Vastgestelde bestemmingsplanwijziging “Buitengebied wijziging 2020, Hurwenensestraat 3” (BP1208), met besluit hogere waarde Wet geluidhinder

Vastgestelde bestemmingsplanwijziging

Het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel heeft de bestemmingsplanwijziging “Buitengebied wijziging 2020, Hurwenensestraat 3” (BP1208) op 13 juli 2021 ongewijzigd vastgesteld.

De bestemmingsplanwijziging maakt één nieuwe vrijstaande woning mogelijk naast Hurwenensestraat 3 te Hurwenen. In dit wijzigingsplan staan voorwaarden voor deze nieuwe woning. Een daarvan is dat deze nieuwe woning pas mag worden gebouwd als alle agrarische bedrijfsbebouwing en bijbehorende voorzieningen op Hurwenensestraat 3 te Hurwenen blijvend zijn verwijderd. De bestaande bedrijfswoning op Hurwenensestraat 3 krijgt een woonbestemming.

Het perceel waar de nieuwe woning mogelijk wordt gemaakt is kadastraal bekend als gemeente Rossum, sectie nummer 1061. Het perceel waar de agrarische bedrijfsbebouwing en bijbehorende voorzieningen worden verwijderd is kadastraal bekend gemeente Rossum, sectie D, nummer 617.

Besluit hogere grenswaarde

Het college van Maasdriel heeft op 31 mei 2021 een hogere geluidsbe­lasting dan de voorkeurswaarde van 48 dB(A) vastgesteld voor de nieuw te bouwen woning uit de bestemmingsplanwijziging “Buitengebied wijziging 2020, Hurwenensestraat 3” (BP1208).

Uit akoestisch onderzoek blijkt namelijk dat bij deze nieuwe woning de wettelijke voorkeursgrenswaarde van 48 dB op de gevel overschreden zal worden door wegverkeerslawaai. Het besluit hogere grenswaarde voor deze nieuwe woning ligt tegelijkertijd met het vastgestelde wijzigingsplan ter inzage.

Inzien

Van 4 augustus 2021 tot en met 15 september 2021 ligt het vastgestelde wijzigingsplan, met de daarbij horende stukken en met het besluit hogere waarde, tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.  

U kunt het wijzigingsplan ook vinden op

 

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BP1208-VG01 

De bronbestanden zijn beschikbaar via de website: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0263.BP1208-VG01/

Beroep

Bent u het niet eens met deze besluiten? Dan kunt u daartegen schriftelijk beroep instellen. U stuurt uw beroepschrift binnen de beroepstermijn naar de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beroepstermijn is zes weken en begint op de dag na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd en loopt in dit geval van 5 augustus 2021 tot en met 15 september 2021. Vermeld altijd de redenen van uw beroep en stuur een kopie van het besluit mee.

De mogelijkheid van beroep bestaat in ieder geval als u belanghebbende bent bij het besluit. Als u géén belanghebbende bent, dan gelden aanvullende voorwaarden, te weten:

- tijdens de voorbereidingsprocedure mocht een ieder zienswijzen indienen, en;

- u heeft ook van de mogelijkheid gebruik gemaakt om een zienswijze in te dienen. Heeft u dat niet gedaan, dan kunt u alleen een beroepsschrift indienen als het niet uw schuld is dat u geen zienswijze heeft ingediend.

Dit besluit treedt direct in werking, ook als u beroep instelt. Als u dit niet wilt, vraag dan de Voorzieningenrechter een voorlopige voorziening te treffen. U stelt hiervoor een verzoekschrift op. Dit kan alleen als u ook beroep heeft ingesteld en uw zaak spoed heeft . Dit verzoekschrift richt u aan de Voorzieningenrechter van de Raad van State. Het instellen van beroep en het indienen van een verzoekschrift kan ook digitaal. Kijk op de site https://digitaalloket.raadvanstate.nl voor de voorwaarden. U moet wel rekening houden met kosten (griffierecht).  

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar dhr. J. Verhagen of een collega van team Ruimtelijke Ontwikkeling.

Kerkdriel, 4 augustus 2021

Naar boven