     

  • 2.

    Bepaalt in een vervolg op dit voorstel hoe om te gaan met huurkwijtscheldingen voor  amateursportorganisaties voor de periode oktober 2020 tot en met december 2020;

  • 3.

    Bepaalt hoe om te gaan met huurkwijtscheldingen in de sport voor de periode januari tot en met juni 2021, nadat regeling ‘Tegemoetkoming voor verhuurders van sportaccommodaties' bekend is.

  • 4.

    Wethouder Sleeuwenhoek wordt gemandateerd de brief gewijzigd vast te stellen.

 

 

 

Werving & selectieproces

 

Samenvatting

Het college heeft besloten het huidige protocol voor werving en selectie van personeel te vervangen door een nieuw proces. Het werven en selecteren van medewerkers is maatwerk. Daar speelt het nieuwe proces op in.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Stemt in met het nieuwe proces voor werving en selectie.

 

 

 

Bestemmingsplan West-Vlisterdijk 8, Vlist

 

Samenvatting

Het college heeft ingestemd met het bestemmingsplan ‘West-Vlisterdijk 8, Vlist’ en biedt dit plan aan ter vaststelling aan de gemeenteraad. Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om ten noordwesten van de huidige (te slopen) woning aan de West-Vlisterdijk 8 in Vlist een grotere vervangende woning te realiseren. Het college stelt de gemeenteraad voor om geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Stemt in met het bestemmingsplan ‘West-Vlisterdijk 8, Vlist’, met planidentificatienummer  NL.IMRO.1931.BP1911BG009-VG01;

  • 2.

    Stemt in met de Nota ambtshalve aanpassingen;

  • 3.

    Stelt de gemeenteraad voor om het bestemmingsplan ‘West-Vlisterdijk 8, Vlist’, met planidentificatienummer  NL.IMRO.1931.BP1911BG009-VG01 vast te stellen;

  • 4.

    Stelt de gemeenteraad voor om geen exploitatieplan vast te stellen.

 

 

 

Nieuwe tijdelijke overeenkomst mobiele abonnementen

 

Samenvatting

De gemeente Krimpenerwaard is een nieuwe tijdelijke overeenkomst aangegaan met KPN voor de mobiele abonnementen voor de medewerkers van de gemeente.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Besluit een nieuwe tijdelijke overeenkomst voor maximaal 2,5 jaar met KPN aan te gaan voor mobiele abonnementen

  • 2.

    Wijkt daarmee af van het inkoop- en aanbestedingsbeleid

 

De burgemeester mandateert:

  • 3.

    De afdelingsmanager Service & Informatie tot ondertekening van deze nieuwe tijdelijke overeenkomst

 

 

 

Wijzigingsplan Opperduit 114, Lekkerkerk

 

Samenvatting

Het college heeft het wijzigingsplan ‘Landelijk gebied (voormalige gemeente Nederlek) Opperduit 114, Lekkerkerk’ vastgesteld nu er over het ontwerp van het wijzigingsplan geen zienswijzen zijn ingediend. Het plan maakt de uitbreiding van het agrarische bouwperceel mogelijk ten behoeve van het daar gevestigde melkveebedrijf. Het plan waarborgt ook de landschappelijke inpassing en maximeert de oppervlakte van het eveneens op het perceel gevestigde agrarische loonbedrijf.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Stelt het wijzigingsplan ‘Landelijk gebied (voormalige gemeente Nederlek) Opperduit 114, Lekkerkerk’, met kenmerk NL.IMRO.1931.BPW2007BG028-VG01 ongewijzigd vast;

  • 2.

    Besluit geen exploitatieplan vast te stellen.

 

 

 

Naar boven