Voornemen tot opstellen van het Chw Omgevingsplan De Hobbit

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (hierna: Bro) bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsplan op te stellen voor De Hobbit in Malburgen.

De Hobbit betreft een maatschappelijk perceel waar de Parcivalschool, de Openbare Bassisschool Het Mozaïek, buurthuis De Hobbit en Gymzaal Fluitekruitstraat een plek hebben. Het voornemen is het buurthuis en de gymzaal ter plaatse te slopen en hiervoor in de plaats een nieuw gebouw te realiseren met daarin een nieuw buurthuis, een nieuwe gymzaal en twaalf sociale huurappartementen.

Deze gewenste ontwikkeling is strijdig met het vigerende bestemmingsplan. Om de ontwikkeling mogelijk te maken moet een nieuw omgevingsplan worden opgesteld. De Parcivalschool en Openbare Basisschool De Mozaïek blijven in hun huidige staat behouden. Aangezien deze scholen in hetzelfde bestemmingsvlak liggen als het buurthuis en de gymzaal, worden deze ook meegenomen in het omgevingsplan.

Naar aanleiding van dit voornemen worden geen stukken ter inzage gelegd en kunnen geen zienswijzen worden ingediend. Wel wordt binnen enkele weken het omgevingsplan als ontwerp ter inzage gelegd. Dan zal het gedurende zes weken mogelijk zijn om zienswijzen naar aanleiding van het omgevingsplan in te dienen bij de gemeenteraad. Van deze terinzagelegging zal op korte termijn separaat melding worden gemaakt in het digitale gemeenteblad.

De gebruikelijke adviesinstanties (3.1.1. Bro) zullen in de gelegenheid worden gesteld om advies uit te brengen over de inhoud van het omgevingsplan. Voor omwonenden en andere belanghebbenden zal tijdens de inzagetermijn van het omgevingsplan een apart informatiemoment worden georganiseerd.

Voor meer informatie over het voornemen het bestemmingsplan op te stellen kunt u contact opnemen met de heer Lagerberg, werkzaam bij het cluster Strategie, Beleid en Regie, afdeling Fysiek Domein. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0800-1809

 

Naar boven