Wijzigingsbesluit m.b.t. wijzigingsplan ‘De Broekstreek, Heirweg 2 te Garminge’

Burgemeester en wethouders hebben op 8 december 2020 wijzigingsplan ‘Buitengebied Midden-Drenthe, Heirweg 2 te Garminge’ gewijzigd vastgesteld. Het plangebied betreft het perceel Heirweg 2 te Garminge. Directe aanleiding voor het bestemmingsplan is de uitbreiding van het bedrijf met extra schuren bestemd voor opslag. Met het wijzigingsplan wordt gebruik gemaakt van een in het bestemmingsplan opgenomen mogelijkheid om het agrarisch bouwblok te vergroten. Hierdoor kan uitbreiding worden gerealiseerd.

 

Het vastgestelde wijzigingsplan heeft, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 17 december 2020 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Abusievelijk is niet de juiste contour van de gebiedsaanduiding ‘wro-zone-wijzigingsgebied 6’ van het bestemmingsplan ‘De Broekstreek’ opgenomen en is wat betreft de regels niet verwezen naar het bestemmingsplan ‘De Broekstreek’.

 

Het college heeft op 14 september 2021 een wijzigingsbesluit genomen om deze omissie te corrigeren.

 

Inzage

Het wijzigingsbesluit m.b.t. wijzigingsplan ‘De Broekstreek, Heirweg 2 te Garminge’ ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 23 september 2021 gedurende zes weken ter inzage. Het wijzigingsbesluit m.b.t. wijzigingsplan ‘De Broekstreek, Heirweg 2 te Garminge’, met de daarop betrekking hebbende stukken kunt u inzien via: http://www.ruimtelijkeplannen.nl. De IMRO-code van het vastgestelde wijzigingsbesluit is NL.IMRO.1731.Heirweg2GA-WVS3.

 

Dit wijzigingsbesluit is een hernieuwde vaststelling van het besluit van 8 december 2020, met IMRO-code NL.IMRO.1731.Heirweg2GA-WVS1, gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl op 16-12-2020, met de juiste bijlagen.

 

Beroep

Gedurende de periode van inzage kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld.

 

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift bent u griffierecht verschuldigd. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degene die tijdig beroep instelt, kan daarom tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Een beroepschrift richt u aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om een voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze afdeling, op hetzelfde adres. Bij het verzoek om voorlopige voorziening dient u een afschrift van het beroepschrift mee te sturen.

 

Informatie

Voor meer informatie over het wijzigingsbesluit, kunt u contact opnemen met Erik Eefting van de afdeling Team Omgeving & Veiligheid van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer 0593 53 92 20, e-mail: gemeente@middendrenthe.nl

 

Naar boven