Vastgesteld bestemmingsplan Reconstructie Vennewatersweg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heiloo maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 bekend dat met ingang van donderdag 15 april 2021 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

 

  • 1.

    het op 29 maart 2021 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Reconstructie Vennewatersweg te Heiloo.

Doel van het bestemmingsplan

Het planologisch – juridisch mogelijk maken van de reconstructie van de Vennewatersweg in Heiloo.

Inhoud bestemmingsplan

Vanwege de ontwikkelingen in Heiloo, kan de Vennewatersweg de verwachte toename van het verkeer niet goed aan. Middels een reeds uitgevoerde verkeersstudie zijn de noodzakelijke aanpassingen aan de Vennewatersweg in beeld gebracht en op basis van verkeersveiligheid, doorstroming, cultuurhistorie stedenbouw en financiën. Het bestemmingsplan zorgt voor de planologische kaders waarbinnen de reconstructie van de Vennewatersweg moet worden uitgevoerd.

Waar en wanneer kunt u stukken inzien?

Het bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken zijn met ingang van donderdag 15 april 2021 tot en met woensdag 26 mei 2021 in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder planID NL.IMRO.0399.Vennewatersweg-0401 en www.heiloo.nl/inzage. Daarnaast ligt het bestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis van Heiloo.

Vanwege de Corona pandemie verzoeken wij u gebruik te maken van de mogelijkheden om de stukken digitaal in te zien zoals hierboven omschreven. Wilt u toch de fysieke exemplaren inzien dan kunt u een afspraak maken bij de heer M. Groot, bereikbaar op MarkGroot@debuch.nl

Beroep

Gedurende de periode dat het bestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

- belanghebbenden die eerder tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

- belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

Het beroepsschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet op. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Als binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Meer informatie

Ook voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M. Groot van het team Plannen en Projecten, gemeente Heiloo, telefoonnummer 088-909 7824 of stuur een email naar MarkGroot@debuch.nl

Heiloo, 14 april 2021

Naar boven