Omgevingsvergunning met afwijking van het bestemmingsplan voor nieuwbouw aan de zijde van het monumentale pand De Oude Smidse aan de Ouddiemerlaan 19

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een omgevingsvergunning te verlenen voor het nieuwbouwen van drie (gestapelde) woningen, waaronder het plaatsen van een cultuurhistorisch belevingsvenster/vitrine in het tussenlint van de nieuwbouw aan de zijde van het monumentale pand De Oude Smidse aan de Ouddiemerlaan 19. Met deze omgevingsvergunning wordt afgeweken van het bestemmingsplan “Centrum”. De omgevingsvergunning is verleend met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder 1, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Stukken ter inzage

De omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken liggen van 17 september 2021 tot en met 28 oktober 2021 bij de balie van het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis ter inzage. Voor het inzien van de stukken dient u van te voren een afspraak te maken via telefoon (020) 31 44 888. Het besluit met de bijbehorende stukken is ook te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de planidn NL.IMRO.0384.OVouddiemerln19-VG01.

Beroep

Tegen de omgevingsvergunning kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepsschrift worden ingediend bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam.

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. De belanghebbende die beroep instelt en meent een spoedeisend belang te hebben, kan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, Afdeling Publiekrecht, postbus 75850, 1070 AW Amsterdam, verzoeken de werking van het besluit te schorsen door het treffen van een voorlopige voorziening. Voor de behandeling van het beroep en een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Naar boven