Verordening van de raad van de gemeente Amsterdam houdende regels over het heffen van parkeerbelastingen (Verordening parkeerbelastingen Amsterdam 2022)

De raad van de gemeente Amsterdam,

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 november 20201,

gelet op de artikelen 149 en 225 eerste lid, aanhef en onder a en b van de Gemeentewet,

 

besluit de volgende verordening vast te stellen:

 

 

Verordening parkeerbelastingen Amsterdam 2021

Artikel 1 Parkeerbelastingen

Onder de naam van parkeerbelastingen worden de volgende belastingen geheven:

  • a.

    een belasting ter zake van het parkeren van een voertuig op een bij dan wel krachtens deze verordening in de daarin aangewezen gevallen door het college van burgemeester en wethouders te bepalen plaats, tijdstip en wijze;

  • b.

    een belasting ter zake van een van gemeentewege verleende vergunning voor het parkeren van een voertuig op de in die vergunning aangegeven plaats en wijze.

Artikel 2 Begripsomschrijvingen

Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder:

  • a.

    parkeren: het gedurende een aaneengesloten periode doen of laten staan van een voertuig, anders dan gedurende de tijd die nodig is voor en gebruikt wordt tot het onmiddellijk in- en uitstappen van personen dan wel het onmiddellijk laden of lossen van zaken, op de binnen de gemeente gelegen voor het openbaar verkeer openstaande terreinen of weggedeelten, waarop dit doen of laten staan niet ingevolge een wettelijk voorschrift is verboden;

  • b.

    houder: degene die naar de omstandigheden als houder van een voertuig moet worden beschouwd, met dien verstande dat voor een motorvoertuig dat is ingeschreven in het krachtens de Wegenverkeerswet (Staatsblad 1994, nr. 475) aangehouden register van opgegeven kentekens, als houder wordt aangemerkt degene op wiens naam het voor het motorvoertuig opgegeven kenteken ten tijde van het parkeren in het register was ingeschreven;

  • c.

    parkeerapparatuur: parkeermeters, voor het betalen van de parkeerbelasting ingerichte mobiele telefoons, parkeerautomaten, met inbegrip van verzamelparkeermeters, centrale computer en hetgeen naar maatschappelijke opvatting overigens onder parkeerapparatuur wordt verstaan;

  • d.

    centrale computer: een computer van de gemeente dan wel een computer van het bedrijf waarmee de gemeente een overeenkomst heeft gesloten, bestemd voor de registratie van parkeerbewegingen in het kader van het verlenen van diensten op het gebied van betaald parkeren met gebruik van een telefoon of ander communicatiemiddel;

  • e.

    parkeerapparatuurplaats: een parkeerplaats waarvoor parkeerbelasting wordt geheven, behorende bij de parkeerapparatuur;

  • f.

    vergunning: een van gemeentewege verleende vergunning voor het parkeren (parkeervergunning) zoals geregeld en beschreven in de Parkeerverordening 2013;

  • g.

    parkeerduurbeperking: beperking in tijdsduur van de parkeerhandeling, alles overeenkomstig het bepaalde in de Parkeerverordening 2013;

  • h.

    stadsdeelgrenzen: de grenzen zoals omschreven in artikel 1 van de Verordening op de bestuurscommissies.

Artikel 3 Belastingplicht

  • 1.

    De belasting, bedoeld in art. 1, onderdeel a, wordt geheven van degene die het voertuig heeft geparkeerd.

  • 2.

    Als degene die het voertuig heeft geparkeerd, wordt mede aangemerkt:

    • a.

      degene die de belasting voldoet, dan wel te kennen geeft of heeft gegeven de belasting te willen voldoen;

    • b.

      zolang geen voldoening van de belasting, vermeld in art. 1, onderdeel a, heeft plaatsgevonden: de houder van het voertuig, met dien verstande dat:

      • 1.

        indien een voor ten hoogste drie maanden aangegane huurovereenkomst wordt overgelegd, waaruit blijkt wie ten tijde van het parkeren ingevolge deze overeenkomst de huurder van het voertuig was, niet de houder, maar de huurder wordt aangemerkt als degene die het voertuig heeft geparkeerd;

      • 2.

        indien blijkt dat een ander in het kentekenregister had moeten staan ingeschreven, die ander wordt aangemerkt als degene die het voertuig heeft geparkeerd

  • 3.

    De belasting, bedoeld in art. 1, onderdeel a, wordt niet geheven van degene die op de voet van het tweede lid, onderdeel b, wordt aangemerkt als degene die het voertuig heeft geparkeerd, indien deze aannemelijk maakt dat ten tijde van het parkeren een ander tegen zijn wil van het voertuig heeft gebruikgemaakt en dat hij dit gebruik redelijkerwijs niet heeft kunnen voorkomen.

  • 4.

    De belasting, bedoeld in art. 1, onderdeel b, wordt geheven van degene aan wie de vergunning is verleend. De belastingplicht van de belasting, bedoeld in art. 1, onderdeel b, sluit de belastingplicht van de belasting, bedoeld in art. 1, onderdeel a, uit voor de in de vergunning aangegeven wijze en plaats met uitzondering van gebieden waar en voor zover een parkeerduurbeperking geldt. Deze uitsluiting geldt uitsluitend ter zake van het kenteken waarvoor de vergunning is verleend.

Artikel 4 Tijdstip van het ontstaan van de belastingschuld

  • 1.

    De belasting, bedoeld in art. 1, onderdeel a, is verschuldigd bij de aanvang van het parkeren.

  • 2.

    De belasting, bedoeld in art. 1, onderdeel b, is verschuldigd bij het verlenen van de vergunning.

Artikel 5 Tarief, tijdvak en maatstaf van heffing

Het tarief, het tijdvak en de maatstaf van heffing zijn vermeld in de bij deze verordening behorende en daarvan deel uitmakende tarieventabel.

Artikel 6 Wijze van heffing, termijn van betaling en restitutie

  • 1.

    De belasting, bedoeld in art. 1, onderdeel a, wordt geheven bij wege van voldoening op aangifte, en wel door middel van het, bij aanvang van het parkeren, op de door het college van burgemeester en wethouders voorgeschreven wijze betalen van geld met behulp van parkeerapparatuur en/of door middel van het al dan niet elektronisch in werking stellen van parkeerapparatuur. Van de verschuldigde belasting per tijdseenheid wordt op of via de parkeerapparatuur of in de daarbij geleverde gebruiksaanwijzing kennisgegeven. Ten aanzien van het hier voorafgaande bepaalde moet de belasting overeenkomstig de aangifte worden betaald binnen één maand na het einde van het parkeren, indien het bij de aanvang van het parkeren in werking stellen van de parkeerapparatuur geschiedt door het via een telefoon of ander communicatiemiddel inloggen op de centrale computer.

  • 2.

    De belasting, bedoeld in art. 1, onderdeel b, wordt geheven bij wege van voldoening op aangifte en moet worden betaald bij het verlenen van de vergunning. Voldoen via een daartoe afgegeven machtiging tot automatische incasso wordt hier met betalen gelijkgesteld.

  • 3.

    Indien de belastingplicht met betrekking tot de belasting, bedoeld in art. 1, onderdeel b, in de loop van de zes maanden waarvoor de vergunning is verleend, eindigt, bestaat aanspraak op ontheffing over zoveel volle kalendermaanden als er in die periode na het tijdstip van de beëindiging van de belastingplicht nog resteren. De Parkeerverordening 2013 geeft de voorwaarden bij de beëindiging van de vergunning.

  • 4.

    Een naheffingsaanslag moet terstond, inclusief de kosten van de naheffingsaanslag zoals bedoeld in art. 9, en voor zover van toepassing verhoogd met de andere kosten zoals bedoeld in art. 9, worden betaald.

Artikel 7 Bevoegdheid tot aanwijzing van parkeerapparatuurplaatsen

De aanwijzing van de plaats waar en het tijdstip en de wijze waarop tegen betaling van de belasting, bedoeld in art. 1, onderdeel a, mag worden geparkeerd, geschiedt in alle gevallen bij besluit van het college van burgemeester en wethouders, gehoord de stadsdelen.

Artikel 8 Wielklem en wegsleepregeling

  • 1.

    Een wielklem kan worden aangebracht in het geval van wanbetalen.

  • 2.

    Burgemeester en wethouders kunnen nadere regels geven omtrent de definitie van wanbetalen.

  • 3.

    Indien na het aanbrengen van de wielklem ten minste 24 uur zijn verstreken, wordt het voertuig naar een door de in art. 231, tweede lid, onderdeel b, van de Gemeentewet bedoelde gemeenteambtenaar aangewezen plaats overgebracht en daar in bewaring gesteld.

Artikel 9 Kosten

  • 1.

    Voor een naheffingsaanslag voor de belasting als bedoeld in art. 1, onderdeel a, alsmede voor het aanbrengen, respectievelijk het verwijderen van de wielklem en voor het overbrengen en bewaren worden kosten in rekening gebracht. De hoogte van het daarvoor in rekening te brengen bedrag is opgenomen in hoofdstuk 7 van de bij deze verordening behorende tarieventabel.

  • 2.

    Het bedrag van de voor de wielklem en voor het overbrengen en bewaren in rekening te brengen kosten, wordt in een voor bezwaar vatbare beschikking vastgesteld.

Artikel 10 Kwijtschelding

Bij de invordering van deze belasting wordt geen kwijtschelding verleend.

Artikel 11 Nadere regels door het college van burgemeester en wethouders

Het college van burgemeester en wethouders kan nadere regels geven met betrekking tot de heffing en de invordering van parkeerbelastingen.

Artikel 12 Intrekking Verordening Parkeerbelastingen 2021

De Verordening Parkeerbelastingen 2021 wordt ingetrokken met dien verstande dat deze van toepassing blijft op de belastbare feiten die zich voor 1 januari 2022 hebben voorgedaan.

Artikel 13 Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking met ingang van 1 januari 2022.

Artikel 14 Citeertitel

Deze verordening wordt aangehaald als Verordening parkeerbelastingen Amsterdam 2022.

Aldus vastgesteld in de raadsvergadering van 23 december 2021.

De voorzitter

Femke Halsema

De raadsgriffier

Jolien Houtman

Bijlage 1 Tarieventabel 2021, behorende bij de Verordening parkeerbelastingen 2021

 

Inhoudsopgave tarieventabel:

Hfst 1. Tariefgebieden

Hfst 2. Vergunninggebieden en -tarieven

Hfst 3. Bloktijden

Hfst 4. Kosten naheffingsaanslag, wielklem, overbrenging en bewaring

Hfst 5. Tarieven bij parkeerapparatuur

Hfst 6. Tarieven van kaarten

Hfst 7. Opbouw kosten van naheffingsaanslagen en wielklemmen

 

Hoofdstuk 1 Tariefgebieden

Met de Verordening Parkeerbelastingen 1991 (Gemeenteblad 1991, afd. 3, volgnr. 63) werd voor het gehele grondgebied van Amsterdam het fiscale parkeerregime ingevoerd.

Daarna werd dat gebied per gebied (zie hoofdstuk 2) geëffectueerd. Met betrekking tot het parkeren bij parkeerapparatuur als bedoeld in art. 1, onderdeel a, van de Verordening parkeerbelastingen 2019 bestaan er binnen de gemeente Amsterdam negen soorten tariefgebieden:

 

Tariefgebied 1:

Voor zover het tariefgebied 1 qua tijd en plaats samenvalt met een 10-cent-tariefgebied, is op de tijden dat het 10-cent-tariefgebied geldt, zoals aangegeven in het Uitvoerings- en Aanwijzingsbesluit van het college van burgemeester en wethouders, tarief 1 niet van toepassing.

 

Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de vaargeul door het IJ, (2) het midden van de Oosterdoksdoorgang, (3) het midden van het Oosterdok ten oosten van de IJtunnel, (4) het midden van het water van de Nieuwe Herengracht, (5) het midden van het water van de Binnenamstel, (6) het midden van het water van de Singelgracht (7) de zuidzijde van de zuidelijke spoorlijn in de richting van het Centraal Station (tot brugnummer 1901), (8) het midden van het water van de Westerdokssluis.

 

Tariefgebied 2:

Voor zover het tariefgebied 2 qua tijd en plaats samenvalt met een 10-cent-tariefgebied, is op de tijden dat het 10-cent-tariefgebied geldt, zoals aangegeven in het Uitvoerings- en Aanwijzingsbesluit van het college van burgemeester en wethouders, tarief 2 niet van toepassing.

 

  • I.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Nieuwe Vaart (ter hoogte van brugnummer 274 tot brugnummer 78), (2) het midden van het Lozingskanaal (vanaf brugnummer 78 tot de westzijde van de spoorbrug, (3) de westzijde van de spoorlijn in zuidelijke richting naar het Amstelstation (4) het midden van de Ringvaart, (5) het midden van de Amstel, (6) het midden van het Amstelkanaal, (7) het midden van het Noorder Amstelkanaal, (8) het midden van de Stadiongracht, (9) het midden van het Olympiakanaal, (10) het midden van de Schinkel in noordelijke richting, (11) het midden van de Kostverlorenvaart, (12) het midden van het Westelijk Marktkanaal, (13 het midden van de Haarlemmervaart, (14) een denkbeeldige lijn in noordelijke richting ter hoogte van het westen van de schoolwerktuinen tot aan de zuidzijde van de spoorlijn Amsterdam Sloterdijk – Amsterdam CS, (15) de zuidzijde van de spoorlijn in oostelijke richting, (16) de aansluiting op de andere spoorlijn en van daaruit de spoorlijn volgend in noordwestelijke richting tot het begin van de Spaarndammerdijk, (17) de Spaarndammerdijk in noord-oostelijke richting tot de Archangelweg, ( (18) de westzijde van de Archangelkade (langs de bebouwing van het westelijke bedrijventerrein), (19) het verlengde van de westzijde van de Archangelkade tot aan de oever van de Mercuriushaven, (20) het midden van de Mercuriushaven, (21) het midden van het IJ, (22) het midden van de Westerdokssluis (van brugnummer 314 tot 1901) en (23) de noordzijde van de spoorlijn tot de Singelgracht;

 

  • II.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) Zuidzijde A10 (Ringweg-Zuid), (2) de gehele Europaboulevard tot aan de De Boelelaan, (3) het midden van de De Boelelaan tot aan de Parnassusweg, (4) het westen van de Buitenveldertselaan tot aan Arent Janszoon Ernststraat (5) het water ten noorden van de Arent Janszoon Ernststraat en Overijsselweg tot aan de Amstelveenseweg, (6) het midden van de Amstelveenseweg tot aan de zuidzijde A10 (Ringweg Zuid).

