Gemeente West Betuwe - verkeersbesluit - gehandicaptenparkeerplaats - Maasstraat, Geldermalsen

1. Aanleiding

Op 13 september 2021 is een verzoek ingediend om een gehandicaptenparkeerplaats te realiseren op de Maasstraat nabij huisnummer 9 te Geldermalsen.

2. Motivering

De aanvrager is in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart (als bestuurder) en heeft geen parkeergelegenheid op eigen terrein. Hiermee is de noodzaak van een dergelijke parkeerplaats aangetoond. De gehandicaptenparkeerplaats wordt slechts tijdelijk gereserveerd. Wanneer de aanvrager niet meer voldoet aan de voorwaarden voor de plaats (b.v. overlijden, verhuizing, geen autobezit meer, etc.) heeft deze geen recht meer op deze gehandicaptenparkeerplaats.

Aangezien het er in de Maasstraat eenrichtingsverkeer is ingesteld wordt er aan de rechter kant van de weg geparkeerd. De parkeerplaats is tegenover de woning van de aanvrager voor huisnummer 6.

3. Wettelijke kader

Op grond van artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 wordt uit oogpunt van de vrijheid van verkeer wordt dit verkeersbesluit genomen.

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.4. Advies politie

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) heeft overleg plaatsgevonden met de, namens de korpschef gemachtigde, verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Gelderland-Zuid. Hij bracht hierover een positief advies uit.

Besluit tot:

  • -

    Het aanwijzen van een gehandicaptenparkeerplaats in de Maasstraat nabij huisnummer 9 te Geldermalsen, middels de plaatsing van het bord E6 uit bijlage 1 van het RVV 1990 in combinatie met een onderbord met daarop het kenteken van de aanvrager conform de bij dit besluit behorende tekening en een symbooltegel in het straatwerk.

  • -

    Het opheffen van bovenstaande maatregelen indien de aanvrager geen recht meer heeft op de genoemde plaats. 

Bovenstaande conform de bij dit besluit behorende situatietekening.

Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de dag na de bekendmaking hiervan in de Staatscourant.

 

West Betuwe, 6 oktober 2021

Namens burgemeester en wethouders van gemeente West Betuwe,

A. Rodenburg

Adviseur Verkeer & Vervoer

Mededelingen

Van dit besluit wordt mededeling gedaan in Weekblad West Betuwe.

Dit besluit ligt gedurende zes weken na de datum van bekendmaking hiervan in de Staatscourant voor eenieder ter inzage aan de balie van het gemeentehuis, Van Dam van Isseltweg Geldermalsen. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, op vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en dinsdag en donderdagavond van 17.00 tot 20.00 alleen op afspraak.

Bezwaar en Beroep

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken na de datum van deze bekendmaking in de Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van West Betuwe, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en bevat tenminste het volgende:

  • 1.

    Naam en adres van de indiener;

  • 2.

    De dagtekening;

  • 3.

    Tegen welk besluit bezwaar wordt gemaakt;

  • 4.

    De redenen waarom men bezwaar heeft tegen het verkeersbesluit.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet.

Als u op de beslissing op bezwaar niet kunt wachten en snel een voorlopige maatregel nodig is, kunt u de rechter daar om verzoeken. Dat verzoek moet u richten tot de voorzieningsrechter van de rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Dit kan alleen als u het bezwaarschrift al bij het college van burgemeester en wethouders hebt ingediend. Met uw verzoek aan de voorzieningsrechter van de rechtbank moet u een kopie van uw bezwaarschrift meesturen. Als u van deze mogelijkheid gebruik maakt, wordt u griffierecht berekend.

Situatietekening:

Naar boven