Vaststelling Bestemmingsplan "Woningbouw Raadhuisplein te Voerendaal"

Burgemeester en wethouders van Voerendaal maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 7 oktober 2021 bestemmingsplan "Woningbouw Raadhuisplein te Voerendaal" ongewijzigd heeft vastgesteld.

Plan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om 6 grondgebonden levensloopbestendige woningen op het perceel Raadhuisplein 3 te realiseren. De woningen hebben één bouwlaag en zijn twee aan twee geschakeld. De woningen worden ontwikkeld op het terrein van het voormalige Groene Kruisgebouw.

Anterieure overeenkomst

Voor dit plan is een anterieure overeenkomst gesloten op grond van artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening. In de anterieure overeenkomst zijn onder andere afspraken gemaakt over het gemeentelijk kostenverhaal, planschade en de wederzijdse verplichtingen.

Wet Geluidhinder

De 6 woningen worden conform de Wet geluidhinder aangemerkt als een geluidsgevoelige bestemming. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat op de gevel van vier van de zes woningen gelegen parallel aan de achterzijde van de percelen aan de Hogeweg niet kan worden voldaan aan de wettelijke voorkeursgrenswaarde. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 september 202 een ontheffing verleend van de voorkeursgrenswaarde middels een besluit tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde liggen met ingang van dinsdag 19 oktober 2021 tot en met maandag 29 november 201tijdens de openingstijden – enkel op afspraak- ter inzage bij het Klantcontactcentrum van de gemeente Voerendaal, Raadhuisplein 1. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur, behalve op vrijdagmiddag, naar telefoonnummer 045- 575 33 99. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0986.BPRaadhuisplein-VG01.

Beroep

Als u belanghebbende bent, kunt u gedurende de 6 weken dat het plan ter inzage ligt beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet gedagtekend, gemotiveerd en ondertekend zijn. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voerendaal, 18 oktober 2021.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Voerendaal

Naar boven