 

Tariefgebied 3:

Voor zover het tariefgebied 3 qua tijd en plaats samenvalt met een 10-cent-tariefgebied, is op de tijden dat het 10-cent-tariefgebied geldt, zoals aangegeven in het Uitvoerings- en Aanwijzingsbesluit van het college van burgemeester en wethouders, tarief 3 niet van toepassing.

 

 

  • I.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de vaargeul door het IJ, (2) het midden van de mond van het Amsterdam-Rijnkanaal, (3) het midden van het Amsterdam-Rijnkanaal, (4) de A-10 (Ringweg Oost) tot de spoorlijn, (5) de westzijde van de spoorlijn tot het Galileïplantsoen, (6) het de noordzijde van het Galileïplantsoen ter hoogte van nrs. 111-113 tot de Archimedesweg , (7) het midden van de Archimedesweg tot aan de Molenwetering, (8) het midden van de Molenwetering tot aan de Middenweg , (9) het midden van de Middenweg tot de noordzijde van de Hugo de Vrieslaan, (10) het noorden van de Hugo de Vrieslaan (11) de westzijde van de Overzichtweg tot aan het spoor, (12) het spoor tot het midden van de Weespertrekvaart, (13) het midden van de Weespertrekvaart, (14) het midden van de A10 (Ringweg Oost), (15) de grens met de gemeente Ouder-Amstel, (16) de Nieuwe Utrechtseweg tot aan de afrit naar de Joan Muyskenweg, (17) een lijn tussen de Nieuwe Utrechtseweg ter hoogte van de afrit naar de Joan Muyskenweg en de Duivendrechtse Vaart, gaande tussen de adressen Joan Muyskenweg 2 N en Joan Muyskenweg 4, (18) het midden van de Duivendrechtse Vaart (19) het midden van de Amstel in zuidwestelijke richting tot aan de spoorlijn, (20) de spoorlijn tot station Amsterdam Zuid, (21) de spoorlijn tussen station Amsterdam Zuid en station Amsterdam Sloterdijk tot aan de Jan van Galenstraat, (22) het midden van de Jan van Galenstraat tot aan de ring A10(west), (23) de A-10 (Ringweg West) in noordelijke richting tot de noordzijde van de Sloterdijkerweg, (24) de noordzijde van de Sloterdijkerweg tot aan de oostzijde van de Contactweg, (25) de oostzijde van de Contactweg tot aan het spoor (26) de spoorlijn in oostelijke richting tot aan de Spaarndammerdijk (27) de Spaarndammerdijk in noord-oostelijke richting tot de Archangelweg, (28) de westzijde van de Archangelweg, (29) de westzijde van de Archangelkade (langs de bebouwing van het westelijke bedrijventerrein), (30) het verlengde van de westzijde van de Archangelkade tot aan de oever van de Mercuriushaven, (31) het midden van de Mercuriushaven, met uitsluiting van het tariefgebied 1 en 2.

 

Tariefgebied 4:

Voor zover het tariefgebied 4 qua tijd en plaats samenvalt met een 10-cent-tariefgebied, is op de tijden dat het 10-cent-tariefgebied geldt, zoals aangegeven in het Uitvoerings- en Aanwijzingsbesluit van het college van burgemeester en wethouders, tarief 4 niet van toepassing.

 

  • I.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van het IJ, (2) het midden van het water ten noorden van het adres Grasweg 41Z verder in een denkbeeldige lijn in oostelijke richting tot het midden van het Tolhuiskanaal, (3) het midden van het Tolhuiskanaal in zuidelijke richting tot het noorden van de Grasweg, (4) het noorden van de Grasweg in oostelijke richting tot het midden van het Buiksloterkanaal, (5) het midden van het Buiksloterkanaal tot de Buiksloterweg, (6) de Buiksloterweg in oostelijke richting tot het midden van het Noordhollandsch Kanaal, (7) het midden van het Noordhollandsch Kanaal tot het midden van het IJ;

 

  • II.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door de eilanden van de wijk IJburg (1e en 2e fase) met inbegrip van het parkeerterrein sportpark Diemerpark ter hoogte van het Dick Hilleniuspad;

 

  • III.

    Het gebied Zeeburgereiland voor zover gelegen ten noorden van het midden van de IJburglaan en ten oosten van de Zuiderzeeweg;

 

  • IV.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de westzijde van het spoor ter hoogte van Galileïplantsoen 111-113 in zuidoostelijke richting tot aan de A-10 (Ringweg Oost), (2) westzijde A-10 (Ringweg Oost) tot aan brugnummer 1269, (3) het midden van de Weespertrekvaart vanaf brugnummer 1269 in westelijke richting tot aan de spoorbrug, (4) de westzijde van de Overzichtsweg, (5) de noordzijde van de Hugo de Vrieslaan tot aan de Middenweg, (6) vanaf de Middenweg door het midden van de Molenwetering tot het noorden van de Archimedesweg, (7) de noordwestzijde van het Galileïplantsoen (aan de zuidoostzijde van het huizenblok met nummers 111-113);

 

  • V.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de ring A10 (west), (2) de spoorlijn Amsterdam-CS – Schiphol, (3) de oostzijde van de contactweg, (4) de spoorlijn Haarlem-Amsterdam CS.

 

Tariefgebied 5:

Vervallen.

 

Tariefgebied 6:

Voor zover het tariefgebied 6 qua tijd en plaats samenvalt met een 10-cent-tariefgebied, is op de tijden dat het 10-cent-tariefgebied geldt, zoals aangegeven in het Uitvoerings- en Aanwijzingsbesluit van het college van burgemeester en wethouders, tarief 6 niet van toepassing.

 

  • I.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de A10 (Ringweg West) tot de noordzijde van de Jan van Galenstraat, (2) de noordzijde van de Jan van Galenstraat in westelijke richting tot de spoorlijn, (3) van de spoorlijn in noordelijke richting tot het midden van de Haarlemmerweg, (4) van het midden van de Haarlemmerweg in westelijke richting tot de oostzijde van de sportpark Spieringhorn, (5) langs de oostzijde van sportpark Spieringhorn in noordelijke richting tot de Naritaweg, (6) van de Naritaweg in westelijke richting tot het midden van de Seineweg, (9) van het midden van de Seineweg in noordelijke richting tot het bovenste spoor, (10) het bovenste spoor in noordoostelijke richting tot de Basisweg en (11) de zuidzijde van de Basisweg in oostelijke richting tot de A10 (Ringweg West);

 

  • II.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de Zuider IJdijk, (2) Zuiderzeeweg, (3) het midden van de IJburglaan tot de Enneüs Heermabrug brug naar IJburg, (4) de A10 (Ringweg Oost), (5) de Diemerzeedijk, (6) het Dick Hilleniuspad, (7) Han Rensenbrinkpad, (8) Jan Beijerpad, (9) Waterkeringpad, (10) de Diemerzeedijk, (11) de Buitenkerkerweg en (12) het pad langs de noordoostzijde van het Amsterdam-Rijnkanaal, uitgezonderd het parkeerterrein sportpark Diemerpark ter hoogte van het Dick Hilleniuspad;

 

  • III.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de zuidzijde van de Noordzijde, (2) het midden van de Burgemeester Cramergracht, (3) het midden van het water ten noorden van de Jan Evertsenstraat, (4) de westelijke teen van het talud van de ringspoorbaan, (5) van de Henk Sneevlietweg, (6) het midden van de Johan Huizingalaan, (7) het midden van de Slotervaart, (8) het midden van de Christoffel Plantijngracht in noordelijke richting tot de westelijke aftakking naar de Sloterplas, (9) de westelijke aftakking van de Christoffel Plantijngracht tot het midden van de Sloterplas (10) het midden van de Sloterplas in noordelijke richting tot de zuidzijde van de Noordzijde;

 

  • IV.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de A10 (Ringweg Zuid), (2) Het water aan de westzijde van het Amstelpark; (3) Het water aan de noordzijde van het Kleine Loopveld; (4) De westzijde van het Klein Loopveld, (5) de gemeentegrens van Amstelveen tot aan de Ringvaart; (6) de Ringvaart tot aan de Nieuwe Meer; (7) het midden van de Nieuwe Meer tot aan de A10” met uitzondering van de gebieden omschreven in tariefgebieden 2 en 3.

 

  • V.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de (1) Osdorpergracht, (2) de oostzijde van de Meer en Vaart, (3) het midden van het Hoekenespad en (4) het midden van de Hoekenesgracht.

 

  • VI.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de Burgemeester De Vlugtlaan aan beide zijden tussen de Antony Moddermanstraat en de Burgemeester Eliasstraat, (2) beide zijden van het Joop van Weezelhof, (3) de Jan de Jonghstraat, (4) de Willem Kraanstraat, (5) het Sape Kuiperplantsoen, (6) het Arend Bontekoeplantsoen, (7) het Johan Schipperplantsoen, (8) de Hugo Flores Ruysstraat, (9) de Burgemeester Eliasstraat aan beide zijden (tussen de Burgemeester Van Tienhovengracht en de Burgemeester De Vlugtlaan), (10) de Krijn Breurstraat, (11) de Slotermeerlaan aan beide zijden en inclusief de ventweg, tussen de Henriëtte Roland Holststraat en de Burgemeester De Vlugtlaan, (12) de Cornelis van Vollenhovenstraat aan beide zijden, (13) de Jan de Louterstraat aan beide zijden (tussen de Slotermeerlaan en de Cornelis van Vollenhovenstraat), (14) de Van Gilsestraat, (15) de David Vosstraat, (16) de Van Hanxleden Houwerstraat, (17) de Sieg Vaz Diasstraat (tussen de Burgemeester De Vlugtlaan en de Van Hanxleden Houwerstraat);

 

Tariefgebied 7:

Voor zover het tariefgebied 7 qua tijd en plaats samenvalt met een 10-cent-tariefgebied, is op de tijden dat het 10-cent-tariefgebied geldt, zoals aangegeven in het Uitvoerings- en Aanwijzingsbesluit van het college van burgemeester en wethouders, tarief 7 niet van toepassing.

 

  • I.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) vanaf de IJdoornlaan het midden van het fietspad ten westen van de flats met de adressen H. Cleyndertweg oneven huisnummers 1 t/m 873, (2) tot aan de denkbeeldige lijn doorgetrokken vanuit de J.H. van Heekweg richting het noordwesten inclusief het parkeerterrein behorende bij de flat met adres H. Cleyndertweg 661 t/m 873, (3) de zuidwest berm van de J.H. van Heekweg, (4) het midden van waterpartij De Wieden, vanaf brug 949 in de Th. Weeversweg tot aan de brug 953 in de IJdoornlaan en (5) de middenas van de IJdoornlaan, tot aan het fietspad ten westen van de flats H.Cleyndertweg, inclusief de parkeerplaatsen onder het viaduct ter hoogte van het water De Wieden;

 

  • II.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de oostzijde van de Nieuwe Leeuwarderweg (tussen de straten Nieuwe Purmerweg en het water ten noorden van noordgevel Loenermark 632-646, (2) het midden van het water ten noorden van Loenermark 632-646 tot aan het fietspad Loenermark, (3) de noordberm van de Loenermark, tussen fietspad en rotonde Waddenweg, (4) de noordoost kant van de weg Buikslotermeerplein, inclusief de 25 langs-parkeerplaatsen aan de noordzijde van deze weg ter hoogte van de even huisnummers Buikslotermeerplein 98 t/m 116, 152 t/m 158 en 306 t/m 320, (5) de doorgetrokken denkbeeldige rechte lijn vanuit de TH Weeversweg naar het zuiden, (6) het midden van het water De Wieden tussen Het Hoogt en de Buikslotermeerdijk (tussen de straten Th. Weeversweg en Nieuwe Purmerweg) en (7) de noordelijke berm van de Nieuwe Purmerweg. In dit gebied vallen tevens de 40 woningen boven parkeergarage De Opgang (Buikslotermeerplein 224 t/m 246, 248A t/m 248L, 250A t/m 250L, 252A t/m 252L, 254A t/m 254L en 262) en het adres Buikslotermeerplein 2000 (Stadsdeelkantoor);

 

  • III.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het water langs Kraanspoor, denkbeeldig doorgetrokken tot de noordzijde van de tt. Vasumweg, (2) de noordzijde van de tt. Vasumweg, (3) bij kruising tt. Vasumweg en mt. Lincolnweg lands de westzijde van de Klaprozenweg, (4) de noordzijde van de Klaprozenweg, (5) vanaf de Klaprozenweg richting het noorden langs de gevel van het stroomdistributiestation (Klaprozenweg 58), (6) de noordelijke berm van de Metaalbewerkersweg, (7) de oostelijke berm van de Vuurwerkerweg langs de Floraweg tot aan de Klimopweg, (8) de westelijke berm van de Klimopweg tot aan de Klaprozenweg, (9) het midden van de Klaprozenweg tot aan Papaverweg, (10) het midden van de Papaverweg tot aan de kruising Papaverhoek ter hoogte van huisnummer 1-3, (11) langs de zuidelijke berm van de Papaverhoek tot aan het midden van de Distelhaven, (12) door het Buiksloterkanaal tot aan het IJ en (13) alle huisnummers van de Buiksloterbreek, met uitzondering van tariefgebied 4.I;

 

  • IV.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van het IJ, (2) het Buiksloterkanaal, (3) de Distelhaven, (4) de middenas van de Papaverweg tot aan de kruising Papaverhoek en Papaverweg ter hoogte van huisnummers 1-3, (5) de Papaverweg naar de Klaprozenweg, (6) de middenas van de Klaprozenweg (7) de westelijke berm van de Klimopweg tot aan de Floraweg, (8) de Floraweg, (9) de oostelijke berm van de Vuurwerkerweg tot aan de Metaalbewerkerweg, (10) over de Buiksloterdijk in oostelijke richting tot aan het midden van de Kamperfoelieweg, (11) het midden van de Kamperfoelieweg tot aan het water van de Buiksloterbreek, (12) het water van de Buiksloterbreek tot aan het Noordhollandsch Kanaal, (13) het Noordhollandsch Kanaal tot aan het IJ.

