Gemeente Westvoorne - voorontwerp bestemmingsplan - Landgoed Drenkeling, Wonen in het park – fase 2

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken bekend dat het voorontwerp bestemmingsplan Landgoed Drenkeling, Wonen in het Park – fase 2 vanaf 10 juni 2021 gedurende zes weken in het kader van inspraak ter inzage ligt. U kunt het bestemmingsplan bekijken via onze website www.westvoorne.nl/grondgebied bij het kopje bestemmingsplannen. Ook kunt u het plan inzien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0614.1210bpDRENKFASE2-0001. Ook is een papieren versie van het voorontwerp te bekijken in het gemeentehuis.

Maatregelen op het gemeentehuis vanwege het coronavirus

In verband met de maatregelen in het kader van het coronavirus is het gemeentehuis alleen op afspraak te bezoeken. Indien u de papieren versie van het voorontwerp bestemmingplan wenst in te zien of vragen heeft over het bestemmingsplan, kunt u contact opnemen met Team VROM via het algemene nummer 14 0181.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Landgoed Drenkeling, Wonen in het park – fase 2’ vormt het vervolg op De Drenkeling fase 1a en 1b. Het plangebied van het bestemmingsplan ligt in polder de Drenkeling, aan de Noordzijde van Rockanje. Binnen het plangebied wordt de tweede fase van Landgoed Drenkeling mogelijk gemaakt. Fase 2 bestaat uit het realiseren van maximaal 285 woningen waaronder 28 reeds bestaande woningen. Deze woningen zijn verdeeld over diverse woningtypologieën. Naast de woningbouw, voorziet voorliggend plan ook in de planologische regeling van drie bestaande sportvelden en wordt een evenemententerrein mogelijk gemaakt. Tot slot ligt in de noordoostelijke hoek van het plangebied een volkstuin.

Indienen reacties bestemmingsplan

Tijdens de bovengenoemde termijn kunnen inwoners en belanghebbenden in de gemeente een inspraakreactie op de voorontwerp bestemmingsplannen geven. Schriftelijke reacties kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Westvoorne, Postbus 550, 3235 ZH Rockanje. Voor het mondeling indienen van reacties kunt u een afspraak maken met de behandelende ambtenaar van het team VROM, via het Servicepunt van de gemeente op telefoonnummer 14 0181. Gelijktijdig met de inspraakprocedure wordt ook het wettelijk verplichte vooroverleg met andere overheidsdiensten gevoerd. De vooroverleg- en inspraakreacties worden meegenomen bij de opstelling van het ontwerpbestemmingsplan.

Rockanje, 9 juni 2021

Burgemeester en wethouders van Westvoorne

de secretaris

P. van der Wurff

de burgemeester

P.E. de Jong

Naar boven