Bekendmaking vaststelling Visie Zon en Wind Maasdriel

In de vergadering van 10 juni 2021 heeft de gemeenteraad van Maasdriel de Visie Zon en Wind Maasdriel vastgesteld.

Zonne-energie en windenergie is nodig om onze klimaatdoelen te bereiken. Om de uitstoot van CO2 te verminderen is het belangrijk om een visie op te stellen voor zonne- en windenergie. In de visie wordt de voorkeur voor zon op dak benadrukt. Daarnaast is beschreven welk gebied binnen de gemeente kansrijk is voor zonneparken en windturbines. Hierbij wordt gelet op het behouden of versterken van landschappelijke kenmerken. Met de visie wordt aangegeven waar en onder welke voorwaarden het mogelijk is om initiatieven voor windturbines en zonnevelden verder uit te werken.

Participatie Bij het voorbereiden van de visie zijn inwoners en belanghebbenden betrokken. Dat deden wij door middel van een enquête, digitale bijeenkomsten en ruimte ateliers. Uitkomsten hiervan zijn verwerkt in de visie. Het is belangrijk om ook voor toekomstige projecten richtlijnen op te stellen hoe wij omgaan met participatie. Deze notitie wordt in 2022 voorgelegd aan de gemeenteraad ter vaststelling.

Hoe nu verder  Er wordt een maatschappelijke tender uitgeschreven voor maximaal 20 hectare zonne-energie in de zone rond de snelweg A2 en het spoor. Meerdere initiatiefnemers kunnen dan hun plannen indienen waarbij het beste plan of de beste plannen worden uitgekozen. Deze tender wordt op zijn vroegst in 2023 opgestart.

Inzien Van 7 juli tot en met 18 augustus 2021 ligt de Visie Zon en Wind Maasdriel tijdens openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel. U kunt de visie tijdens deze periode, maar ook daarna, digitaal raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.SV0004-VG01 

Geen bezwaar en/of beroep

Tegen de vaststelling van deze Visie Zon en Wind Maasdriel kan geen bezwaar en/of beroep worden ingediend.

Vragen

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Zweerus van team Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Maasdriel.

Kerkdriel, 7 juli 2021

Naar boven