Gemeente West Betuwe – gecoördineerd ter inzage vastgesteld bestemmingsplan Landgoed Bloemfonteijn en omgevingsvergunning t.b.v. dependance zorggebouw in Heesselt

Met ingang van 13 oktober 2021 ligt gedurende zes weken ter inzage het vastgestelde bestemmingsplan ‘Landgoed Bloemfonteijn’ in Heesselt. Ook ligt de hieraan gerelateerde verleende omgevingsvergunning voor nieuwbouw van dependance zorggebouw ter inzage. Het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning hebben zes weken ter inzage gelegen vanaf 17 juni 2021 en er zijn geen zienswijzen ingediend.

Toelichting

Met het bestemmingsplan wordt de uitbreiding van het bestaande Landgoed met 2,6 hectare mogelijk gemaakt. De aangekochte agrarische percelen zijn gelegen aan de Donkerstraat - hoek Bommelsestraat en achter de woningen aan de Walgtsestraat in Heesselt.

De nu nog agrarische bestemmingen worden gewijzigd in de bestemming ‘landgoed’. Op de nieuwe gronden komt een dependance van een woonzorgvoorziening, inclusief extra mogelijkheden

voor dagactiviteiten en er wordt een divers landschap aangelegd. Tevens zullen twee woningen worden herbouwd op het Landgoed. Met de verleende omgevingsvergunning wordt de nieuwbouw van het dependance zorggebouw mogelijk gemaakt.

Raadplegen planstukken.

De planstukken zijn te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl, met de IMRO-codering: NL.IMRO.1960.HEEBloemfonteijn-VSG1.

De omgevingsvergunning en het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis van West Betuwe, tijdelijk bezoekadres Van Dam van Isseltweg 4, 4191 KC Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact met ons op via ons algemene telefoonnummer 0345 728800. Kijk voor de meest actuele openingstijden op de website van de gemeente: www.westbetuwe.nl.

Beroep

Voor de mogelijkheid van beroep worden beide besluiten als één besluit aangemerkt. Wilt u beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of de verleende omgevingsvergunning?

Voor de beroepsmogelijkheden geldt dat gedurende de beroepstermijn (tot en met 23 november 2021) een belanghebbende beroep kan instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Inwerkingtreding 

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven