Gemeente Mill en Sint Hubert - gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan - Leeuwerikstraat, Gruttostraat en Genieweg, Mill

Burgemeester en wethouders van Mill en Sint Hubert maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Mill, Leeuwerikstraat, Gruttostraat en Genieweg’ gewijzigd heeft vastgesteld op 8 juli 2021. De belangrijkste wijziging betreft een aanpassing van de plangrens om tegemoet te komen aan de ingediende zienswijzen. Voor een uitgebreide toelichting op de wijzigingen wordt verwezen naar de Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen die als bijlage bij het vaststellingsbesluit is gevoegd.

Het plangebied ligt in het westelijk deel van de kern Mill, aan de wegen Leeuwerikstraat, Gruttostraat en Genieweg. De locatie bestaat uit het voormalige schoolterrein van de basisschool De Leeuwerik, dat is gelegen op de gronden tussen de Leeuwerikstraat en de Gruttostraat, en uit een perceel aan de Genieweg. Het voornemen bestaat om ter plaatse van de voormalige basisschool de Leeuwerik en in het aansluitende gebied woningbouw te realiseren. Daarnaast maakt de aanleg van een nieuwe speelplek onderdeel uit van de beoogde ontwikkeling.

Het bestemmingsplan, vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage vanaf vrijdag 30 juli 2021. Een uitgeprint exemplaar van de stukken kan (op afspraak en met inachtneming van de COVID-19/Corona-richtlijnen van het RIVM) worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de bij het bestemmingsplan behorende stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer: NL.IMRO.0815.BPMiGruttostraat-VA01.

Gedurende de termijn van ter inzage ligging van 30 juli tot en met 9 september 2021 kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

  • degene die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een ieder tegen de wijzigingen waartoe is besloten bij de vaststelling van het bestemmingsplan;

  • belanghebbenden.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Aan zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Mill, 30 juli 2021

Burgemeester en wethouders van Mill en Sint Hubert

Naar boven