Ontwerpbesluit vaststelling nota bodembeheer en bijbehorende bodemkwaliteitskaart en bodemfunctiekaart

 

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veere maken bekend dat zij op 21 september 2021 de nota bodembeheer en bijbehorende bodemkwaliteitskaart en bodemfunctiekaart in ontwerp hebben vastgesteld.

Met het in werking treden van het Besluit bodemkwaliteit in 2008 is de mogelijkheid geboden om een bodemkwaliteitskaart op de stellen. Met de bodemkwaliteitskaart en bodemfunctieklassenkaart kan grondverzet worden uitgevoerd zonder dat daarvoor een zogenaamde AP04-keuring moet worden gedaan. In de Nota bodembeheer wordt beschreven waarvoor en wanneer de bodemkwaliteitskaart mag worden gebruikt.

De nieuwe Nota bodembeheer en bijbehorende kaarten zijn in ontwerp gereed voor vaststelling. Het vaststellen van de Nota bodembeheer is de bevoegdheid van de gemeenteraad. Het college is bevoegd om besluiten van de gemeenteraad voor te bereiden.

 

De gemeente Veere wil haar huidig duurzaam bodembeheerbeleid nog beter vormgeven. Met het nieuwe beleid wordt ingezet op zoveel mogelijk hergebruik van vrijkomende grond in plaats van het gebruik van nieuw gewonnen schone grond.

De gemeente heeft daarvoor een nieuwe Nota bodembeheer met bijbehorende bodemkwaliteitskaart en bodemfunctieklassenkaart opgesteld. De kaarten zijn de instrumenten voor dit duurzame beleid. In de nota bodembeheer zijn beleid, regels en richtlijnen voor (her)gebruik van grond geformuleerd.

 

Inzage

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken ligt conform de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht van 30 september tot en met 11 november gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Veere.

De stukken kunt u inzien op het gemeentehuis, Traverse 1 in Domburg. De Centrale Publieksbalie werkt in verband met het coronavirus uitsluitend op afspraak en dan alleen voor urgente zaken. Wilt u één of meerdere dossiers inzien? Wij helpen u graag en vragen u contact op te nemen via 0118 555444, dat kan vanaf 08.30 uur ‘s morgens. U kunt ons ook mailen: gemeente@veere.nl

 

Met betrekking tot het ontwerpbesluit vaststelling nota bodembeheer met bijhorende bodemkwaliteitskaart en bodemfunctiekaart kan een ieder gedurende de hele periode van de ter inzage legging schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

 

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gezonden aan burgemeester en wethouders van de gemeente Veere, Postbus 1000, 4357 ZV DOMBURG. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u contact opnemen met Arvid Eijke via (0118) 555 439 of a.eijke@veere.nl. Een verzoek om mondelinge zienswijzen in te dienen wordt graag uiterlijk één week vóór afloop van de termijn tegemoet gezien. Wij wijzen erop dat beroep tegen het te nemen besluit te zijner tijd in principe alleen kan worden ingediend door een belanghebbende indien tijdig zienswijzen naar aanleiding van het ontwerp van het besluit zijn ingebracht, tenzij kan worden aangetoond dat men belanghebbende is en redelijkerwijs niet in staat is geweest dit te doen.

 

Informatie

Informatie kunt u tijdens kantooruren verkrijgen via (0118) 555 444.

Naar boven