Verkeersbesluit parkeerplaats voor opladen elektrische auto op Veldmanserve in Hellendoorn

Kenmerk 2021-028962

Burgemeester en wethouders van gemeente Helllendoorn

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Bij de gemeente is een verzoek ingediend voor het plaatsen van een oplaadpaal en het aanwijzen van 1 parkeerplaats voor het opladen van elektrische voertuigen aan de Veldmanserve te Hellendoorn. Specifiek gaat het om het parkeervak naast woning nr 46 in de parkeerkoffer aan de rechterzijde.

Door de aanvrager is voldoende aangetoond dat er ter plaatse behoefte bestaat aan een oplaadpaal met 1 gereserveerde parkeerplaats voor het opladen van dit soort voertuigen.

In deze behoefte kan niet worden voorzien door reeds aanwezige oplaadpalen in de nabije omgeving of door parkeer- en oplaadmogelijkheden op eigen terrein.

De parkeerdruk in de directe omgeving maakt dat het nodig is voor het gebruik dat er minimaal 1 parkeerplaats wordt gereserveerd voor het opladen van elektrische voertuigen.

Het gebruik van elektrische voeruigen draagt bij aan een schonere lucht, minder uitstoot van CO2 en minder geluidsoverlast.

Deze plek is centraal gelegen in de wijk en kan daarom door meerdere bewoners en bezoekers gebruikt worden.

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Met het verkeersbesluit wordt beoogd:

* het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

* het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

* het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade.

Het is dan ook gewenst om een parkeervak aan te wijzen die gereserveerd wordt voor het opladen van een elektrische auto. Zo is de bereikbaarheid en bruikbaarheid van de elektrische laadpaal gegarandeerd voor tenminste 1 voertuig.

In artikel 24 BABW staat dat over dit besluit overleg gevoerd moet worden met de politie. De verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente is om advies gevraagd. Hij bracht over dit verkeersbesluit een positief advies uit.

Bedoelde weg is in eigendom en beheer bij de gemeente Hellendoorn.

BESLUIT

Aanwijzen van het parkeervak naast woning nr 46 in de Veldmanserve, in de parkeerkoffer aan de rechterzijde, in Hellendoorn als parkeergelegenheid alleen bestemd voor het laden van elektrische voertuigen met gebruik van de oplaadpaal, door het plaatsen van bord E4 met onderbord voorzien van een pijl en tekst "opladen elektrische voertuig" van bijlage 1 van het RVV1990.

Nijverdal 30 november 2021

Burgemeester en wethouders van Hellendoorn

Namens deze,

H.M. Weusink

Manager van het team Openbare ruimte

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

1. naam en adres van indiener;

2. dagtekening;

3. omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

4. de grond van het bezwaar (motivering).

Het bezwaarschrift kan gemaild worden naar gemeente@hellendoorn.nl of per post naar Postbus 200, 7447 AE, Nijverdal. Vermeld bij het onderwerp van de mail of brief ook het kenmerk van dit verkeersbesluit.

Naar boven