Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren

 

 

Burgemeester en wethouders van Bladel maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 4 februari 2021 een nieuwe versie van de Subsidieverordening duurzame energie voor particulieren 2020-2021 heeft vastgesteld. Deze versie verordening treedt in werking op 1 maart 2021.

Deze regeling is bedoeld om particulieren te stimuleren te investeren in duurzame en energiebesparende maatregelen. De subsidie duurzame energie is alleen bedoeld voor het treffen van maatregelen aan bestaande woningen. De volgende voorzieningen komen in aanmerking voor subsidie: vloerisolatie, muur-/gevelisolatie, dakisolatie, glasisolatie, zonnecellen, zonneboiler en een warmtepomp.

De verordening geldt vanaf 1 maart 2021 tot en met 31 december 2021 of eindigt zoveel eerder als het door de raad beschikbaar gestelde subsidiebedrag is bereikt. De gemeenteraad heeft in totaal € 500.000,00 beschikbaar gesteld dat wordt verdeeld over de jaren 2020-2021. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen.

Subsidie wordt alleen verstrekt voor de aanschaf van voorzieningen die zijn aangekocht en geplaatst na 1 januari 2020. Aanvragen die zijn gedaan na 1maart 2021 worden beoordeeld aan de hand van de nieuwe versie van de subsidieverordening. Aanvragen die zijn gedaan tussen 1 januari 2020 en 1 maart 2021 worden beoordeeld aan de hand van de eerder vastgestelde versie van de subsidieverordening.

De aanvraag om subsidieverlening moet voorafgaand aan de aanschaf en installatie van de voorziening worden ingediend. Nadat een beschikking tot subsidieverlening is afgegeven mag men starten met het plaatsen of installeren van de voorziening. De maximale subsidie bedraagt 20% van de investering, met een maximum van € 750,00 per voorziening voor energiebesparende maatregelen en een maximum van € 500,00 voor energie-installaties. Per kalenderjaar kan een woningeigenaar of VvE subsidie aanvragen voor maximaal twee voorzieningen.

De subsidieverordening, de folder en de aanvraagformulieren kunnen worden gedownload op de website www.bladel.nl. Hierin zijn de voorwaarden opgenomen en de stappen die worden doorlopen.

U kunt deze verordening inzien in het gemeentehuis. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met mevrouw F. van Duijnhoven van de afdeling Ontwikkeling in het gemeentehuis (mail: f.vanduijnhoven@bladel.nl; telefoon 0497 – 361 636).

 

Naar boven