Informatieve artikelen gemeente Bladel, week 47 - 2021

 

 

De gemeente Bladel waardeert haar mantelzorgers!

10 november was de dag van de mantelzorger. Op en rond die dag organiseerde WelCordaad, in samenwerking met de gemeente Bladel, een aantal activiteiten waarbij mantelzorgers elkaar konden ontmoeten. Zo’n 60 mantelzorgers kwamen die week, in kleinere groepen, bij elkaar om te genieten van een heerlijke lunch, verzorgd door leerlingen van Pius X, of ze gingen naar het theater met Sem van de Borne.

Tijdens deze activiteiten is aan alle aanwezige mantelzorgers het mantelzorgcompliment uitgereikt door wethouder Davy Jansen.

Degenen die niet aanwezig waren, hebben dit compliment thuis gestuurd gekregen. De gemeente wil daarmee haar waardering en dankbaarheid uitspreken aan iedereen die zich inzet om voor zijn of haar naaste(n) te zorgen.

Voor het versturen van het mantelzorgcompliment is gebruik gemaakt van het adressenbestand van WelCordaad. Staat u nog niet ingeschreven bij WelCordaad, maar bent u wel mantelzorger van een inwoner van de gemeente Bladel, dan kunt u contact opnemen met Info Zorg & Welzijn via Infozorgenwelzijn@welzijndekempen.nl of tel. 0497-721621.

 

Klacht- en meldsysteem: Verbeterdebuurt

Gemeente Bladel gebruikt als klacht- en meldsysteem het online platform Verbeterdebuurt. In drie eenvoudige stappen doet u – met of zonder account – een melding via www.verbeterdebuurt.nl/gemeente/bladel. Ook kunt u in een handig overzicht de meldingen in uw omgeving zien en leest u wat de gemeente met de melding(en) heeft gedaan.

De meldingen die u doet zijn anoniem voor anderen. Uw naam is wel bekend bij de gemeente Bladel, zodat er eventueel om extra informatie gevraagd kan worden. Wanneer uw melding is opgelost, ontvangt u hier bericht van. Afhankelijk van de soort melding, gaat die naar de gemeente of naar een aannemer van de gemeente. Dat laatste is bijvoorbeeld het geval als het gaat om straatverlichting waarmee iets mis is. De aannemers verzamelen meldingen uit hetzelfde gebied, voor ze ermee aan de slag gaan. Daardoor kan het wat langer duren voor die meldingen worden opgepakt.

Het is bovendien mogelijk om via Verbeterdebuurt ideeën in te brengen. Deze ideeën zijn ook zichtbaar in een overzicht, waardoor het mogelijk is om medestanders te vinden die u willen helpen.

 

Militaire oefening

Van 6 t/m 10 december 2021 is er een militaire oefening in de gemeente Bladel. De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding voor militairen van de Koninklijke Luchtmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen getraind worden in het uit handen blijven van de tegenstander in vijandelijk gebied. Men zal hierbij het doorgaand verkeer niet hinderen. Tevens worden de COVID-19 regels in acht genomen tijdens de gehele oefening.

 

Werk in uitvoering door of in opdracht van de gemeente Bladel

 

Werk: Klimaatmaatregelen fase 1 Hoogeloon.

Periode: week 09-2021 t/m week 09-2022

Uitvoering: Aannemingsbedrijf Van der Zanden B.V. (Moergestel).

 

Werk: Herinrichting Groote Beerze, Netersel.

Periode: week 35 t/m week 48-2021

Uitvoering: Aannemingsbedrijf Van der Zanden B.V. (Moergestel).

 

Werk: Onderhoudswerkzaamheden, Dorpsstraat Casteren.

Periode: week 41 t/m week 49-2021

Uitvoering: Wegenbouw Steevens (Valkenswaard).

 

Werk: Verzwaren van het netwerk, parallel aan de N284

Periode: week 42-2021 t/m week 3-2022

Uitvoering: Hurkmans B.V. voor Enexis

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een medewerker van het Klant Contact Centrum (KCC), tel. 0497-361636.

Naar boven