 

  • V.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van het IJ, (2) het midden van het Noord-Hollandsch Kanaal, (3) het midden van de Johan van Hasseltweg, (4) de oostzijde van de Nieuwe Leeuwarderweg, (5) de noordelijke berm van de Nieuwe Purmerweg tot aan de Ringsloot, (6) de Grote Die, (7) via de Kleine Die en de Grote Haven naar het midden van Zijkanaal K naar Nieuwendam tot aan de bocht aan de zuidoost zijde van het W.H. Vliegenbos, (8) de Nieuwendammerkade zuidelijk langs het W.H. Vliegenbos tot aan de Zamenhofstraat, (9), de westelijke berm van de Zamenhofstraat,tussen Nieuwendammerkade en de G.J. Ketjenweg, (10) het midden van de Zamenhofstraat, tussen G.J.Ketjenweg en de Zesde Vogelstraat, (11) het midden van de Zesde Vogelstraat inclusief parkeerplaatsen oostzijde, (12) de zuidzijde van de Vogelkade, (11) via het zuidoostelijk gelegen fietspad langs de Meeuwenlaan en (13) de westelijke berm van de Motorkade denkbeeldig doorgetrokken tot aan het IJ.

 

  • VI.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van het IJ, (2) westelijke berm van de Motorkade, (3) het zuidoostelijke gelegen fietspad langs de Meeuwenlaan, (4) de zuidzijde van de Vogelkade, (5) midden van de 6e Vogelstraat exclusief parkeerplaatsen oostzijde, (6) het midden van de Zamenhofstraat, tussen G.T. Ketjenweg en de 6e Vogelstraat, (7) de westelijke berm van de G.T. Ketjenweg tot de Nieuwendammerkade, (8) de oostelijke berm van de G.T. Ketjenweg vanaf de Nieuwendammerkade, (9) midden van het Johan van Hasseltkanaal-Oost en (10) het midden van het IJ;

 

  • VII.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) vanaf de IJdoornlaan langs de oostzijde van begraafplaats de Nieuwe Noorder door het midden van het water, ten westen van de G.J. Scheurleerweg tot aan het zuidelijke fietspad van de Berend Boeijingastraat, (2) het westelijke fietspad van de Berend Boeijingastraat in denkbeeldige lijn doorgetrokken tot aan het water rondom Diopter, (3) het midden van het water rondom Diopter denkbeeldig doorgetrokken tot aan de afrit A10, (4) langs de afrit A10 tot aan de Nieuwe Leeuwarderweg, (5) door het midden van de Nieuwe Leeuwarderweg tot aan de IJdoornlaan, (6) IJdoornlaan tot aan viaduct bij fietspad Loenermark, (7) fietspad Loenermark tot aan noordgevel Loenermark 632-646, (8) door het midden van het water tot aan midden Nieuwe Leeuwarderweg, (9) het midden van de Nieuwe Leeuwarderweg tot het midden van de Johan van Hasseltweg en (10) het midden van de Johan van Hasseltweg tot het midden van het Noordhollandsch Kanaal, (11) het midden van het Noordhollandsch Kanaal tot het midden van de IJdoornlaan, (12) het midden van de IJdoornlaan, met uitzondering van het adres Buikslotermeerplein 2000 (Stadsdeelkantoor).

 

  • VIII.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het water tussen de Agatha Christiesingel en de Andersensingel, (2) de Dolingadreef, (3) de Burgemeester Stramanweg tot aan de westelijke teen van het talud van de spoorbaan Amsterdam – Utrecht en (4) een denkbeeldige lijn getrokken over de westelijke teen van het talud van de spoorbaan Amsterdam –Utrecht, tot aan het water tussen de Agatha Christiesingel en de Andersensingel;

 

  • IX.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de Dolingadreef vanaf het kruispunt met de Bijlmerdreef in noordelijke richting, (2) het water tussen de D-buurt en de F-buurt, (3) de Gooiseweg, (4) de Troepiaalsingel, (5) het midden van de Bijlmerdreef, (6) het midden van de Bijlmerdreef in oostelijke richting tot de Dolingadreef;

 

  • X.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Hoogoorddreef, (2) de Flierbosdreef tot de Karspeldreef, (3) de Karspeldreef in oostelijke richting tot het water aan de westzijde van het Nelson Mandelapark, (4) het water aan de westzijde van het Nelson Mandelapark in zuidelijke richting tot de Gaasperdammerweg, (5) de Gaasperdammerweg in westelijke richting tot de spoorlijn, (6) de spoorlijn in noordelijke richting tot de Karspeldreef, (7) de Karspeldreef in oostelijke richting tot het midden van de Foppingadreef, (8) het midden van de Foppingadreef in noordelijke richting tot het midden van de Hoogoorddreef.

 

  • XI.

    Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van het water ten zuiden van de Haarlemmerweg, (2) het midden van het water ten westen van de Pieter Postsingel, (3) de denkbeeldige lijn tot aan het midden van het water ten noorden van de J. Calsstraat, (4) het midden van het water ten noorden van de Haya van Someren-Downerstraat, (5) de denkbeeldige lijn tot aan de westzijde van de P.J. Oudstraat, (6) de westzijde van de P.J. Oudstraat tot de kruising met de Tom Schreursweg, (7) het midden van het water ten oosten van de Bok de Korverweg, (8) het midden van het water ten zuiden van de Bruins Slotstraat, (9) de denkbeeldige lijn tot aan het midden van het water ten westen van Cort van der Lindenkade, (10) het midden van het water ten westen van Buurt 7, (11) het midden van het water ten zuiden van Buurt 7, Buurt 6 en Buurt 5 Zuid tot de President Allendelaan, (12) het midden van de Slotermeerlaan, (13) de noordzijde van de Burgemeester Roellstraat, (14) het midden van het water ten westen van Henric van Veldekehof, (15) het midden van het water ten noorden van Nellie van Kolstraat, (16) het midden van het water ten oosten van Eendrachtspark.

 

Flat- rate 3 uur/tariefgebied 7:

Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de zuidelijke berm van de IJdoornlaan, exclusief de parkeerplaatsen onder het viaduct ter hoogte van het water De Wieden (2) de oostelijke berm van de T.H. Weeversweg (3) de noordoost kant van de weg Buikslotermeerplein, inclusief de 25 langsparkeerplaatsen aan de noordzijde van deze weg t.h.v. de even huisnummers Buikslotermeerplein 98 t/m 116, 152 t/m 158 en 320), (4) de noordelijke berm van de Loenermark en (5) het fietspad tussen Loenermark en IJdoornlaan.

 

10-cent-tariefgebieden:

10-cent-tariefgebieden zijn qua ruimte en qua tijd (parkeerduurbeperking) begrensd. Ruimtelijk vallen de gebieden samen met delen van tariefgebieden 1 tot en met 7. De onderscheidenlijke parkeerduurbeperkingen worden aangegeven in het Uitvoerings- en Aanwijzingsbesluit van het college van burgemeester en wethouders.

  • I.

    Het gebied bevattende de parkeerplaatsen op het parkeerterrein ten zuiden van de kruising Kruislaan/Radioweg;

  • II.

    De parkeerplaatsen op de Radioweg ten zuidoosten van de Kruislaan;

  • III.

    De parkeerplaatsen aan het Voorlandpad (inclusief het parkeerterrein) ten noordoosten van de Radioweg (fietspad);

  • IV.

    Het gebied bevattende de Van Woustraat;

  • V.

    Het gebied bevattende de Ceintuurbaan tussen de Boerenwetering en het Sarphatipark;

  • VI.

    Het gebied bevattende de Ferdinand Bolstraat tussen Ceintuurbaan en Cornelis Troostplein, inclusief de oneven nummers van het Cornelis Troostplein;

  • VII.

    Het gebied bevattende de Beethovenstraat tussen de Stadionweg en de Apollolaan;

  • VIII.

    Het gebied bevattende de Zeilstraat en de Hoofddorpweg;

  • IX.

    Het gebied bevattende het parkeerterrein bij de Transformatorweg 6 en 10;

  • X.

    Het gebied dat bestaat uit het gedeelte Spaarndammerdijk vanaf het Overbrakerpad in westelijke richting, uitsluitend op het grondgebied van Westerpark;

  • XI.

    Het gebied bevattende de Rijnstraat;

  • XII.

    Het gebied bevattende de Maasstraat van de nummers 2 t/m 156 en 1 t/m 151;

  • XIII.

    Het gebied bevattende de Scheldestraat;

  • XIV.

    Jan Tooropstraat tussen de Postjesweg en de Marius Bauerstraat;

  • XV.

    Het gebied bevattende (1) de westkant van de Johan Huizingalaan tussen de Pieter Calandlaan en de Louis Bouwmeesterstraat en (2) de zuidkant van de Pieter Calandlaan tussen de Jacques Veltmanstraat en de Johan Huizingalaan;

  • XVI.

    Het gebied bevattende (1) het parkeerterrein aan de Rijswijkstraat tussen het A10-talud en het Delflandplein en (2) de parkeerterreinen aan de Voorburgstraat aan de kant van het Delflandplein;

  • XVII.

    De parkeervakken in het noordelijk deel van de Van Ollefenstraat met de grens in oost-west richting ter hoogte van de voetgangerspassage tot het Sierplein;

  • XVIII.

    Het gebied bevattende de parkeervakken op de oneven zijde van de Johan Huizingalaan ter hoogte van de nummers 179 tot 195 (tussen de Pieter Calandlaan en de Cornelis Lelylaan);

  • XIX.

    De Fizeaustraat voor zover gelegen ten zuidoosten van de brug die is gelegen tussen de adressen Fizeaustraat 35 en Fizeaustraat 37;

  • XX.

    De Kruislaan voor zover gelegen ten zuidwesten van de Gooiseweg;

  • XXI.

    Het Drie Burgpad;

  • XXII.

    De oostelijke zijde van het Olympiaplein uitsluitend op de parkeerplaatsen aan de zijde van de sportvelden Olympiaplein;

  • XXIII.

    De parkeerplaatsen komende van de Kruislaan voorbij het Ringslangpad.

 

10-cent-tariefgebied/tarief 4:

Vervallen.

 

Binnen één stadsdeel kunnen meer tariefgebieden naast elkaar bestaan. Tariefgebieden vallen niet zonder meer samen met vergunninggebieden. De nadere uitwerking van de geldigheid van tijdgebonden parkeerrechten (minuten-, dag-, avond-, nacht-, week- en maandparkeerrechten en tijdgebonden parkeerrechten in het kader van experimenten) en parkeervergunningen in de tariefgebieden, wordt in het Uitvoerings- en Aanwijzingsbesluit van het college van burgemeester en wethouders beschreven.

 

 

Hoofdstuk 2. Vergunningen, vergunninggebieden en -tarieven

 

De vergunningen zijn beschreven in de Parkeerverordening 2013. Onder bewonersvergunning wordt hier mede verstaan een sportverenigingsvergunning, een volkstuinvergunning, een milieuparkeervergunning voor bewoners en een overloopvergunning voor bewoners. Onder een bedrijfsvergunning wordt hier mede verstaan een autodeelvergunning, al dan niet afgegeven op code, een bedrijfsvergunning afgegeven voor een bedrijventerrein (zoals bedoeld in het Structuurplan 1996), een milieuparkeervergunning voor bedrijven, een maatschappelijke vergunning en een overloopvergunning voor bedrijven, alles zoals bedoeld in de Parkeerverordening 2013. Met betrekking tot overloopvergunningen geldt dat het tarief van het gebied waarvoor de vergunning wordt verleend, geldt. De verhouding tussen het tarief van de bewonersvergunning c.s. en de bedrijfsvergunning is altijd 100:160. De verhouding tussen het tarief van de eerste bewonersvergunning en het tarief van de tweede en volgende bewonersvergunning is altijd 100 : 250. De verhouding tussen het tarief van de eerste bewonersvergunning en de mantelzorgvergunning is altijd 100:50.

 

Met betrekking tot het verlenen van parkeervergunningen, zoals bedoeld in de Parkeerverordening 2013, voor het parkeren van een voertuig als bedoeld in art. 1, onderdeel b, van de Verordening Parkeerbelastingen 2017, bestaan er binnen de gemeente Amsterdam de volgende vergunninggebieden en vergunningen.

