Kennisgeving voorbereiding ontwerp bestemmingsplan ‘Leurseweg 8 Leur’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wijchen maakt hierbij overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening en artikel 3:12 Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij voornemens zijn een ontwerp bestemmingsplan voor te bereiden voor de locatie aan de Leurseweg 8 te Leur.

Het plangebied van het ontwerp bestemmingsplan heeft betrekking op de gronden aan de Leurseweg 8 te Leur. Deze locatie is bij de gemeente kadastraal bekend als sectie D. nummers 333 en 334 ged. Het ontwerp bestemmingsplan ‘Leurseweg 8 Leur.’ maakt een nieuwe ontwikkeling mogelijk. De eigenaar van de monumentale boerderij aan de Leurseweg 8 in Leur, is voornemens om in het bestaande bijgebouw, op het achtererf, één extra woning te realiseren. De transformatie van bijgebouw naar woonhuis past niet in het geldende bestemmingsplan. Op de locatie langs de Leurseweg berust momenteel een ‘Agrarische met waarden’ en ‘Wonen – Beeldbepalend’ bestemming.

De aangewezen percelen worden opgenomen in het ontwerp bestemmingsplan ‘Leurseweg 8 Leur.’ en zullen de toegedachte bestemmingen ‘Wonen-Beeldbepalend’, ‘Waarde-Cultuurhistorisch waardevol gebied’ en ‘Waarde – Archeologie 1, 2 en 3’ krijgen.

Procedure

Op dit moment kunt u nog niet reageren; er liggen nog geen stukken ter inzage, er kunnen nog geen zienswijzen worden ingediend en er wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld een advies over het voornemen uit te brengen. Te zijner tijd zal een ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Dan is het mogelijk om te reageren op het plan. De termijn van de ter inzage legging wordt vooraf gepubliceerd via het Gemeenteblad op www.officielebekendmakingen.nl en in de Wegwijs.

Kostenverhaal

In verband met de realisatie van het project ‘Leurseweg 8 Leur.’ zal de gemeente een overeenkomst met de initiatiefnemer aangegaan. Vanwege deze overeenkomst zal geen exploitatieplan worden vastgesteld. Tegen deze overeenkomst zal geen bezwaar en beroep open staan.

Meer informatie

Voor vragen over deze publicatie kunt u telefonisch opnemen met W. Roelofs via telefoonnummer 088 432 7263 of via w.roelofs@drutenwijchen.nl.

Wijchen, 1 december 2021

Burgemeester en wethouders van Wijchen

M. van Beek, burgemeester

drs. R. Boer, secretaris

Naar boven