Tervisielegging ontwerpbesluit gescheiden afvalinzameling van scholen als dienst van algemene belang

Burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal maken bekend dat vanaf 21 januari 2021 t/m 11 februari 2021 voor een ieder ter inzage ligt:

het ontwerpbesluit om het inzamelen van grondstoffen op scholen van Algemeen Belang te verklaren als bedoeld in artikel 25h, 6e lid Mededingingswet.

Inhoud

Afval dat wordt geproduceerd door scholen wordt gezien als bedrijfsafval. Het aansluiten van scholen aan het huishoudelijke afvalroute is een economische activiteit in de zin van de Mededingingswet. De Mededingingswet is van toepassing op de dit besluit, omdat sprake is van een economische activiteit die de gemeente zelf uitvoert. Het inzamelen van bedrijfsafval van scholen worden bekostigd uit de algemene middelen.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 21 januari 2021 t/m 11 februari 2021 gedurende een termijn van vier weken voor iedereen ter inzage. De stukken zijn digitaal beschikbaar en raadpleegbaar via de bijlage(n) bij deze bekendmaking. Daarnaast kan iedereen het concept besluit en de bijbehorende stukken op afspraak inzien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Groesbeek. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00u tot 17.00u en op maandagavond van 17.00u tot 19.00u. Let op: in verband met de corona-maatregelen kunnen de openingstijden afwijken. Kijk voor de actuele openingstijden op de gemeentelijke website.

Indienen zienswijzen en inspraakreacties

Binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden een schriftelijke of mondelinge zienswijzen indienen tegen het Ontwerpbesluit. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gestuurd naar Postbus 20, 6560 AA Groesbeek. Een zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en de aanduiding naam van het Ontwerpbesluit waarop de zienswijze betrekking heeft. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw G. Kesoglu-Tasdelen. Haar telefoonnummer is 06 - 48 27 60 57. E-mailen kan naar g.tasdelen@bergendal.nl.

Groesbeek, woensdag 20 januari 2021

Het college van burgemeester en wethouders

Namens deze:

Mw. A. Franssen, Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling

Naar boven