 

Hulpverlenersvergunning (HVV), waarvoor het gebied de gehele gemeente Amsterdam beslaat:

Het tarief bedraagt hier per 6 maanden

€ 459,34

 

Stadsbrede autodeelvergunning (SB), waarvoor het gebied de gehele gemeente Amsterdam beslaat:

Het tarief bedraagt hier per 6 maanden

€ 459,34

 

GA-parkeervergunning voor bewoners (GA), waarvoor het gebied de gehele gemeente Amsterdam beslaat:

Het tarief bedraagt hier per 6 maanden

€ 0,00

 

GA-parkeervergunning voor bezoekers (GA-b), waarvoor het gebied de gehele gemeente Amsterdam beslaat:

Het tarief bedraagt hier per 6 maanden

€ 0,00

 

Stadsdeel Noord

Vergunninggebied Noord-1, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) vanaf de IJdoornlaan het midden van het fietspad ten westen van de flats met de adressen H. Cleyndertweg oneven huisnummers 1 t/m 873, (2) tot aan de denkbeeldige lijn doorgetrokken vanuit de J.H. van Heekweg richting het noordwesten inclusief het parkeerterrein behorende bij de flat met adres H. Cleyndertweg 661 t/m 873, (3) de zuidwest berm van de J.H. van Heekweg, (4) het midden van waterpartij De Wieden, vanaf brug 949 in de Th. Weeversweg tot aan de brug 953 in de IJdoornlaan en (5) de middenas van de IJdoornlaan, tot aan het fietspad ten westen van de flats H.Cleyndertweg, inclusief de parkeerplaatsen onder het viaduct ter hoogte van het water De Wieden:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 16,10

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 40,25

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 25,76

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 8,05

 

Vergunninggebied Noord-2, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de oostzijde van de Nieuwe Leeuwarderweg (tussen de straten Nieuwe Purmerweg en het water ten noorden van noordgevel Loenermark 632-646, (2) het midden van het water ten noorden van Loenermark 632-646 tot aan het fietspad Loenermark, (3) de noordberm van de Loenermark, tussen fietspad en rotonde Waddenweg, (4) de noordoost kant van de weg Buikslotermeerplein, inclusief de 25 langs-parkeerplaatsen aan de noordzijde van deze weg ter hoogte van de even huisnummers Buikslotermeerplein 98 t/m 116, 152 t/m 158 en 306 t/m 320, (5) de doorgetrokken denkbeeldige rechte lijn vanuit de TH Weeversweg naar het zuiden, (6) het midden van het water De Wieden tussen Het Hoogt en de Buikslotermeerdijk (tussen de straten Th. Weeversweg en Nieuwe Purmerweg) en (7) de noordelijke berm van de Nieuwe Purmerweg. In dit gebied vallen tevens de 40 woningen boven parkeergarage De Opgang (Buikslotermeerplein 224 t/m 246, 248A t/m 248L, 250A t/m 250L, 252A t/m 252L, 254A t/m 254L en 262) en het adres Buikslotermeerplein 2000 (Stadsdeelkantoor):

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 16,10

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 40,25

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 25,76

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 8,05

 

Vergunninggebied Noord-4, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de middenas van de IJdoornlaan, exclusief de parkeerplaatsen onder het viaduct ter hoogte van het water De Wieden, (2) de oostelijke berm van de T.H. Weeversweg, (3) de noordoostkant van de weg Buikslotermeerplein, exclusief de 25 langs-parkeerplaatsen aan de noordzijde van deze weg ter hoogte van de even huisnummers Buikslotermeerplein 98 t/m 116, 152 t/m 158 en 320, (4) de noordelijke berm van de Loenermark en (5) het fietspad tussen Loenermark en IJdoornlaan:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 16,10

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 40,25

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 25,76

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 8,05

 

Vergunningebied Noord-5, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het water langs Kraanspoor, denkbeeldig doorgetrokken tot de noordzijde van de tt. Vasumweg, (2) de noordzijde van de tt. Vasumweg, (3) bij kruising tt. Vasumweg en mt. Lincolnweg lands de westzijde van de Klaprozenweg, (4) de noordzijde van de Klaprozenweg, (5) vanaf de Klaprozenweg richting het noorden langs de gevel van het stroomdistributiestation (Klaprozenweg 58), (6) de noordelijke berm van de Metaalbewerkersweg, (7) de oostelijke berm van de Vuurwerkerweg langs de Floraweg tot aan de Klimopweg, (8) de westelijke berm van de Klimopweg tot aan de Klaprozenweg, (9) het midden van de Klaprozenweg tot aan Papaverweg, (10) het midden van de Papaverweg tot aan de kruising Papaverhoek ter hoogte van huisnummer 1-3, (11) langs de zuidelijke berm van de Papaverhoek tot aan het midden van de Distelhaven, (12) door het Buiksloterkanaal tot aan het IJ en (13) alle huisnummers van de Buiksloterbreek:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 16,10

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 40,25

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 25,76

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 8,05

 

Vergunninggebied Noord-6, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van het IJ, (2) het Buiksloterkanaal, (3) de Distelhaven, (4) de middenas van de Papaverweg tot aan de kruising Papaverhoek en Papaverweg ter hoogte van huisnummers 1-3, (5) de Papaverweg naar de Klaprozenweg, (6) de middenas van de Klaprozenweg (7) de westelijke berm van de Klimopweg tot aan de Floraweg, (8) de Floraweg, (9) de oostelijke berm van de Vuurwerkerweg tot aan de Metaalbewerkerweg, (10) over de Buiksloterdijk in oostelijke richting tot aan het midden van de Kamperfoelieweg, (11) het midden van de Kamperfoelieweg tot aan het water van de Buiksloterbreek, (12) het water van de Buiksloterbreek tot aan het Noordhollandsch Kanaal, (13) het Noordhollandsch Kanaal tot aan het IJ:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 16,10

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 40,25

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 25,76

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 8,05

 

Vergunninggebied Noord -7, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van het IJ, (2) het midden van het Noord-Hollandsch Kanaal, (3) het midden van de Johan van Hasseltweg, (4) de oostzijde van de Nieuwe Leeuwarderweg, (5) de noordelijke berm van de Nieuwe Purmerweg tot aan de Ringsloot, (6) de Grote Die, (7) via de Kleine Die en de Grote Haven naar het midden van Zijkanaal K naar Nieuwendam tot aan de bocht aan de zuidoostzijde van het W.H. Vliegenbos, (8) de Nieuwendammerkade zuidelijk langs het W.H. Vliegenbos tot aan de Zamenhofstraat, (9), de westelijke berm van de Zamenhofstraat, tussen Nieuwendammerkade en de G.J. Ketjenweg, (10) het midden van de Zamenhofstraat, tussen G.J.Ketjenweg en de Zesde Vogelstraat, (11) het midden van de Zesde Vogelstraat inclusief parkeerplaatsen oostzijde, (12) de zuidzijde van de Vogelkade, (11) via het zuidoostelijk gelegen fietspad langs de Meeuwenlaan en (13) de westelijke berm van de Motorkade denkbeeldig doorgetrokken tot aan het IJ:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 16,10

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 40,25

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 25,76

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 8,05

 

Vergunningebied Noord-8, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van het IJ, (2) westelijke berm van de Motorkade, (3) het zuidoostelijke gelegen fietspad langs de Meeuwenlaan, (4) de zuidzijde van de Vogelkade, (5) midden van de 6e Vogelstraat exclusief parkeerplaatsen oostzijde, (6) het midden van de Zamenhofstraat, tussen G.T. Ketjenweg en de 6e Vogelstraat, (7) de westelijke berm van de G.T. Ketjenweg tot de Nieuwendammerkade, (8) de oostelijke berm van de G.T. Ketjenweg vanaf de Nieuwendammerkade, (9) midden van het Johan van Hasseltkanaal-Oost en (10) het midden van het IJ:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 16,10

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 40,25

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 25,76

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 8,05

 

Vergunninggebied Noord-9, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) vanaf de IJdoornlaan langs de oostzijde van begraafplaats de Nieuwe Noorder door het midden van het water, ten westen van de G.J. Scheurleerweg tot aan het zuidelijke fietspad van de Berend Boeijingastraat, (2) het westelijke fietspad van de Berend Boeijingastraat in denkbeeldige lijn doorgetrokken tot aan het water rondom Diopter, (3) het midden van het water rondom Diopter denkbeeldig doorgetrokken tot aan de afrit A10, (4) langs de afrit A10 tot aan de Nieuwe Leeuwarderweg, (5) door het midden van de Nieuwe Leeuwarderweg tot aan de IJdoornlaan, (6) IJdoornlaan tot aan viaduct bij fietspad Loenermark, (7) fietspad Loenermark tot aan noordgevel Loenermark 632-646, (8) door het midden van het water tot aan midden Nieuwe Leeuwarderweg, (9) het midden van de Nieuwe Leeuwarderweg tot het midden van de Johan van Hasseltweg en (10) het midden van de Johan van Hasseltweg tot het midden van het Noordhollandsch Kanaal, (11) het midden van het Noordhollandsch Kanaal tot het midden van de IJdoornlaan, (12) het midden van de IJdoornlaan, met uitzondering van het adres Buikslotermeerplein 2000 (Stadsdeelkantoor);

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 16,10

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 40,25

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 25,76

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 8,05

 

Stadsdeel West

Vergunninggebied West-1, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Jan van Galenstraat tussen de Orteliuskade en het Westelijk Marktkanaal, (2) het midden van het Westelijk Marktkanaal, (3) het midden van de Kostverlorenvaart, (4) de zuidelijke kant van de Surinamestraat één meter uit de bebouwing, (5) het midden van het Surinameplein, (6) de zuidelijke kant van de rijweg van het Surinameplein, (7) het midden van de Postjeswetering en (8) de Orteliuskade (inclusief het Orteliuspad) tussen de Jan Evertsenstraat en de Jan van Galenstraat:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied West-2, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Jan van Galenstraat tussen de Einsteinweg (A10) en de Orteliuskade, (2) de erfgrens van het Jan van Galenbad aan de westzijde van de Orteliuskade tot aan de Jan Evertsenstraat (met uitzondering van het Orteliuspad), (3) het midden van het Sierwater en (4) het midden van de Einsteinweg (A10):

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied West-3, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de zuidelijke teen van het Haarlemspoorwegtalud, (2) de oostgrens van het volkstuinenpark Nut en Genoegen, (3) de noord- en westgrens van de schoolwerktuinen, (4) het midden van het water en het gemaal Haarlemmervaart, (5) het midden van de Haarlemmervaart, (6) de westzijde van de Den Brielstraat, (7) de noordzijde van de Nieuwpoortstraat, (8) de oostzijde van de hoofdrijbaan van de Adolf van Nassaustraat, (9) de kadastrale grens tussen de percelen Willem de Zwijgerlaan 352 en Adolf van Nassaustraat 2, (10) het midden van de 1e insteekhaven van het Westelijk Marktkanaal (gelegen achter de bedrijfspanden aan de even zijde van de Willem de Zwijgerlaan), (11) het midden van het Westelijk Marktkanaal, (12) het midden van de Jan van Galenstraat en (12) de oostelijke teen van het talud van de Einsteinweg:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied West-4, Industriegebied Landlust, bedrijventerrein zoals bedoeld in het Structuurplan 1996, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Haarlemmervaart, (2) het midden van het Westelijk Marktkanaal exclusief het weggedeelte ter hoogte van Haarlemmerweg 375, (3) het midden van de 1e insteekhaven van het Westelijk Marktkanaal (achter de bedrijfspanden aan de even zijde van Willem de Zwijgerlaan) en de kadastrale grens tussen de percelen Willem de Zwijgerlaan 352 en Adolf van Nassaustraat 2, (3) de oostzijde van de hoofdrijbaan van de Adolf van Nassaustraat, (4) de noordzijde van de Nieuwpoortstraat en (5) de westzijde van de Den Brielstraat:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied West-5, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Erasmusgracht, (2) de westelijke teen van het talud van de Einsteinweg (A10), (3) het midden van de Jan van Galenstraat en (4) de oostelijke teen van het talud van de ringspoorbaan:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied West-6, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Haarlemmerweg, (2) de westelijke teen van het talud van de Einsteinweg (A10), (3) het midden van de Erasmusgracht en (4) de oostelijke teen van het talud van de ringspoorbaan:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied West-7 (Staatslieden-, Frederik Hendrik- en Hugo de Grootbuurt, Witteneiland, Marcanti en Westerstaatsman), waarvan de grenzen worden gevormd door (1) spoorwegtalud aan noordzijde van het Westerpark, (2) midden water en gemaal, (3) midden Haarlemmervaart, (4) midden van het Westerkanaal, (5) midden van de Kostverlorenvaart, (6) midden van de Hugo de Grootgracht en (7) midden van de Singelgracht, met uitzondering van de gebieden die vallen binnen de grenzen van vergunninggebied West-9 en West-10:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 177,08

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 442,71

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 283,33

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 88,54

 

Vergunninggebied West-8 (Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt), waarvan de grenzen worden gevormd door (1) spoorwegtalud aan de noordzijde van het Westerpark, (2) de oostelijke rooilijn van Westerpark tot aan Mirakelbrug, (3) midden Westerkanaal, (4) midden Zoutkeetsgracht, (5) verlengde Zoutkeetsgracht, inclusief het voormalig KLPD-terrein, (6) het IJ, (7) Oude Houthaven, (8) as Tasmanstraat, (9) as Spaarndammerdijk, (10) Nieuwe Hemweg/Transformatorweg, (11) zuidelijke teen spoorwegtalud aan noordzijde sportpark Transformatorweg, (12) oostelijke kant sportpark Transformatorweg en Overbraker Binnenpolder en (13) grens teen spoorwegtalud:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 177,08

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 442,71

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 283,33

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 88,54

 

