Ontwerp bestemmingsplanwijziging “Buitengebied wijziging 2020, Hurwenensestraat 3” (BP1208) met ontwerpbesluit hogere grenswaarde, Maasdriel

Het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel is van plan om één nieuwe vrijstaande woning mogelijk te maken naast Hurwenensestraat 3 te Hurwenen. Hiervoor is een ontwerp bestemmingsplanwijziging opgesteld. In dit wijzigingsplan staan voorwaarden voor deze nieuwe woning. Een daarvan is dat deze nieuwe woning pas mag worden gebouwd als alle agrarische bedrijfsbebouwing en bijbehorende voorzieningen op Hurwenensestraat 3 te Hurwenen blijvend zijn verwijderd. De bestaande bedrijfswoning op Hurwenensestraat 3 krijgt een woonbestemming.

Het perceel waar in het ontwerp wijzigingsplan de nieuwe woning is voorzien is kadastraal bekend als gemeente Rossum, sectie D, nummer 1061. Het perceel waar de agrarische bedrijfsbebouwing en bijbehorende voorzieningen worden verwijderd is kadastraal bekend gemeente Rossum, sectie D, nummer 617.

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat bij de nieuwe woning de wettelijke voorkeursgrenswaarde van 48 dB op de gevel overschreden zal worden door wegverkeerslawaai. Burgemeester en wethouders zijn (binnen de grenzen van de gemeente) bevoegd om een hogere waarde dan de voorkeursgrenswaarde vast te stellen. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde voor deze nieuwe woning gaat tegelijkertijd met het ontwerp wijzigingsplan ter inzage.

Inzien

Van 15 april 2021 tot en met 26 mei 2021 liggen het ontwerp wijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

U kunt het ontwerp wijzigingsplan ook vinden op:

 

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BP1208-ON01 

Reageren

Belanghebbenden kunnen tijdens de inzagetermijn reageren op het ontwerp wijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde. Uw zienswijze stuurt u onder vermelding van 'BP1208' aan: het college van de gemeente Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel.

Wij ontvangen bij voorkeur schriftelijke zienswijzen, per e-mail is niet mogelijk!

Als u uw zienswijze mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar.

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar J. Verhagen.

Kerkdriel, 14 april 2021

Naar boven