Verkiezingen gemeenteraad stemmen bij volmacht te Heerhugowaard

De burgemeester van Heerhugowaard maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van de leden van de raad van deze gemeente een kiezer toegestaan is bij volmacht te stemmen. Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. MACHTIGING OP SCHRIFTELIJKE AANVRAAG

  • 1.

    Op de gemeentehuizen van Langedijk en Heerhugowaard zijn de formulieren voor de verzoekschriften om bij volmacht te mogen stemmen kosteloos verkrijgbaar. Deze vindt u ook op de websites van voornoemde gemeenten: www.gemeentelangedijk.nl en www.heerhugowaard.nl.

  • 2.

    De aanvraag moet uiterlijk op 19 november 2021 door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij op de dag van de kandidaatstelling (11 oktober 2021) als kiezer is geregistreerd.

  • 3.

    Hij, die zich bereid heeft verklaard als gemachtigde op te treden, moet op de dag van de kandidaatstelling (11 oktober 2021) als kiezer zijn geregistreerd.

  • 4.

    Bij inwilliging van het verzoek ontvangt de gemachtigde een volmachtbewijs. Hij moet de volmachtstem tegelijk met zijn eigen stem uit te brengen. Hij mag niet meer dan twee volmachtstemmen uitbrengen.

  • 5.

    De volmachtgever is niet bevoegd de volmacht in te trekken of in persoon aan de stemming deel te nemen.

B. MACHTIGING DOOR OVERDRACHT VAN DE STEMPAS

  • 1.

    De kiezer kan ook, in plaats van een verzoekschrift in te dienen, na ontvangst van zijn stempas, tot en met de dag van de stemming, zelf een andere kiezer machtigen voor hem te stemmen, door zijn stempas aan die kiezer over te dragen.

  • 2.

    Een op deze wijze aangewezen gemachtigde moet op de dag van de kandidaatstelling (11 oktober 2021) in dezelfde gemeente staan ingeschreven als de kiezer die de volmacht geeft.

  • 3.

    De aldus gemachtigde kan de volmachtstem uitsluitend tegelijk met zijn eigen stem, in de gemeente waar hij staat ingeschreven, uitbrengen. Hij mag niet meer dan twee volmachtstemmen uitbrengen.

  • 4.

    Een volmacht die verleend is door overdracht van de stempas kan tot het uitbrengen van een stem door de gemachtigde door de volmachtgever worden ingetrokken.

  • 5.

    Instructies voor bovenstaande, vindt u op de achterkant van de stempas die u vóór 10 november 2021 ontvangt.

Nadere inlichtingen worden verstrekt door team verkiezingen. E-mail: verkiezingen@heerhugwaard.nl. Telefoonnummer: 14 072

Plaats: Heerhugowaard

Datum: 27 september 2021

De burgemeester voornoemd,

A.B. Blase

Naar boven