Vergunninggebied West-9 (Houthaven), waarvan de grenzen worden gevormd door (1) midden Haparandaweg, (2) midden Haparandadam naar grens stadsdeel Noord, (3) de verlengde Pontsteiger naar grens in het IJ met stadsdeel Noord, (4) as Tasmanstraat, (5) as Spaarndammerdijk, (6) kruising Spaarndammerdijk en (7) noordgrens Volkstuinenpark Zonnehoek tot Archangelkade:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 177,08

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 442,71

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 283,33

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 88,54

 

Vergunninggebied West-10, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de verhoogde straatband aan de even zijde van de Van Hallstraat tussen de Haarlemmerweg en de Van Hogendorpstraat, (2) het midden van de Van Hogendorpstraat tussen de Van Hallstraat en Waterpoortweg, (3) de Van Hogendorpstraat tussen Waterpoortweg en de Van Slingelandtstraat, (4) de begrenzing van het terrein van de centrale markthallen en (5) het midden van het Westelijk Marktkanaal inclusief het weggedeelte ter hoogte van Haarlemmerweg 375 en het midden van de Haarlemmerweg:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 177,08

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 442,71

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 283,33

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 88,54

 

Vergunninggebied West-11, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Singelgracht, (2) de stadsdeelgrens met stadsdeel Zuid, (3) het midden van de Schinkel, (4) het midden van de Kostverlorenvaart en (5) het midden van de Hugo de Grootgracht:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 177,08

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 442,71

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 283,33

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 88,54

 

Vergunninggebied West-12 (Westpoort-3), Sloterdijk I (WH 98), waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de zuidzijde van het talud van de metro / spoorlijn Amsterdam CS - Schiphol, (2) de stadsdeelgrens met Westerpark tussen de spoorlijn Amsterdam CS - Schiphol en de spoorlijn Amsterdam CS - Sloterdijk, (3) de noordzijde van het talud van de spoorlijn Amsterdam CS - Sloterdijk en (4) de as van de Einsteinweg:

 

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 51,51

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 128,79

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 82,42

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 25,76

 

Stadsdeel Centrum

Vergunninggebied Centrum-1, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) water Westertoegang, (2) Open Havenfront tot brug 306, (3) midden rijbaan Damrak, (4) midden rijbaan over de Dam, (5) midden rijbaan Rokin, (6) Muntplein, (7) de Binnenamstel tot Herengracht, (8) water Nieuwe Herengracht, (9) water Schippersgracht, (10) Oosterdok, (11) water Oosterdoksdoorgang en (12) het midden van het IJ:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 287,09

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 717,72

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 459,34

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 143,54

 

Vergunninggebied Centrum-2, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) water Westertoegang, (2) Open Havenfront tot brug 306, (3) midden rijbaan Damrak, (4) midden rijbaan over de Dam, (5) midden rijbaan Rokin, (6) Muntplein, (7) de

Binnenamstel, (8) de Singelgracht, (9) het Westerkanaal, (10) water Zoutkeetsgracht, (11) het verlengde van Zoutkeetsgracht en (12) het midden van het IJ:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 287,09

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 717,72

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 459,34

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 143,54

 

Vergunninggebied Centrum-3, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) Binnenamstel vanaf Herengracht, (2) Singelgracht, (3) water Nieuwevaart, (4) water Schippersgracht en (5) water Nieuwe Herengracht:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 287,09

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 717,72

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 459,34

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 143,54

 

Vergunninggebied Centrum-4, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) midden Oostderdoksdoorgang, (2) midden van het Oosterdok ten oosten van de IJtunnel, (3) water Nieuwevaart, (4) Lozingskanaal, (5) westelijke teen van het spoorwegtalud en (6) zuidelijke teen van het spoorwegtalud:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 177,08

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 442,71

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 283,33

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 88,54

 

Stadsdeel Nieuw-West

Vergunninggebied Nieuw-West-1, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) Plein '40-'45, (2) de Slotermeerlaan aan beide zijden en inclusief de ventweg (tussen de Henriëtte Roland Holststraat en de Burgemeester De Vlugtlaan), (3) de Burgemeester De Vlugtlaan aan beide zijden (tussen de Antony Moddermanstraat en de Burgemeester Eliasstraat), (4) de Krijn Breurstraat, (5) de Burgemeester Eliasstraat aan beide zijden (tussen de Burgemeester Van Tienhovengracht en de Burgemeester De Vlugtlaan, (6) beide zijden van de Joop van Weezelhof, (7) de Jan de Jonghstraat, (8) Jan de Jonghkade, (9) de Willem Kraanstraat, (10) het Sape Kuiperplantsoen, (11) het Arend Bontekoeplantsoen, (12) het Johan Schipperplantsoen, (13) de Hugo Flores Ruysstraat, (14) de Cornelis van Vollenhovenstraat aan beide zijden en (15) de Jan de Louterstraat aan beide zijden (tussen de Slotermeerlaan en de Cornelis van Vollenhovenstraat):

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 51,51

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 128,79

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 82,42

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 25,76

 

Vergunninggebied Nieuw-West-2, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Osdorpergracht, (2) de oostzijde van de Meer en Vaart, (3) het midden van het Hoekenespad en (4) het midden van de Hoekenesgracht:

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 51,51

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 128,79

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 82,42

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 25,76

 

Vergunninggebied Nieuw-West-3, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Jan van Galenstraat tussen het spoorwegtalud en de Einsteinweg (A10), (2) de Einsteinweg (A10), (3) de noordzijde van de Jan Evertsenstraat, (4) de westzijde van de Orteliuskade, (5) het midden van de Westlandgracht, (6) de noordzijde van de Henk Sneevlietweg, (7) de Einsteinweg (A10) tot aan de Schinkelbrug, (8) de ringspoordijk tot de Henk Sneevlietweg, (9) het midden van de Henk Sneevlietweg, (10) het midden van de Johan Huizingalaan, (11) het midden van de Slotervaart en (12) het spoorwegtalud;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 51,51

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 128,79

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 82,42

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 25,76

 

Vergunninggebied Nieuw-West-4, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de noordzijde van de Jan Evertsenstraat tussen de rotonde Oostoever en het spoorwegtalud, (2) het spoorwegtalud, (3) het middden van de Slotervaart, (4) het midden van de Christoffel Plantijngracht en (5) het midden van de Sloterplas;

 

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 51,51

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 128,79

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 82,42

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 25,76

 

Vergunninggebied Nieuw-West-5,(Teleport (WH 82)), waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de zuidzijde van de Basisweg, (2) de as van de Einsteinweg, (3) het midden van de Haarlemmervaart, (4) het midden van de ringsloot van het sportpark Spieringhorn, (5) de oostzijde van de Seineweg, (6) de zuidzijde van het talud van de Haarlemmerspoorlijn en (7) de westzijde van de Radarweg;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 51,51

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 128,79

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 82,42

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 25,76

 

Vergunninggebied Nieuw-West-6, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van het water ten zuiden van de Haarlemmerweg, (2) het midden van het water ten westen van de Pieter Postsingel, (3) de denkbeeldige lijn tot aan het midden van het water ten noorden van de J. Calsstraat, (4) het midden van het water ten noorden van de Haya van Someren-Downerstraat, (5) de denkbeeldige lijn tot aan de westzijde van de P.J. Oudstraat, (6) de westzijde van de P.J. Oudstraat tot de kruising met de Tom Schreursweg, (7) het midden van het water ten oosten van de Bok de Korverweg, (8) het midden van het water ten zuiden van de Bruins Slotstraat, (9) de denkbeeldige lijn tot aan het midden van het water ten westen van Cort van der Lindenkade, (10) het midden van het water ten westen van Buurt 7, (11) het midden van het water ten zuiden van Buurt 7, Buurt 6 en Buurt 5 Zuid tot de President Allendelaan, (12) het midden van de Slotermeerlaan, (13) de noordzijde van de Burgemeester Roellstraat, (14) het midden van het water ten westen van Henric van Veldekehof, (15) het midden van het water ten noorden van Nellie van Kolstraat, (16) het midden van het water ten oosten van Eendrachtspark.

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 16,10

Het tarief voor de tweede bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 40,25

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 25,76

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 8,05

 

 

Stadsdeel Oost

Vergunninggebied Oost-1, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Amstel, (2) het midden van de Singelgracht, (3) het midden van de Linnaeusstraat, (4) de spoorweg Amsterdam Muiderpoort – Amsterdam Amstel (tussen het viaduct over de Linnaeusstraat en de Ringvaart) en (5) het midden van de Ringvaart;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied Oost-2, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Singelgracht, (2) het midden van het Lozingskanaal, (3) de spoorweg Amsterdam CS – Diemen (tussen het Lozingskanaal en de Ringvaart), (4) het midden van de Ringvaart (tussen de spoorweg Amsterdam CS – Diemen en de spoorweg Amsterdam Amstel – Amsterdam Muiderpoort), (5) de spoorweg Amsterdam Amstel – Amsterdam Muiderpoort (tussen de Ringvaart en het viaduct over de Linnaeusstraat) en (6) het midden van de Linnaeusstraat (tussen het spoorwegviaduct en de Singelgracht);

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied Oost-3, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van het Lozingskanaal, (2) het midden van de Nieuwevaart, (3) het midden van het Amsterdam-Rijnkanaal, (4) de Ringvaart (tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en het spoorwegtalud) en (5) het spoorwegtalud;

 

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied Oost-4, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de spoorweg Amsterdam CS – Diemen (tussen de A10 (Ringweg Oost) en de Molukkenstraat), (2) de oostelijke rooilijn van de Molukkenstraat, (3) het midden van de Ringvaart (tussen de Molukkenstraat en de Westelijke Merwedekanaaldijk), (4) de lijn tussen de Oosterringdijk en de Westelijke Merwedekanaaldijk (tussen de Ringvaart en de A10 (Ringweg Oost) en (5) het midden van de A10 (Ringweg Oost);

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied Oost-5, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Amstel, (2) het midden van de Ringvaart (tussen de Amstel en de brug in de Molukkenstraat), (3) de oostelijke rooilijn van de Molukkenstraat, (4) de spoorweg Amsterdam-CS – Diemen, (5) het midden van de A10 (Ringweg Oost), (6) het midden van de Radioweg (fietspad), (7) het midden van de Molenwatering (deels parallel aan het Middenmeerpad lopend water), (8) het midden van de Middenweg, (9) het midden van de A10 (Ringweg Oost), (10) het midden van de Weespertrekvaart en (11) de monding van de Weespertrekvaart in de Amstel;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied Oost-6, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Molenwatering (tussen de Radioweg en de Middenweg), (2) het midden van de Radioweg (fietspad, tussen Molenwatering en Voorlandpad), (3) het midden van het Voorlandpad (tussen Radioweg en Middenweg) en (4) het midden van de Middenweg (tussen Voorlandpad en Molenwatering);

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied Oost-7, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het IJ, (2) de mond van het Amsterdam-Rijnkanaal, (3) het midden van de Entrepothaven, (4) een denkbeeldige lijn doorgetrokken vanaf het midden van de Entrepothaven naar het spoorwegtalud, (5) het spoorwegtalud tot aan de brug over het Oosterdok en (6) de monding van het Oosterdok in het IJ;

 

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied Oost-8, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Entrepothaven, (2) het midden van het Amsterdam-Rijnkanaal, (3) het midden van de bocht naar de Zeeburgersluis, (4) het midden van het Lozingskanaal, (5) het spoorwegtalud en (6) een denkbeeldige lijn doorgetrokken vanaf het midden van de Entrepothaven naar het spoorwegtalud;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied Oost-9, waarvan de grenzen worden gevormd door de buitengrenzen van het Steigereiland;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief voor de mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied Oost-10, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de Bert Haanstrakade, (2) het midden van de sluis in de Bert Haanstrakade, (3) het midden van de Polygoongracht, (4) het midden van het scheidingswater tussen Haveneiland West en Haveneiland Oost, (5) de zuidzijde van het Kleine Rieteiland West, (6) de zuidwestzijde van het Grote Rieteiland West en (7) de Cas Oorthuyskade;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied Oost-11, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de Bert Haanstrakade, (2) de Wim Noordhoekkade, (3) de oostzijde van het Haveneiland Oost, (4) de zuidzijde van Rieteiland Oost, (5) de westzijde van het Rieteiland Oost, (6) het midden van het scheidingswater tussen Haveneiland West en Haveneiland Oost, (7) het midden van de Polygoongracht en (8) het midden van de sluis in de Bert Haanstrakade;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied Oost-12, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het Zeeburgereiland, voor zover gelegen ten noorden van het midden van de IJburglaan en ten oosten van de Zuiderzeeweg;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied Oost-13, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Amstel (tussen de Weespertrekvaart en de Duivendrechtse Vaart), (2) het midden van de Duivendrechtse Vaart, (3) het midden van de eerste oostelijke zijarm van de Duivendrechtse Vaart, (4) een lijn in het verlengde van de zijarm van de Duivendrechtse Vaart tot aan het metrotracé (waarbij de bebouwing genummerd aan de Spaklerweg binnen dit vergunninggebied valt), (5) het metrotracé Amstelstation – Station RAI tot aan de brug over de Weespertrekvaart en (6) de monding van de Weespertrekvaart in de Amstel;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied Oost-14, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Duivendrechtse Vaart, (2) het midden van de eerste oostelijke zijarm van de Duivendrechtse Vaart, (3) een lijn in het verlengde van de zijarm van de Duivendrechtse Vaart tot aan het metrotracé (waarbij de bebouwing genummerd aan de Daniël Goedkoopstraat binnen dit vergunninggebied valt), (4) het metrotracé Amstelstation – Station RAI, (5) de grens met de gemeente Ouder-Amstel, (6) de Nieuwe Utrechtseweg tot aan de afrit naar de Joan Muyskenweg, en (7) een lijn tussen de Nieuwe Utrechtseweg ter hoogte van de afrit naar de Joan Muyskenweg en de Duivendrechtse Vaart, gaande tussen de adressen Joan Muyskenweg 2 N en Joan Muyskenweg 4;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied Oost-15, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Weespertrekvaart, (2) het midden van de A10 (Ringweg Oost), (3) de grens met de gemeente Ouder-Amstel en (4) de spoorlijn Amsterdam Amstel – Amsterdam Bijlmer – Utrecht;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

