Rectificatie publicatie:

Ontwerp bestemmingsplan ‘Laan van Heemstede (naast 60) Puttershoek’ ter inzage

Deze publicatie is een rectificatie van de eerdere bekendmaking van 6 oktober 2021, omdat op www.ruimtelijkeplannen.nl de verkeerde naam en datum van het bestemmingsplan was geplaatst. De termijn om een zienswijze in te dienen is gewijzigd en wordt hiermee hersteld.

Burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Laan van Heemstede (naast 60) Puttershoek’ met bijbehorende stukken ter inzage wordt gelegd.

Inhoud en doel van het bestemmingsplan

Het plan voorziet in de nieuwbouw van een burgerwoning. Deze woning wordt gebouwd in het kader van ruimte voor ruimte. Dit betekent dat op een aantal locaties agrarische bedrijfsbebouwing in het landelijk gebied gesaneerd wordt. In ruil daarvoor wordt 1 woning op een perceel aansluitend aan de Laan van Heemstede (naast nummer 60) terug gebouwd.

Om het initiatief mogelijk te maken, stelde de raad van de voormalige gemeente Binnenmaas op 5 juli 2018 het bestemmingsplan ‘Bouw woning Laan van Heemstede (naast 60) Puttershoek’ vast. Op 24 april 2019 vernietigde de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dit vaststellingsbesluit. Met in acht name van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is nieuw ontwerp bestemmingsplan ‘Laan van Heemstede (naast 60) Puttershoek’ opgesteld.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met alle bijlagen liggen met ingang van 14 oktober tot en met 24 november 2021 ter inzage. U kunt de stukken bekijken via de volgende website:

Wanneer u de stukken in het gemeentehuis of een servicepunt wilt inzien, kunt u een afspraak maken met het team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 140186.

Indienen zienswijzen

Iedereen kan een zienswijze (bij voorkeur schriftelijk) indienen tijdens de periode dat de stukken ter inzage liggen. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk.

Uw zienswijze op de ontwerp omgevingsvergunning kunt u richten aan:

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard

Postbus 2003

3260 EA Oud-Beijerland

onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Laan van Heemstede (naast 60) Puttershoek’’.

Vragen?

Voor vragen kunt u terecht bij Éowyn van Miltenburg via telefoonnummer 088 – 647 37 77of via e-mail eowyn.vanmiltenburg@gemeentehw.nl.

Naar boven