Terinzagelegging ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder, Bestemmingsplan ‘Veenendaal-oost, deelplan Groenpoort’.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal maken bekend dat het ontwerpbesluit hogere waarden voor het bestemmingsplan ‘Veenendaal-oost, deelplan Groenpoort’ en de bijbehorende stukken van donderdag 19 augustus 2021 tot en met woensdag 29 september 2021 ter inzage liggen.

Doel besluit hogere waarden

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van maximaal 970 woningen binnen het deelplan ‘Groenpoort’ in de uitbreidingswijk ‘Veenendaal-oost’. Omdat binnen het bestemmingsplan geluidsgevoelige bestemmingen worden gerealiseerd, moet het plan aan de Wet geluidhinder voldoen. Hiervoor is een akoestisch onderzoek uitgevoerd naar de geluidsbelasting op de gevels. Uit dit onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van woningen binnen het plangebied, vanwege het wegverkeer op de rijksweg A12, de Rondweg-Oost (N233), de Buurtlaan Oost en de nieuwe aansluiting ‘Groenpoort’, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die vanuit de Wet geluidhinder moet worden nagestreefd. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde en hogere waarden toe te staan op de gevels van de woningen. Het college van burgemeester en wethouders wil voor het plan gebruik maken van deze mogelijkheid en heeft het ontwerp van het besluit hogere waarden opgesteld.

Inzien stukken

Het ontwerpbesluit hogere waarden en de bijbehorende stukken kunt u binnen de genoemde termijn inzien bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Veenendaal.

Indienen zienswijzen

Op grond van de Wet geluidhinder kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: burgemeester en wethouders van Veenendaal, Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een telefonische afspraak maken met mevrouw M. Cornelisse van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

Voor informatie: Omgevingsdienst regio Utrecht, telefoon (088) 022 50 00

 

Naar boven