Ontwerp bestemmingsplan Koetshuisplantsoen

Hierbij maakt het college van de gemeente Nieuwkoop overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Koetshuisplantsoen in ontwerp ter visie is gelegd. De IMRO-code betreft NL.IMRO.0569.bpNKPkoetshuis-on01.

Bestemmingsplan ‘Koetshuisplantsoen, Nieuwkoop’

Initiatiefnemer is voornemens om op de planlocatie aan de Dorpsstraat 33 te Nieuwkoop woningbouw te realiseren. Het project staat bekend onder de naam 'Koetshuisplantsoen'. Met de ontwikkeling worden 31 sociale huurwoningen gerealiseerd. Aan de Dorpsstraat zijn drie gebouwen met in totaal 18 appartementen voorzien. Aan de zijde van de ringvaart worden 13 rijwoningen voor senioren gebouwd. Daarnaast wordt de planlocatie opnieuw in gericht ten behoeve van groen, de benodigde parkeerplaatsen en de ontsluiting van de woningen. De bebouwing die voorheen aanwezig was op de planlocatie is reeds gesloopt.

Momenteel bevindt de planlocatie zich binnen de plangrenzen van het 'Bestemmingsplan Kern Nieuwkoop, 1e herziening'. In dit bestemmingsplan zijn de gronden van het plangebied voorzien van de bestemming 'Maatschappelijk'. Binnen deze bestemming zijn geen woningen toegestaan. Om het beoogde plan juridisch-planologisch mogelijk te maken dient een nieuw bestemmingsplan vastgesteld te worden.

Inzage

Het plan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 4 november 2021 voor een periode van zes weken ter inzage.

U kunt de stukken inzien:

  • 1.

    Op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl (ook benaderbaar via www.nieuwkoop.nl)

  • 2.

    In het Klant Contact Centrum, Teylersplein 1 in Nieuwveen. Openingstijden: van maandag tot en met woensdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en 17.45 uur tot 20.00 uur, vrijdag van 8.30 uur tot 13.00 uur.

Toelichting op de betreffende stukken is te krijgen bij medewerkers van het Omgevingsloket. Hiervoor dient u wel vooraf een afspraak te maken.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan een ieder een zienswijze naar voren brengen bij de raad van de gemeente Nieuwkoop. Het adres is Postbus 1, 2460 AA Ter Aar of via info@nieuwkoop.nl.

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u binnen de bovengenoemde periode een afspraak maken met Mario Hijman van RO&G via telefoonnummer 14 0172.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1 Chw jo. Artikel 3.1 Bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift.

Hoorzitting

Na de formele periode van zes weken om zienswijzen in te dienen, kan de gemeenteraad er voor kiezen om een hoorzitting te houden. Indieners van een zienswijze kunnen hun zienswijze mondeling toelichten voor een delegatie van raadsleden. U dient zich hiervoor gedurende de tervisielegging van het plan aan te melden bij griffier@nieuwkoop.nl of telefonisch 0172 – 521308 onder vermelding van uw contactgegevens. Indien een indiener van een zienswijze gebruik wenst te maken van deze mogelijkheid, worden datum en plaats van de hoorzitting bekend gemaakt aan de betreffende indiener na afloop van de tervisielegging

Naar boven