Bestemmingsplan ‘Lunteren, Hoge Valkseweg 16a’ gewijzigd vastgesteld

Zaaknummer 257868

 

Op 11 november 2021 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan ‘Lunteren, Hoge Valkseweg 16a’ gewijzigd vastgesteld. Dit vastgestelde bestemmingsplan heeft identificatienummer NL.IMRO.0228.BP2020AGBG0017-0301.

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 25 november 2021 tot en met donderdag 6 januari 2022 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer 140318.

Onder gerelateerde informatie op deze pagina vindt u een directe link naar het plan, hiermee wordt u doorgeleid naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl waar u het plan kunt inzien.

Gebied en gevolg

Het perceel Hoge Valkseweg 16a Lunteren ligt circa 1,7 km ten westen van de kern Wekerom.

Het plangebied wordt omringd door diverse agrarische percelen en de Grote Valkse Beek aan de noordoostzijde. Het perceel ligt circa 150 meter noordelijk van de Hoge Valkseweg. Het plan maakt de bouw van een extra woning op het perceel mogelijk. Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht op het plan zoals dat als ontwerp ter inzage heeft gelegen:

 

Wijzigingen verbeelding

  • De bestemming ‘Tuin’ op de verbeelding is vervangen door de bestemming ‘Natuur’.

 

Wijzigingen planregels

  • De planregels met betrekking tot de bestemming “Tuin” zijn geschrapt, nu deze bestemming in het gewijzigde plan is vervangen door de bestemming ‘Natuur’;

  • de planregels zijn aangevuld met de regels voor de bestemming “Natuur”;

  • aan de bestemming “Wonen’ is een voorwaardelijke verplichting toegevoegd om de realisatie en duurzame instandhouding van het inrichtingsplan juridisch te waarborgen.

 

Wijzigingen toelichting

  • Aan de toelichting bij het bestemmingsplan is een overweging toegevoegd met betrekking tot de compenserende sloopmeters. Hierdoor is helder hoeveel sloopcompensatie is ingezet en waar deze sloopmeters vandaan komen.

 

Voor de exacte wijzigingen verwijzen wij u naar de nota van wijzigingen bij het vastgestelde bestemmingsplan.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Bent u geen belanghebbende? Dan kunt u alleen beroep instellen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest.

Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen bij de Raad van State en/of een voorlopige voorziening te vragen. Dit kan via de website https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site vindt u de precieze voorwaarden.

 

 

Naar boven