Inspraak voorontwerp bestemmingsplan”Buitengebied herziening 2021, Uiterwaarden Wamel, Dreumel en Heerewaarden” (BP1230)

De gemeente Maasdriel bereidt, net als gemeente West Maas en Waal, op verzoek van Rijkswaterstaat, provincie Gelderland en Staatsbosbeheer een bestemmingsplan voor om het project UWDH (Uiterwaarden Wamel, Dreumel en Heerewaarden) te realiseren. Het doel van dit project is het gebied rondom de Waal tussen Beneden-Leeuwen (PWA-brug) en Rossum zo in te richten dat er een nog waardevoller natuurgebied ontstaat, met een gezonde biodiversiteit.

Het projectgebied beslaat twee gemeenten; Maasdriel en West Maas en Waal. Daarom zijn er twee afzonderlijke bestemmingsplannen en procedures. Deze bekendmaking is voor het projectdeel dat ligt in de gemeente Maasdriel: de uiterwaarden ter hoogte van Heerewaarden. Voor het plangebied in West Maas en Waal geldt een andere bekendmaking.

Dit project draagt bij aan verschillende nationale en internationale verplichtingen. Deze zijn afkomstig uit Europese, landelijke en provinciale programma’s, die als doel hebben de natuur te beschermen. Het gaat om de volgende programma’s: Kaderrichtlijn Water (KRW) van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Natura 2000, Gelders Natuur Netwerk (GNN) en Nadere Uitwerking Rivierengebied (NURG) van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Inzien

Vanaf donderdag 9 september 2021 tot en met woensdag 20 oktober 2021 liggen het voorontwerpplan en de daarbij horende stukken ter inzage op het gemeentehuis in Kerkdriel. Het adres is Kerkstraat 45.

U kunt het bestemmingsplan ook vinden op:

 

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BP1230-VO01

De bronbestanden zijn beschikbaar op:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0263.BP1230-VO01

Informatiebijeenkomst

Op donderdag 30 september van 18.30 - 21.00 uur is er een informatiebijeenkomst in Bezoekerscentrum De Grote Rivieren, Langestraat 38 in Heerewaarden. Wilt u daarbij aanwezig zijn? Dan dient u zich, vanwege de geldende coronamaatregelen, aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen naar UWDH@Kragten.nl. U ontvangt vervolgens meer informatie.

Reageren

Alle (rechts-)personen die in de gemeente Maasdriel wonen of een belang hebben, kunnen tijdens de inzagetermijn reageren op het plan. Inspraakreacties stuurt u onder vermelding van BP1230 aan: Het college van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel.

Wij ontvangen bij voorkeur een schriftelijke inspraakreactie. Het is niet mogelijk uw inspraakreactie per e-mail in te sturen. Als u uw inspraakreactie mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar.

Meer informatie

Neem contact op met de gemeente Maasdriel via het telefoonnummer 14 0418 of info@maasdriel.nl en vraag naar de heer Antoon van Liempt.

Naar boven