Kennisgeving besluit m.e.r.-beoordeling Oostpolderweg 7 Spijk

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsdelta maakt bekend dat zij een beslissing hebben genomen ten aanzien van de m.e.r.-beoordeling voor het veranderen van een pluimveehouderij aan de Oostpolderweg 7 te Spijk. De veranderingen bestaan uit het wijzigen van het ventilatiesysteem in één stal en de optie om óf vleeseenden óf vleeskuikens te houden. Na de voorgenomen veranderingen kunnen 32.000 stuks vleeseenden (dit aantal mag nu ook worden gehouden) óf maximaal 80.000 stuks vleeskuikens worden gehouden.

De beoogde activiteit (het omschakelen naar een andere diercategorie, te weten vleeskuikens, wordt gezien als het oprichten van wijzigen van een installatie voor het houden van pluimvee) staat vermeld in bijlage D, categorie 14 van het Besluit milieueffectrapportage 1994 (Besluit m.e.r.). Op grond van bijlage D categorie 14 geldt voor de oprichting, wijziging of uitbreiding van een installatie met meer dan 40.000 stuks pluimvee een m.e.r.-beoordelingsplicht. Uit de m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van deze verandering is uitgevoerd, blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de uitgevoerde m.e.r.-beoordeling.

 

 

Terinzagelegging

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 6 mei 2021 tijdens kantooruren ter inzage bij de gemeente Eemsdelta. Voor nadere informatie of voor het inzien van de stukken kan een afspraak worden gemaakt via www.eemsdelta.nl, aan de receptie of telefonisch via 140596 of per e-mail gemeente@eemsdelta.nl.

 

Het besluit ligt gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. De ter inzage legging zal worden gepubliceerd in de Staatscourant, in de Eemsbode, op de gemeentelijke website en op www.overheid.nl.

 

Vervolgprocedure

Een m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt genomen. In dit geval in het kader van de procedure voor de afhandeling van de aanvraag omgevingsvergunning.

 

U kunt het beroep- en verzoekschrift ook digitaal indienen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven