Vaststelling bestemmingsplan Burgemeesterkwartier (Vm Blokkerterrein)

De gemeenteraad van Gouda heeft op 3 november 2021 het bestemmingsplan Burgemeesterkwartier (Vm Blokkerterrein) gewijzigd vastgesteld. Ook is ingestemd met de inhoud van de vormvrije mer-beoordeling en op basis hiervan besloten geen milieueffectrapport of plan-m.e.r. op te stellen

De gemeente Gouda wil in de periode tot 2025 1.000 extra woningen realiseren in de Spoorzone. Het terrein van het Burgemeesterkwartier ligt ingeklemd tussen de Burgemeester van Reenensingel (noord), de Antwerpseweg (west), de Burgemeester Jamessingel (zuid). Aan de oostzijde wordt de locatie begrensd door de Burgemeester Mijssingel. Het nieuwe bestemmingsplan maakt het mogelijk dat tot 650 woningen kunnen worden gerealiseerd, in verschillende prijsklassen en voor diverse doelgroepen. In de plint van de gebouwen in het middenterrein komen commerciële functies.

Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen van 25 november 2021 tot en met 5 januari 2022 op de volgende wijzen ter inzage:

  • 1.

    digitaal via de website www.ruimtelijkeplannen.nl/ met idn NL.IMRO.0513.1311BPBurgkwartier-DF01;

  • 2.

    digitaal via de gemeentelijke website www.gouda.nl/terinzage;

  • 3.

    op papier tijdens openingsuren in het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 te Gouda, hiervoor dient een afspraak te worden gemaakt via 140182.

Gedurende deze termijn kan tegen het besluit door belanghebbenden tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Op de vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat, in geval van beroep:

• beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

• het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn

ingediend;

• beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet kunnen worden aangevuld.

Dit betekent voorts dat er – indien er beroep wordt ingesteld tegen het plan – hiervoor een versnelde

procedure van toepassing is. In het beroepschrift vermeldt u dat de Crisis- en herstelwet van toepassing

is. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking voor het bestemmingsplan. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijk een verzoek om een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op hetzelfde adres.

Het vaststellingsbesluit treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is op dat moment nog niet beslist over een verzoek tot een voorlopige voorziening, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Gouda, 24 november 2021

Naar boven