Gemeente Borger-Odoorn, Voorbereidingsbesluit Wonen met Zorg vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn maken bekend dat door de gemeenteraad op 7 oktober 2021 is besloten:

  • 1.

    Het voorbereidingsbesluit Wonen met Zorg te nemen.

  • 2.

    Het voorbereidingsbesluit van toepassing te verklaren op het gehele grondgebied van de gemeente Borger-Odoorn, op de bij dit besluit behorende kaart NL.IMRO.1681.15BP0002VB01-VG01 aangegeven.

  • 3.

    Voor het gehele gebied te bepalen dat het verboden is om het gebruik van de gronden of bouwwerken binnen het gebied van het voorbereidingsbesluit te wijzigen of te laten wijzigen.

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het voorbereidingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 14 oktober 2021 tot en met woensdag 24 november 2021 ter inzage.

Het voorbereidingsbesluit is in te zien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1681.15BP0002VB01-VG01 of in het Klantcontactcentrum.

Aanleiding voor het voorbereidingsbesluit

Er wordt een visie op Wonen met Zorg voorbereid, waarin aandacht is voor de plekken waar Wonen met Zorg mogelijk is in de gemeente. Het doel is aan de voorkant helderheid te geven over de beoordeling van aanvragen m.b.t. Wonen met Zorg. Om het gehele grondgebied – zolang dit traject loopt en een nieuw bestemmingsplan/omgevingsplan nog niet in ontwerp ter inzage ligt – te beschermen tegen ongewenste ontwikkelingen m.b.t. Wonen met Zorg is besloten voor dit gebied een voorbereidingsbesluit te nemen.

Tegen het voorbereidingsbesluit is op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht in samenhang met bijlage 2 (Bevoegdheidsregeling bestuursrechtspraak) geen bezwaar en/of beroep mogelijk.

Het besluit tot vaststelling van het voorbereidingsbesluit treedt op de dag na bekendmaking in werking en heeft een werkingsduur van een jaar, te rekenen vanaf de datum van inwerkingtreding.

Naar boven