 

Vergunninggebied Oost-16, waarvan de grenzen worden gevormd door de noordelijke grens van de Wim Noordhoekkade en de overige buitengrenzen van het Centrumeiland;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied Oost-17, waarvan de grenzen gevormd worden door (1) de Zuider IJdijk; (2) Zuiderzeeweg; (3) het midden van de IJburglaan tot de Enneüs Heermabrug naar IJburg; (4) de A10 (Ringweg Oost); (5) de Diemerzeedijk; (6) het Dick Hilleniuspad; (7) Han Rensenbrinkpad; (8) Jan Beijerpad; (9) Waterkeringpad; (10) de Diemerzeedijk; (11) de Buitenkerkerweg en (12) het pad langs de noordoostzijde van het Amsterdam-Rijnkanaal;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Stadsdeel Zuid

Vergunninggebied Zuid-1, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) westelijke oeverlijn van de Schinkel (exclusief de woonboten), (2) de zuidzijde van de Rijnsburgstraat uitgezonderd het Spijtellaantje en de woonblokken aan de Generaal Vetterstraat, (3) de zuidelijke teen van het talud van de Henk Sneevlietweg, (4) de oostelijke teen van het talud van de A10 (Ringweg West) en (5) de noordelijke teen van het talud van de A10 (Ringweg Zuid);

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied Zuid-2, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Boerenwetering, (2) de zuidzijde van de Diepenbrockstraat, (3) de achterzijde van de gevels van de zuidelijke bebouwing van de Diepenbrockstraat, (4) het midden van het Zuideramstelkanaal, (5) de zuidelijke perceelgrens van de Dirk Schäferstraat 57, (6) een denkbeeldige lijn van de Dirk Schäferstraat 57 tot de Fred. Roeskestraat (7) de zuidzijde van de Fred. Roeskestraat tot aan het midden van de Amstelveenseweg, met uitzondering van het parkeerterrein aan de zuidzijde van de Fred Roeskestraat tussen de percelen met huisnummer 91 en 103, (8) het midden van de Amstelveenseweg, (9) de noordelijke teen van het talud van de ring A10, (10) westelijke oeverlijn van de Schinkel (inclusief de woonboten) (11), de zuidzijde van de Rijnburgstraat en inclusief het Spijtellaantje en de woonblokken aan de Generaal Vetterstraat, (12) het Aalsmeerplein zuidzijde, (13) het midden van de Westlandgracht, (14) de zuidzijde van het Surinameplein, (15) de zuidzijde van de Surinamestraat, (16) het midden van de Schinkel tot aan de noordzijde van het Vondelpark, (17) het midden van de Amstelveenseweg en (18) het midden van het Noorder Amstelkanaal;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,51

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied Zuid-3, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Singelgracht, (2) het midden van de Amstel, (3) het midden van het Amstelkanaal en (4) het midden van de Boerenwetering;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 177,08

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 442,71

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 283,33

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 88,54

 

Vergunninggebied Zuid-4, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Amstel, (2) de noordelijke teen van het talud van de A10, (3) de westoever van de Boerenwetering denkbeeldig verlengd tot aan de noordelijke teen van het talud van de A10 en (4) het midden van het Amstelkanaal;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,51

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied Zuid-5, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van het Zuideramstelkanaal, (2) de achterzijde van de gevels van de zuidelijke bebouwing van de Diepenbrockstraat, de zuidzijde van de Diepenbrockstraat tot aan het midden van de Boerenwetering, (3) het midden van de Boerenwetering tot de hoogte van de zuidzijde van de denkbeeldig verlengde Prinses Irenestraat, (4) de zuidzijde van de Prinses Irenestraat (5) de zuidzijde van de Fred. Roeskestraat, (6) een denkbeeldige lijn van de Fred Roeskestraat tot de zuidelijke perceelgrens van de Dirk Schäferstraat 57 en (7) de zuidelijke perceelgrens van de Dirk Schäferstraat 57;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 142,20

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 355,51

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 227,52

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 71,10

 

Vergunninggebied Zuid-6, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de oostzijde van de Europaboulevard tussen de noordelijke teen van het talud van de A10 en de De Boelelaan, (2) de zuidzijde van de rijweg van de De Boelelaan (tussen de Europaboulevard en de Buitenveldertselaan), (3) de oostzijde van de Buitenveldertselaan tussen de De Boelelaan en de Arent Janszoon Ernststraat, (4) noordzijde Arent Janszoon Ernststraat tussen de Buitenveldertselaan en de Van der Boechorststraat, en de noordzijde van de Overijsselweg tot aan de ringsloot gelegen aan de oostzijde van de bebouwing Amstelveenseweg no. 627, (5) ringsloot t/m bebouwing Amstelveenseweg no. 575, (6) overzijde Amstelveenseweg (7) het midden van de Amstelveenseweg tot aan de noordzijde van het Gaffelaarspad (8) de noordzijde van het Gaffelaarspad tot de IJssloot, (9) de IJssloot, (10) een denkbeeldige lijn zuidwaarts vanaf het Damloperspad tot de IJssloot (11) het Damloperspad tot de Jachthavenweg, (12) de zuidelijke teen van het talud van de A10, (13) de onderdoorgang van de A10 ter hoogte van de Schinkel, (14) de noordelijke teen van het talud van de A10 tot aan de Amstelveenseweg, (15) het midden van de Amstelveense weg tot aan de Fred. Roeskestraat, (16) de zuidzijde van de Fred. Roeskestraat, (17) de zuidzijde van de Prinses Irenestraat denkbeeldig verlengd tot aan de Boerenwetering, (18) de westoever van de Boerenwetering denkbeeldig verlengd tot aan de noordelijke teen van het talud van de A10 en (19) de noordelijke teen van het talud van de A10;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 51,51

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 128,79

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 82,42

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 25,76

 

Vergunninggebied Zuid-7, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Amstel, (2) de gemeentegrens met Amstelveen volgend tot aan de gemeentegrens met Haarlemmermeer, (3) het midden van het Nieuwe Meer, (4) de noordelijke teen van het talud van de ring A10, (5) het Damloperspad, (6) een denkbeeldige lijn zuidwaarts vanaf het Damloperspad tot de IJssloot (7) de IJssloot, (8) de noordzijde van het Gaffelaarspad (9) het midden van de Amstelveenseweg noordwaarts, (10) overzijde Amstelveenseweg incl. Amstelveenseweg no. 575, (11) ringsloot gelegen aan de oostzijde van de bebouwing Amstelveenseweg no. 627 tot aan de noordzijde van de Overijsselweg, (12) de Overijsselweg noordzijde, (13) Noordzijde Arent Janszoon Ernststraat tot aan de oostzijde van de Buitenveldertselaan, (14) de oostzijde Buitenveldertselaan tot aan de zuidzijde van de hoofdrijbaan van de De Boelelaan, (15) de zuidzijde van de hoofdrijbaan van de De Boelelaan, (16) de oostzijde van de Europaboulevard en (17) de noordelijke teen van het talud van de A10 (Ringweg Zuid);

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 51,51

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 128,79

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 82,42

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 25,76

 

Vergunninggebied Zuid- 8, Museumkwartier, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Singelgracht, (2) het midden van de Boerenwetering, (3) het midden van het Noorder Amstelkanaal, (4) het midden van de Amstelveenseweg, (5) de noordgrens van het Vondelpark tot aan de (Eerste) Constantijn Huygensstraat en (6) de zuidkant van het Zandpad doorgetrokken tot aan het midden van de Singelgracht;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 177,08

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 442,71

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 283,33

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 88,54

 

 

Stadsdeel Zuidoost

Zuidoost-1, Vogeltjeswei/ F-buurt, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de Dolingadreef vanaf het kruispunt met de Bijlmerdreef, (2) het water tussen de D-buurt en de F-buurt, (3) de Gooiseweg, (4) het water ten zuiden van het Gulden Kruispad, (5) een denkbeeldige lijn getrokken vanaf het water, de noordoostelijke erfgrens volgend van het pand Flierbosdreef 23 naar het pand Flierbosdreef 15, (6) een denkbeeldige lijn getrokken, volgend de noordoostelijke en noordwestelijke erfgrens van het pand Flierbosdreef 15 naar de Flierbosdreef, (7) de Flierbosdreef tot aan het kruispunt met de Bijlmerdreef en (8) de Bijlmerdreef tot aan het kruispunt met de Dolingadreef met inbegrip van de adressen Anton de Komplein 154 t/m 166 even, Bijlmerplein 1 t/m 156 even en oneven en 203 t/m 530 even en oneven, Bijlmerdreef 91 t/m 147 oneven, Flierbosdreef 2 t/m 124 even en Foppingadreef 7;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 34,88

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 87,21

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 55,82

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 17,44

 

Zuidoost-2, Venserpolder, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het water tussen de Agatha Christiesingel en de Andersensingel, (2) de Dolingadreef, (3) de Burgemeester Stramanweg tot aan de westelijke teen van het talud van de spoorbaan Amsterdam – Utrecht en (4) een denkbeeldige lijn getrokken over de westelijke teen van het talud van de spoorbaan Amsterdam –Utrecht, tot aan het water tussen de Agatha Christiesingel en de Andersensingel;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 34,88

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 87,21

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 55,82

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 17,44

 

Zuidoost-3, H-buurt exclusief Huntum, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de as van de Hoogoorddreef vanaf de Foppingadreef tot aan de Flierbosdreef, (2) de as van de Flierbosdreef vanaf de Hoogoorddreef tot aan de Karspeldreef, (3) de as van de Karspeldreef vanaf de Flierbosdreef tot aan de Huntumdreef, (4) de as van de Huntumdreef vanaf de Karspeldreef tot aan de Gaasperdammerweg, (5) de as van de Gaasperdammerweg vanaf de Huntumdreef tot aan het spoor Amsterdam –Utrecht, (6) de as van het spoor Amsterdam –Utrecht vanaf de Gaaspendammerweg tot aan de Karspeldreef, (7) de as van de Karspeldreef vanaf het spoor Amsterdam-Utrecht tot aan de Foppingadreef en (8) de as van de Foppingadreef vanaf de Karspeldreef tot aan de Hoogoorddreef met inbegrip van de adressen Bijlmerplein 550 t/m 1001 even en oneven en Hoogoorddreef 2 en 28 t/m 40 even;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 34,88

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 87,21

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 55,82

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 17,44

 

Zuidoost-4, Huntum, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) de as van de Huntumdreef vanaf de Gaasperdammerweg tot aan de Karspeldreef, (2) de as van de Karspeldreef vanaf de Huntumdreef tot aan de waterloop gelegen ten noordoosten van Huntum, (3) de as van de waterloop gelegen ten noordoosten van Huntum vanaf de Karspeldreef tot aan de Gaasperdammerweg en (4) de as van de Gaasperdammerweg vanaf de as van de waterloop gelegen ten noordoosten van Huntum tot aan de Huntumdreef;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 34,88

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 87,21

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 55,82

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 17,44

 

Haven

Vergunninggebied Haven, Minervahaven (WH 84), waarvan de buitengrenzen worden gevormd door (1) de Archangelkade ten noorden van de kruising met de Haparandaweg, tot de erfgrens met het westelijke bedrijfsterrein, denkbeeldig verlengd tot aan de oever van de Mercuriushaven, (2) de oever van de Mercuriushaven, (3) de oever van de Minervahaven tot aan de Minervahavenweg, (4) Minervahavenweg, denkbeeldig verlengd tot aan de oever van de Mercuriushaven, (5) de oever van de Mercuriushaven, (6) de gehele Danzigerkade, denkbeeldig verlengd tot aan de oever van de Mercuriushaven en (7) de as van de Haparandaweg, waarmee de Danzigerbocht (geheel), (8) de Rigakade (vanaf 8 en hoger even zijde en vanaf 29 en hoger oneven zijde) worden omsloten en (9) tevens de Haparandadam (verbindingsdam) in het verlengde van de Haparandaweg vanaf de Danzigerkade naar de strekdam in het IJ, in de as van de weg, over de gehele lengte, begrensd door de stadsdeelgrens;

 

Het tarief voor de eerste bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 128,25

Het tarief voor de tweede en volgende bewonersvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 320,63

Het tarief bedrijfsvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 205,20

Het tarief mantelzorgvergunning bedraagt hier per zes maanden

€ 64,13

 

 

Hoofdstuk 3 Bloktijden

  • 1.

    Indien voor parkeren parkeerbelasting wordt geheven, geschiedt dit voor de gebieden binnen de ring A10, exclusief Amsterdam-Noord en de bedrijventerreinen Overamstel, Schinkel en Sloterdijk I in ieder geval voor de periode van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 21.00 uur.

  • 2.

    Indien voor parkeren parkeerbelasting wordt geheven, geschiedt dit voor de gebieden buiten de ring A10, inclusief Amsterdam-Noord en de bedrijventerreinen Overamstel, Schinkel en Sloterdijk I in ieder geval voor de periode van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 19.00 uur.

  • 3.

    De bloktijden zijn van 09.00 tot 12.00 uur, van 12.00 tot 16.00 uur, van 16.00 tot 19.00 uur, van 19.00 tot 21.00 uur, van 21.00 tot 24.00 uur, van 00.00 tot 02.00 uur en van 02.00 tot 09.00 uur.

  • 4.

