2e Herplaatsing - Ter inzage legging ontwerp bestemmingsplan “Didam, Herontwikkeling Schoolstraat e.o.” en de hiermee gecoördineerde ontwerp omgevingsvergunning met kenmerk 20200877

Herplaatsing van Gemeenteblad 2021, 27031 en Staatscourant 2021, 4784, i.v.m. nieuw ter inzage termijn

Burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van donderdag 4 februari 2021 tot en met woensdag 17 maart 2021 voor iedereen ter inzage liggen:

  • het ontwerp bestemmingsplan “Didam, Herontwikkeling Schoolstraat e.o.”

  • het ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het herstellen van de gevel van het voormalige raadhuis en het bouwen van twee complexen (winkels met woningen), inclusief het inrichten van het terrein, geregistreerd onder nr. 20200877.

Ontwerp-Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van supermarkten in combinatie met woningbouw mogelijk in het centrum van Didam, omgeving Schoolstraat e.o. Op de locatie van het voormalige gemeentehuis wordt een nieuwe supermarkt gerealiseerd met daarboven 16 appartementen. Het pand waarin de Coöp op dit moment gevestigd is zal – net als een deel van het voormalige gemeentehuis – worden gesloopt. Enkel het monumentale oude raadhuis – gelegen aan de Raadhuisstraat – wordt gehandhaafd. Op deze locatie zal ook een nieuwe supermarkt worden gerealiseerd, in combinatie met 21 appartementen op de verdieping. De sloop van de huidige bibliotheek en postkantoor creëert ruimte voor de aanleg van een centrale parkeervoorziening. Op de locatie van de brandweerkazerne en voormalige gemeentewerf zijn maximaal 15 grondgebonden woningen voorzien.

Ontwerp-Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Montferland zijn voornemens om een omgevingsvergunning te verlenen voor:

  • -

    Burg. Kronenburglaan 2-1 t/m 2-16 te Didam

  • -

    Schoolstraat 15, 18 te Didam

  • -

    Schoolstraat 18-1 t/m 18-21 te Didam

  • -

    Raadhuisstraat 14 te Didam

Het betreft het herstellen van de gevel van het voormalige raadhuis en het bouwen van twee complexen (winkels met woningen), inclusief het inrichten van het terrein.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegd gezag voor de besluitvorming omtrent de omgevingsvergunning.

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning liggen met ingang van donderdag 4 februari 2021 tot en met woensdag 17 maart 2021 voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Bergvredestraat 10 in Didam, voor een ieder ter inzage ligt en tevens via https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.1955.HerontwSchoolstr-ON01 en www.montferland.info.

Zienswijze

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze omtrent het ontwerp schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad van Montferland, Postbus 47, 6940 BA DIDAM. Een zienswijze kan ook per e-mail worden gericht aan gemeente@montferland.info onder vermelding van ‘Didam, Herontwikkeling Schoolstraat e.o.’ in het onderwerp. Het is ook mogelijk om mondeling een zienswijze naar voren te brengen. In dat geval kan contact worden opgenomen met de afdeling Ontwikkeling, tel. 0316-291653 (bestemmingsplan) of met de afdeling bouwen en milieu, tel. 0316291625 (omgevingsvergunning). Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Naar boven