Verkeersbesluit intrekken besluit realisatie gehandicaptenparkeerplaats op kenteken Nassaustraat nr. 6

kenmerk Openbare Ruimte 2021-09

Gemeente Waalre

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waalre,

 

Gelet op:

• de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

 

Besluiten tot het intrekken van eerder genomen verkeersbesluit d.d. 14-04-2021 met publicatiedatum 22-04-2021 voor het aanwijzen van een gehandicaptenparkeerplaats in de Nassaustraat ter hoogte van huisnummer 6 d.m.v. het plaatsen van het bord E6 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) 1990 en door het plaatsen van een onderbord met daarop het kenteken van het voertuig van de aanvrager

 

Nader onderzoek heeft uitgewezen dat perceel Nassaustraat nr. 6 beschikt over een eigen inrit, hierdoor kan de aanvrager op eigen terrein parkeren om zijn woning te bereiken.

 

Uit oogpunt van de parkeerdruk in de omgeving, is bij nadere belangenafweging besloten de toekenning van de gehandicaptenparkeerplaats in te trekken.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een met reden omkleed bezwaarschrift indienen. Dit besluit treedt in werking na bekendmaking in de Staatscourant. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na publicatie van dit besluit in de Staatscourant bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Waalre, Postbus 10.000, 5580 GA Waalre. Het bezwaarschrift moet de naam en het adres vermelden van degene die bezwaar maakt, zijn ondertekend en de datum vermelden waarop het is opgesteld. In het bezwaarschrift moet ook worden aangegeven tegen welk besluit bezwaar wordt gemaakt en waarom het bezwaar wordt gemaakt. Door het indienen van het bezwaarschrift wordt dit besluit niet opgeschort.

Bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch, kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan als het bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed, gelet op de het betrokken belang, dat vereist. Voor de behandeling van het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Waalre, d.d. 18 augustus 2021

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WAALRE

Namens hen,

 

De heer ing. H.J.M. Dings

Manager Ruimtelijke Ontwikkeling

Naar boven