Gemeenteblad van Hilversum
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Hilversum | Gemeenteblad 2021, 258592 | ruimtelijk plan of omgevingsdocument |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Hilversum | Gemeenteblad 2021, 258592 | ruimtelijk plan of omgevingsdocument |
Bekendmaking bestemmingsplan incl. Milieueffectrapport (MER) en Beeldkwaliteitplan ‘Buurtschap Crailo’ vastgesteld
Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Hilversum in zijn vergadering van 6 juli 2021 het bestemmingsplan incl. Milieueffectrapport (MER) ‘Buurtschap Crailo’ en de hierbij bijbehorende stukken gewijzigd heeft vastgesteld. De raad heeft in dezelfde vergadering tevens het Beeldkwaliteitsplan Buurtschap Crailo (ongewijzigd) vastgesteld.
Crailo is een voormalig defensieterrein dat is gelegen op gezamenlijk grondgebied van de gemeenten Laren, Gooise Meren en Hilversum. Het terrein is gelegen ten zuidwesten van de Rijksweg A1 en is circa 40 hectare groot. Het plangebied wordt doorsneden door het Gebed zonder End, een belangrijke recreatieve route voor langzaam verkeer.
Het noordwestelijk deel van het plangebied betreft de gemeente Gooise Meren, het middendeel betreft de gemeente Hilversum en het zuidoostelijk deel van het plangebied betreft grondgebied van de gemeente Laren. Op het grondgebied van de gemeente Gooise Meren sluit het plangebied direct aan op de bebouwde kern van Bussum. Crailo ligt regionaal gezien direct ontsloten aan de A1. In het zuidoosten grenst het plangebied aan de Natuurbrug Laarderhoogt. In zuidelijke richting grenst het plangebied aan de heide tussen Hilversum en Bussum; de Bussumerheide.
Het totale plan behelst maximaal 590 woningen, circa 5 hectare bedrijvigheid en (maatschappelijke) voorzieningen. De thema’s identiteit, energie, biodiversiteit en mobiliteit zijn de belangrijkste speerpunten voor de ontwikkeling van Buurtschap Crailo, wat zich ook uit in het bestemmingsplan.
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan
De ontvangen zienswijzen en vooroverlegreacties op het ontwerpbestemmingsplan en de inspraakreacties op het Beeldkwaliteitsplan zijn verwerkt in de ‘Reactienota bestemmingsplan Buurtschap Crailo met MER en Beeldkwaliteitsplan Buurtschap Crailo’. Als gevolg hiervan heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op een aantal onderdelen gewijzigd vastgesteld. Er zijn ook een aantal ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de reactienota, die onderdeel vormt van de vastgestelde stukken. Het Beeldkwaliteitsplan is ongewijzigd vastgesteld.
Intergemeentelijk bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan
Het bestemmingsplan Buurtschap Crailo betreft formeel drie integraal op elkaar afgestemde bestemmingsplannen, namelijk een bestemmingsplan voor de gemeenten Gooise Meren, Laren en Hilversum. Hiermee wordt de ontwikkeling van Buurtschap Crailo als één samenhangend plan mogelijk, waarbij op voorhand geen rekening is gehouden met de gemeentegrenzen.
De drie bestemmingsplannen zijn wat betreft de regels en plantoelichting identiek, hoewel sommige delen van de regels slechts betrekking hebben op het grondgebied van de betreffende gemeente. De verbeeldingen verschillen wel, aangezien elke specifieke gemeente haar eigen verbeelding kent. Elke gemeente besluit over het bestemmingsplan voor haar eigen grondgebied.
Voor de ontwikkeling van het gebied is het beeldkwaliteitsplan ‘Buurtschap Crailo’ opgesteld. In het beeldkwaliteitsplan is aan de hand van eisen voor stedenbouw, architectuur en openbare ruimte aangegeven welke beeldkwaliteit wordt nagestreefd. Het beeldkwaliteitsplan als aanvulling op degemeentelijke welstandsnota vastgesteld.
Milieueffectrapport ‘Buurtschap Crailo’
Voor het bestemmingsplan is een Milieueffectrapport (MER) opgesteld. In het MER is beschreven wat de te verwachten gevolgen zijn voor het milieu. Het MER maakt onderdeel uit het van het bestemmingsplan.
Het vastgestelde bestemmingsplan met MER en Beeldkwaliteitsplan ‘Buurtschap Crailo’, het raadsbesluit en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 13 augustus 2021 tot en met donderdag 23 september 2021 (zes weken) ter inzage in de Burgerleeskamer in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23 te Hilversum. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 - 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 - 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift worden verstrekt van de ter visie gelegde stukken.
De documenten zijn digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.hilversum.nl, zie de betreffende publicatie bij het onderdeel ‘burgerleeskamer’. Daarnaast is het bestemmingsplan te vinden via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het bestemmingsplan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer: NL.IMRO.0402.01bp08buurtcrailo-va01. Ook is het bestemmingsplan digitaal in te zien via http://0402.roview.net.
Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van ter inzage legging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:
Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het bestemmingsplan ‘Buurtschap Crailo’ is een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte als bedoeld in artikel 7c van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet. Tevens is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing op de besluitvorming over het bestemmingsplan. Dit betekent dat in een beroepschrift de beroepsgronden tegen het besluit direct aangevoerd moeten worden. Na afloop van de termijn van 6 weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend. Voor de behandeling van een beroep/voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.
Voor vragen of het inwinnen van informatie kunt u contact opnemen met mevrouw S. Wiedemeijer van de Afdeling Beleid & Ontwikkeling, telefonisch bereikbaar op 035 629 2262.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2021-258592.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.