    Gedurende de bloktijd van 19.00 tot 21.00, de bloktijd van 21.00 tot 24.00 uur en de bloktijd van 00.00 tot 02.00 uur en van 02.00 tot 09.00 uur kan ook voor een gedeelte van de bloktijd parkeerbelasting worden geheven, mits het desbetreffende aan te wijzen gedeelte aansluit aan een voorafgaand of daaropvolgend blok.

 

Het college van burgemeester en wethouders geeft in het Uitvoerings- en Aanwijzingsbesluit de nadere uitwerking van deze tijden per straat of weggedeelte.

 

 

Hoofdstuk 4 Kosten van naheffingsaanslag, wielklem, overbrenging en bewaring

De kosten van:

  • 1.

    de naheffingsaanslag voor de belasting, bedoeld in art.1, onderdeel a, van de Verordening Parkeerbelastingen 2019 bedragen het tarief dat is vermeld in hoofdstuk 7 van deze verordening;

  • 2.

    het aanbrengen en het verwijderen van de wielklem bedragen het tarief dat is vermeld in hoofdstuk 7 van deze verordening ;

  • 3.

    overbrenging en bewaring bedragen € 373,00, inclusief bewaring tijdens de eerste 24 uur, aangevuld met € 30,00 bewaarkosten per 24 uur of een gedeelte daarvan.

De kosten van de naheffingsaanslag en van de wielklem, alsmede de kosten van overbrenging en bewaring, zijn opgebouwd volgens de wettelijke systematiek uit het Besluit gemeentelijke parkeerbelastingen. De daarbij behorende overzichten zijn opgenomen in hoofdstuk 7 van deze tarieventabel.

 

Hoofdstuk 5 Tarieven bij parkeerapparatuur ( minutenparkeerrecht )

Het tarief in de tariefgebieden 1, 2, 3, 4, 5, 6, en 10-cent-tariefgebied, 10-cent-tariefgebied/tarief 3, flat-rate 3 uur/tariefgebied 7, zoals bedoeld in hoofdstuk 1, voor het parkeren als bedoeld in art. 1, onderdeel a, van de Verordening Parkeerbelastingen, bedraagt (*):

in tariefgebied 1

€ 7,50 per 60 minuten

in tariefgebied 2

€ 6,00 per 60 minuten

in tariefgebied 3

€ 4,50 per 60 minuten

in tariefgebied 4

€ 3,50 per 60 minuten

in tariefgebied 6

€ 2,50 per 60 minuten

in tariefgebied 7

€ 1,40 per 60 minuten

in flat rate 3 uur/tariefgebied 7

€ 1,40 voor de eerste 180 minuten of een gedeelte daarvan, daarna € 1,40 per 60 minuten

in 10-cent-tariefgebied

€ 0,10 per 60 minuten of een gedeelte daarvan

in 10-cent-tariefgebied/tarief 4

de eerste drie uur € 0,10 per 60 minuten of een gedeelte daarvan. Daarna € 3,50 per 60 minuten

(*) tariefgebied 5 is vanwege technische redenen komen te vervallen

 

Hoofdstuk 6 Tarieven van parkeerrechten, zoals bedoeld in art. 26, eerste lid, onder a, van de Parkeerverordening 2013, met uitzondering van de in hoofdstuk 5 genoemde minutenparkeerrechten .

Daar waar staat ‘tariefgebied 7’ wordt ook gelezen ‘flat-rate 3 uur/tariefgebied 7’, met uitzondering van de in paragraaf 6.5 genoemde parkeerrechten op basis van de bezoekersvergunning.

 

6.1 Dag-, week- en maandparkeerrechten geldig op elke dag van de week tussen 9.00 en 19.00 uur:

 

a. voor de tariefgebieden 1, 2, 3, 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor een dag

€ 45,00

voor een week

€ 270,00

voor een maand

€ 972,00

 

b. voor de tariefgebieden 2, 3, 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor een dag

€ 36,00

voor een week (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€216,00

voor een week (indien 6 dagen per week betaald parkeren)

€ 180,00

voor een maand (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 777,60

voor een maand (indien 6 dagen per week betaald parkeren)

€ 648,00

 

c. voor de tariefgebieden 3, 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor een dag

€ 27,00

voor een week (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 162,00

voor een week (indien 6 dagen per week betaald parkeren)

€ 135,00

voor een maand (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 583,20

voor een maand (indien 6 dagen per week betaald parkeren)

€ 486,00

 

d. voor de tariefgebieden 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor een dag

€ 21,00

voor een week (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 126,00

voor een week (indien 6 dagen per week betaald parkeren)

€ 105,00

voor een maand (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 453,60

voor een maand (indien 6 dagen per week betaald parkeren)

€378,00

 

e. voor de tariefgebieden 6 en 7 tezamen:

voor een dag

€ 15,00

voor een week (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 90,00

voor een week (indien 6 dagen per week betaald parkeren)

€ 75,00

voor een maand (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 324,00

voor een maand (indien 6 dagen per week betaald parkeren)

€ 270,00

 

f. voor het tariefgebied 7:

voor een dag

€ 8,40

voor een week (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 50,40

voor een week (indien 6 dagen per week betaald parkeren)

€ 42,00

voor een maand (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 181,40

voor een maand (indien 6 dagen per week betaald parkeren

€ 151,20

 

6.2 Dag-, week- en maandparkeerrechten geldig op elke dag van de week tussen 9.00 en 21.00 uur:

 

a. voor de tariefgebieden 1, 2, 3, 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor een dag

€ 54,00

voor een week

€ 324,00

voor een maand

€ 1.166,40

 

b. voor de tariefgebieden 2, 3, 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor een dag

€ 43,20

voor een week (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 259,20

voor een week (indien 6 dagen per week betaald parkeren)

€ 216,00

voor een maand (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 933,10

voor een maand (indien 6 dagen per week betaald parkeren

€ 777,60

 

c. voor de tariefgebieden 3, 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor een dag

€ 32,40

voor een week (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 194,40

voor een week (indien 6 dagen per week betaald parkeren)

€ 162,00

voor een maand (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 699,80

voor een maand (indien 6 dagen per week betaald parkeren

€ 583,20

 

d. voor de tariefgebieden 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor een dag

€ 25,20

voor een week (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 151,20

voor een week (indien 6 dagen per week betaald parkeren)

€ 126,00

voor een maand (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 544,30

voor een maand (indien 6 dagen per week betaald parkeren)

€ 453,60

 

e. voor de tariefgebieden 6 en 7 tezamen:

voor een dag

€ 18,00

voor een week (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 108,00

voor een week (indien 6 dagen per week betaald parkeren)

€ 90,00

voor een maand (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 388,80

voor een maand (indien 6 dagen per week betaald parkeren

€ 324,00

 

f. voor het tariefgebied 7:

voor een dag

€ 10,00

voor een week (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 60,00

voor een week (indien 6 dagen per week betaald parkeren)

€ 50,00

voor een maand (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 216,00

voor een maand (indien 6 dagen per week betaald parkeren

€ 180,00

 

 

6.3 Dag-, week- en maandparkeerrechten geldig op elke dag van de week tussen 9.00 en 24.00 uur

a. voor de tariefgebieden 1, 2, 3, 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor een dag

€ 67,50

voor een week

€ 405,00

voor een maand

€ 1.458,00

 

b. voor de tariefgebieden 2, 3, 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor een dag

€ 54,00

voor een week (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 324,00

voor een week (indien 6 dagen per week betaald parkeren)

€ 270,00

voor een maand (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 1.166,40

voor een maand (indien 6 dagen per week betaald parkeren

€ 972,00

 

c. voor de tariefgebieden 3, 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor een dag

€ 40,50

voor een week (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 243,00

voor een week (indien 6 dagen per week betaald parkeren)

€ 202,50

voor een maand (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 874,80

voor een maand (indien 6 dagen per week betaald parkeren

€ 729,00

 

d. voor de tariefgebieden 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor een dag

€ 31,50

voor een week (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 189,00

voor een week (indien 6 dagen per week betaald parkeren)

€ 157,50

voor een maand (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 680,40

voor een maand (indien 6 dagen per week betaald parkeren

€ 567,00

 

e. voor de tariefgebieden 6 en 7 tezamen:

voor een dag

€ 22,50

voor een week (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 135,00

voor een week (indien 6 dagen per week betaald parkeren)

€ 112,50

voor een maand (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 486,00

voor een maand (indien 6 dagen per week betaald parkeren

€ 405,00

 

f voor tariefgebied 7:

voor een dag

€ 12,60

voor een week (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 75,60

voor een week (indien 6 dagen per week betaald parkeren)

€ 63,00

voor een maand (indien 7 dagen per week betaald parkeren)

€ 272,10

voor een maand (indien 6 dagen per week betaald parkeren

€ 226,80

 

6.3.A Dag-, week- en maandparkeerrechten geldig op elke dag van de week tussen 9.00 en 04.00 uur, waarbij de dagparkeerrechten vanaf tijdstip van aanschaf 24 uur geldig zijn:

 

a voor de tariefgebieden 1, 2, 3, 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor een dag

€ 85,50

voor een week

€ 513,00

voor een maand

€ 1.846,80

 

6.4 Dagparkeerrecht , uitsluitend geldig op zondag, met uitzondering van het dagparkeerrecht genoemd onder f. Het dagparkeerrecht genoemd onder f is uitsluitend geldig op zaterdag:

a. voor de tariefgebieden 1, 2, 3, 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor het tijdvak 12.00 tot 19.00 uur

 

€ 31,50

voor het tijdvak 12.00 tot 21.00 uur

€ 40,50

voor het tijdvak 12.00 tot 24.00 uur

€ 54,00

voor het tijdvak 12.00 tot 04.00 uur

€ 72,00

 

b. voor de tariefgebieden 2, 3, 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor het tijdvak 12.00 tot 19.00 uur

€ 25,20

voor het tijdvak 12.00 tot 21.00 uur

€ 32,40

voor het tijdvak 12.00 tot 24.00 uur

€ 43,20

 

c. voor de tariefgebieden 3, 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor het tijdvak 12.00 tot 19.00 uur

€ 18,90

voor het tijdvak 12.00 tot 21.00 uur

€ 24,30

voor het tijdvak 12.00 tot 24.00 uur

€ 32,40

 

d. voor de tariefgebieden 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor het tijdvak 12.00 tot 19.00 uur

€ 14,70

voor het tijdvak 12.00 tot 21.00 uur

€ 18,90

voor het tijdvak 12.00 tot 24.00 uur

€ 25,20

 

e. voor de tariefgebieden 6 en 7 tezamen:

voor het tijdvak 12.00 tot 19.00 uur

€ 10,50

voor het tijdvak 12.00 tot 21.00 uur

€ 13,50

voor het tijdvak 12.00 tot 24.00 uur

€ 18,00

 

f. voor tariefgebied 7:

voor het tijdvak 12.00 tot 19.00 uur

€ 5,80

voor het tijdvak 12.00 tot 21.00 uur

€ 7,50

voor het tijdvak 12.00 tot 24.00 uur

€ 10,00

 

6.5 Het tarief voor parkeerrechten op basis van de bezoekersvergunning zoals bedoeld in artikel 26, eerste lid onder b van de Parkeerverordening 2013:

In het hiernavolgende staan de tarieven bij gebruik van de bezoekersvergunning. Binnen de Ring A10 (exclusief Noord) wordt een bezoekersvergunning verleend die recht geeft op een aantal uur per kwartaal parkeren met een gereduceerd tarief (35% of 65% korting). Buiten de Ring A10 (inclusief Noord) wordt per vergunninggebied een bezoekersvergunning verleend die recht geeft op een aantal uur per kwartaal parkeren met een gereduceerd tarief (65% of 100% korting).

 

Stadsdeel Zuid:

Vergunninggebied Zuid-1 (ZD-01)

in tariefgebied 3

€ 1,58 per 60 minuten

 

Vergunninggebied Zuid-2 (ZD-02)

in tariefgebied 2

€ 2,10 per 60 minuten

 

Vergunninggebied Zuid-2 (ZD-02)

in tariefgebied 3

€ 1,58 per 60 minuten

 

Vergunninggebied Zuid-3 (ZD-03)

 

in tariefgebied 2

€ 2,10 per 60 minuten

Vergunninggebied Zuid-4 (ZD-04)

 

in tariefgebied 2

€ 2,10 per 60 minuten

 

Vergunninggebied Zuid-4 (ZD-04)

 

in tariefgebied 3

€ 1,58 per 60 minuten

 

Vergunninggebied Zuid-5 (BV-85)

 

in tariefgebied 3

€ 1,58 per 60 minuten

 

Vergunninggebied Zuid-6 (BV-86)

 

in tariefgebied 2

€ 2,10 per 60 minuten

Vergunninggebied Zuid-6 (BV-86)

 

in tariefgebied 3

€ 1,58 per 60 minuten

 

Vergunninggebied Zuid-6 (BV-86)

 

in tariefgebied 6

€ 0,00 per 60 minuten

 

Vergunninggebied Zuid-7 (BV-87)

 

in tariefgebied 6

€ 0,00 per 60 minuten

 

Vergunninggebied Zuid-8 Museumkwartier

 

in tariefgebied 2

€ 2,10 per 60 minuten

 

 

 

Stadsdeel Oost:

Vergunninggebied Oost-1 (SO-35)

 

in tariefgebied 2

€ 2,10 per 60 minuten

Vergunninggebied Oost-2 (SO-36)

 

in tariefgebied 2

€ 2,10 per 60 minuten

Vergunninggebied Oost-2 (SO-36)

 

in tariefgebied 3

€ 1,58 per 60 minuten

Vergunninggebied Oost-3 (ZB-65)

 

in tariefgebied 4

€ 1,23 per 60 minuten

Vergunninggebied Oost-4 (WM-54)

 

in tariefgebied 4

€ 1,23 per 60 minuten

 

Vergunninggebied Oost-5 (WM-55)

