Delegatiebesluit verklaring van geen bedenkingen bij uitgebreide Wabo omgevingsvergunningen

De raad van de gemeente Peel en Maas

 

 

Gelet op het raadsvoorstel 2021-014

Zaaknummer: 1894/2021/2335824

Documentnummer: 1894/2021/2339348

 

 

Gelet op het bepaalde in artikel 6.5 lid 3 van het Besluit omgevingsrecht en artikel 6.12 lid 3 Wet ruimtelijke ordening

 

Gehoord de beraadslagingen

 

 

BESLUIT

 

 

 

 

  • 1.

    Overeenkomstig artikel 6.5 lid 3 van het Besluit omgevingsrecht te besluiten dat geen verklaring van geen bedenkingen zoals bedoeld in artikel 2.27 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) vereist is in de volgende gevallen:

    • A.

      Bij het beslissen op een aanvraag toepassing te geven aan artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor:

      • -

        projecten welke passen binnen een vastgesteld structuurplan, structuurvisie, beleidsregel, beleidsnotitie en past binnen het woningbouwprogramma voor de periode tot de inwerkingtreding van de Omgevingswet d.d. 01-01-2022. Indien de invoering van de Omgevingswet wordt uitgesteld blijft dit besluit van kracht tot de nieuwe invoeringsdatum van de Omgevingswet. Een uitzondering hierop zijn aanvragen voor de uitbreiding van een intensieve veehouderij met een bouwvlak van meer dan 1,5 hectare. In dat geval dient een verklaring van geen bedenkingen gevraagd te worden of wordt de procedure via een wijziging van het bestemmingsplan op grond van artikel 3.1 Wro gevolgd. Deze uitzondering geldt niet voor aanvragen binnen gebiedsontwikkeling LOG Egchel.

      • -

        projecten waarvoor de raad reeds een stedenbouwkundige visie, randvoorwaarden, masterplan, gebiedsvisie of een vergelijkbaar ruimtelijk kader heeft vastgesteld voor de periode tot de inwerkingtreding van de omgevingswet d.d. 01-01-2022. Indien de invoering van de Omgevingswet wordt uitgesteld blijft dit besluit van kracht tot de nieuwe invoeringsdatum van de Omgevingswet.

    • B.

      Bij het weigeren van een aanvraag om toepassing te geven aan artikel 2.12 eerste lid, onder a, onder sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

  •  

  • 2.

    Het vaststellen van een exploitatieplan bij het toepassen van de afwijkingsbevoegdheid zoals bedoeld in artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wabo te delegeren aan het college.

  •  

  • 3.

    Dit besluit treedt met terugwerkende kracht met ingang van 1-1-2021 in werking.

 

 

Aldus vastgesteld in de raadsvergadering van: 23 maart 2021

De raad van de gemeente Peel en Maas,

de griffier, de voorzitter,

drs. N.G.M.T. Jansen W.J.G. Delissen-van Tongerlo

Naar boven