Openbare bekendmaking toegepaste bestuursdwang voertuig

Burgemeester en wethouders maken bekend dat er in elk geval vanaf 29 maart 2021 een voertuig gestald/geparkeerd stond aan Wilg op de carpoolplaats Best West te Best. Het voertuig betrof een grijze Ford Focus Stationwagon zonder kenteken, mogelijk laatst gekentekend 74-LN-PS. Wij hebben dit voertuig aangemerkt als een wrak als bedoeld in artikel 5:5 APV.

 

Ingevolge artikel 5.5, eerste lid van de Algemene Plaatselijke Verordening 2020 is het verboden een voertuig dat rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud of in een kennelijk verwaarloosde toestand verkeert op de weg te parkeren.

Handhaving

Vanwege de belangen voor de omgeving en mogelijk vandalisme, diefstal en/of joyriding, is besloten om handhavend op te treden tegen het aanwezige voertuig met kenteken.

Op grond van artikel 5:4, 5:21 en 5:31, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) juncto artikel 125 van de Gemeentewet zijn wij bevoegd tot het toepassen van (spoedeisende) bestuursdwang.

Aangezien de verblijfplaats van de eigenaar van het genoemde voertuigwrak niet bij ons bekend is, maken wij middels deze publicatie bekend dat op 11 maart 2021 (spoedeisende) bestuursdwang is toegepast en dat het voertuig van de openbare weg is verwijderd. Het voertuig wordt gedurende 13 weken opgeslagen op de werf van de gemeente Best. Tegen betaling van de bestuursdwangkosten kan de eigenaar het voertuigwrak binnen de genoemde termijn ophalen.

 

13 april 2021,

Burgemeester en wethouders van Best

Naar boven