 

in tariefgebied 3

€ 1,58 per 60 minuten

Vergunninggebied Oost-5 (WM-55)

 

in tariefgebied 4

€ 1,23 per 60 minuten

Vergunninggebied Oost-6 (WM-56)

 

in tariefgebied 4

€ 1,23 per 60 minuten

 

Vergunninggebied Oost-7 (ZB-66)

 

in tariefgebied 3

€ 1,58 per 60 minuten

Vergunninggebied Oost-8 (ZB-67)

 

in tariefgebied 3

€ 1,58 per 60 minuten

Vergunninggebied Oost-9 (ZB-07)

 

in tariefgebied 4

€ 1,23 per 60 minuten

Vergunninggebied Oost-10 (ZB-69)

 

in tariefgebied 4

€ 1,23 per 60 minuten

Vergunninggebied Oost-11 (ZB-08)

 

in tariefgebied 4

€ 1,23 per 60 minuten

Vergunninggebied Oost-12 (ZB-09)

 

in tariefgebied 4

€ 1,23 per 60 minuten

Vergunninggebied Oost-13 (WM-57)

 

in tariefgebied 3

€ 1,58 per 60 minuten

Vergunninggebied Oost-14

 

in tariefgebied 3

€ 1,58 per 60 minuten

Vergunninggebied Oost-15

 

in tariefgebied 3

€ 1,58 per 60 minuten

 

Vergunninggebied Oost-16

 

in tariefgebied 4

€ 1,23 per 60 minuten

Vergunninggebied Oost-17

 

in tariefgebied 6

€ 0,88 per 60 minuten

 

 

 

Stadsdeel Zuidoost:

Vergunninggebied Zuidoost-1, Vogeltjeswei/F-buurt (ZO-031)

 

in tariefgebied 7

€ 0,49 per 60 minuten

 

Vergunninggebied Zuidoost-2, Venserpolder (ZO-032)

 

in tariefgebied 7

€ 0,49 per 60 minuten

Vergunninggebied Zuidoost-3, H-buurt exclusief Huntum

 

in tariefgebied 7

€ 0,49 per 60 minuten

Vergunninggebied Zuidoost-4, Huntum

 

in tariefgebied 7

€ 0,49 per 60 minuten

 

Stadsdeel Noord:

Vergunninggebied Noord-1 (NRD-1)

 

in tariefgebied 7

€ 0,49 per 60 minuten

Vergunninggebied Noord-2 (NRD-2)

 

in tariefgebied 7

€ 0,49 per 60 minuten

 

Vergunninggebied Noord-4 (NRD-4)

 

In flat rate 3 uur/tariefgebied 7

€1,40 voor de eerste 180 minuten of een gedeelte daarvan, daarna € 0,49 per 60 minuten

 

Vergunninggebied Noord-5 (NRD-5)

 

In tariefgebied 4

€ 1,23 per 60 minuten

 

Vergunninggebied Noord-5 (NRD-5)

 

in tariefgebied 7

€ 0,49 per 60 minuten

Vergunninggebied Noord-6 (NRD-6)

 

in tariefgebied 7

€ 0,49 per 60 minuten

Vergunninggebied Noord-7 (NRD-7)

 

in tariefgebied 7

€ 0,49 per 60 minuten

Vergunninggebied Noord-8 (NRD-8)

 

in tariefgebied 7

€ 0,49 per 60 minuten

Vergunninggebied Noord-9 (NRD-9)

 

in tariefgebied 7

€ 0,49 per 60 minuten

 

 

Stadsdeel Nieuw-West:

Vergunninggebied Nieuw-West-1 (NW-01)

 

in tariefgebied 4

€ 0,88 per 60 minuten

Vergunninggebied Nieuw-West-2 (NW-02)

 

in tariefgebied 4

€ 0,88 per 60 minuten

Vergunninggebied Nieuw-West-3 (NW-03)

 

in tariefgebied 3

€ 1,58 per 60 minuten

 

Vergunninggebied Nieuw-West-3 (NW-03)

 

in tariefgebied 6

€ 0,88 per 60 minuten

Vergunninggebied Nieuw-West-4 (NW-04)

 

in tariefgebied 6

€ 0,88 per 60 minuten

Vergunninggebied Nieuw-West-6

In tariefgebied 7

€ 0,00 per 60 minuten

 

Stadsdeel West:

Vergunninggebied West-1

 

in tariefgebied 3

€ 1,58 per 60 minuten

Vergunninggebied West-2

 

in tariefgebied 3

€ 1,58 per 60 minuten

 

Vergunninggebied West-3

 

in tariefgebied 3

€ 1,58 per 60 minuten

 

Vergunninggebied West-4

 

in tariefgebied 3

€ 1,58 per 60 minuten

Vergunninggebied West-6

 

in tariefgebied 6

€ 0,88 per 60 minuten

Vergunninggebied West-5

 

in tariefgebied 6

€ 0,88 per 60 minuten

Vergunninggebied West-7

 

in tariefgebied 2

€ 2,10 per 60 minuten

Vergunninggebied West-8

 

in tariefgebied 2

€ 2,10 per 60 minuten

Vergunninggebied West-9

 

in tariefgebied 2

€ 2,10 per 60 minuten

 

Vergunninggebied West-10

 

in tariefgebied 2

€ 2,10 per 60 minuten

Vergunninggebied West-11

 

in tariefgebied 2

€ 2,10 per 60 minuten

 

 

Stadsdeel Centrum:

 

Vergunninggebied Centrum-1

 

NVT

NVT

Vergunninggebied Centurm-2

 

NVT

NVT

 

Vergunninggebied Centrum-3

 

in tariefgebied 2

€ 3,90 per 60 minuten

 

Vergunninggebied Centrum-4

 

in tariefgebied 3

€ 2,93 per 60 minuten

 

6.6 Parkeerrecht op basis van de kraskaartvergunning zoals bedoeld in artikel 26, eerste lid onder b van de Parkeerverordening 2013:

 

Voor tariefgebied 1, per kaart voor 120 minuten

€ 7,50

 

Voor tariefgebied 2, per kaart voor 120 minuten

 

€ 4,20

Voor tariefgebied 3, per kaart voor 120 minuten

 

€ 3,15

Voor tariefgebied 4, per kaart voor 120 minuten

 

€ 2,45

Voor tariefgebied 6, per kaart voor 120 minuten

 

€ 1,75

Voor tariefgebied 7, per kaart voor 120 minuten

 

€ 0,98

 

6.7 Avond- en maandparkeerrecht , geldig op elke dag van de week van 19.00 uur tot 24.00 uur:

 

a. voor de tariefgebieden 1, 2, 3, 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor een avond

€ 30,00

voor een maand

€ 648,00

 

b. voor de tariefgebieden 2, 3, 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor een avond

€ 24,00

voor een maand

€ 518,40

 

c. voor de tariefgebieden 3, 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor een avond

€ 18,00

voor een maand

€ 388,80

 

d. voor de tariefgebieden 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4) , 6 en 7 tezamen:

voor een avond

€ 14,00

voor een maand

€ 302,40

 

e. voor het tariefgebied 6 en 7:

voor een avond

€ 10,00

voor een maand

€ 216,00

 

f. voor het tariefgebied 7:

voor een avond

€ 5,60

voor een maand

€ 120,90

 

 

6.8 Nacht- en nachtmaandparkeerrecht , geldig op elke dag van de week tussen 19.00 en 04.00 uur:

 

a. voor de tariefgebieden 1, 2, 3, 4 (en 10-cent-tariefgebied/tarief 4), 6 en 7 tezamen:

voor een nacht

€ 54,00

voor een maand

€ 1.166,40

 

6.9 De GA-bezoekerskaart als bedoeld in artikel 24A van de Parkeerverordening 2013, geldig alle dagen van de week op de door de bezoeker aangegeven uren:

 

voor alle tariefgebieden

€ 0,00

 

Hoofdstuk 6A Tarieven van parkeerrechten in het kader van experimenten, zoals bedoeld in art. 45 van de Parkeerverordening 2013:

 

Daar waar staat ‘tariefgebied 7’ wordt ook gelezen ‘flat rate 3 uur/tariefgebied 7’.

 

6A.1 Ondernemersjaarkaart, geldig op elke dag van de week, gedurende 24 uur per dag:

a.

Voor de tariefgebieden 1, 2, 3, 4, 6 en 7 tezamen:

 

€ 6.562,50

b.

voor de tariefgebieden 2, 3, 4, 6 en 7 tezamen:

 

€ 5.250,00

c.

voor de tariefgebieden 3, 4, 6 en 7 tezamen:

 

€ 3.937,50

d.

voor de tariefgebieden 4, 6 en 7 tezamen:

 

€ 2.551,50

 

6A.2 Dagparkeervergunning voor ondernemers (zoals bedoeld in het besluit van het college van burgemeester en wethouders van 25 oktober 2011, ‘Experiment dagparkeervergunning voor ondernemers door stadsdeel West’), geldig op maandag tot en met zaterdag, van 09.00 uur tot 19.00 uur:

Vergunninggebied West-1

 

Het tarief dagparkeervergunning per 6 maanden

€ 227,52

Vergunninggebied West-2

 

Het tarief dagparkeervergunning per 6 maanden

€ 227,52

Vergunninggebied West-3

 

Het tarief dagparkeervergunning per 6 maanden

€ 227,52

Vergunninggebied West-4

 

Het tarief dagparkeervergunning per 6 maanden

€ 227,52

Vergunninggebied West-5

 

Het tarief dagparkeervergunning per 6 maanden

€ 227,52

Vergunninggebied West-6

 

Het tarief dagparkeervergunning per 6 maanden

€ 227,52

Vergunninggebied West-7

 

Het tarief dagparkeervergunning per 6 maanden

€ 283,33

Vergunninggebied West-8

 

Het tarief dagparkeervergunning per 6 maanden

€ 283,33

Vergunninggebied West-9

 

Het tarief dagparkeervergunning per 6 maanden

€ 283,33

Vergunninggebied West-10

 

Het tarief dagparkeervergunning per 6 maanden

€ 283,33

Vergunninggebied West-11

 

Het tarief dagparkeervergunning per 6 maanden

€ 283,33

 

6A.3 E-taxi-parkeervergunning (EP), waarvoor het gebied alle parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen in de gemeente Amsterdam betreft die zich bevinden binnen de tariefgebieden zoals omschreven in deze verordening en zijn voorzien van het bord conform model E8 als bedoeld in bijlage 1 van het RVV 1990, met het onderbord met de tekst 'opladen elektrisch voertuig':

 

Het tarief bedraagt hier per 6 maanden

€ 47,25

 

6A.4 Ondernemersjaarkaart-beperkt, geldig op maandag t/m vrijdag, van 09:00 tot 19:00 uur:

a.

Voor de tariefgebieden 1, 2, 3, 4, 6 en 7 tezamen:

 

€ 4.372,50

b.

voor de tariefgebieden 2, 3, 4, 6 en 7 tezamen:

 

€ 3.498,00

c.

voor de tariefgebieden 3, 4, 6 en 7 tezamen:

 

€ 2.623,50

d.

voor de tariefgebieden 4, 6 en 7 tezamen:

 

€ 1.697,00

 

6A.5 Stadsbrede parkeervergunningen voor emissieloze brommobielen, waarvoor het gebied de gehele gemeente Amsterdam beslaat:

 

Het tarief bedraagt per zes maanden

€ 229,67

 

 

6A.6 Experiment ‘Autodelen met bewonersvergunningen’

Tarief voor een ‘gedeelde bewonersvergunning’ die is verleend in het kader van het experiment ‘autodelen met bewonersvergunningen

 

Het tarief bedraagt per zes maanden

0 euro

 

 

 

6A.7 Experiment ‘bezoekersvergunning zonder korting’

Het tarief voor parkeerrechten op basis van de het experiment ‘bezoekersvergunning zonder korting’

Vergunninggebied Zuid-5 (BV-85)

in tariefgebied 3

€ 4.50 per 60 minuten

Vergunninggebied Zuid-7 (BV-87)

in tariefgebied 6

€ 2.50 per 60 minuten

 

 

Hoofdstuk 7 Opbouw kosten naheffingsaanslagen en wielklemmen, zoals bedoeld in de artikelen 2, 3 en 5 van het Besluit gemeentelijke parkeerbelastingen.

 

De voor 2021 geraamde kosten voor het opleggen van naheffingsaanslag:

Vaste Informatieverwerkingskosten

€ 6.583.221,00

Variabele informatieverwerkingskosten

€ 4.129.380,00

Kosten van afschrijving

€ 2.248.968,00

Kosten van interest

€ 19.357,00

Personeelskosten

€ 18.702.719,00

Overheadkosten

€ 9.351.359,00

 

 

Totale kosten naheffingsaanslag

€ 41.035.004,00

 

Het voor 2022 geraamd aantal op te leggen naheffingsaanslagen is 442.000.

 

De kosten gedeeld door het aantal te verwachten naheffingsaanslagen geeft een bedrag van € 92,84. Het wettelijk maximum is vastgesteld op € 66,50.Het tarief voor 2021 is €66,50.

 

De voor 2022 geraamde kosten voor het aanbrengen en verwijderen van een wielklem:

Kosten van afschrijving, huur en onderhoud

€ 73.066,00

Personele en materiële kosten

€ 803.867,00

Overheadkosten

€ 306.934,00

Kosten van verzekering ter dekking van de aansprakelijkheid voor schade

€ 36.533,00

 

 

Totale kosten wielklem

€ 1. 220.400,00

 

Het voor 2022 geraamd aantal aan te brengen wielklemmen is 6.000.

 

De kosten gedeeld door het aantal te verwachten wielklemmen geeft een bedrag

van € 203,40.

 

 

 

 

 

 

Naar boven