Concept Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Kerkrade 2021

De Gemeente Kerkrade is bezig met een nieuwe Verordening maatschappelijke ondersteuning. Het college van Burgemeester en Wethouders besloot op 12 januari 2021 de concept-verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Kerkrade 2021 ter inzage te leggen voor alle inwoners. Tot 2 februari 2021 kunt u meedenken en uw inspraakreactie insturen over deze concept-verordening.

 

Doel verordeningen

De Verordening maatschappelijke ondersteuning geeft uitvoering aan de Wmo 2015. Deze verordening vormt de basis om maatwerk en passende ondersteuning te bieden aan burgers van de gemeente Kerkrade die zelf of samen met hun omgeving onvoldoende zelfredzaam zijn of onvoldoende in staat zijn tot participatie. Zij kunnen een beroep doen op ondersteuning door de gemeente, zodat zij zo lang mogelijk in de eigen leefomgeving kunnen blijven wonen of gebruik kunnen maken van beschermd wonen of opvang.

In de verordening zijn de essentialia van het voorzieningenpakket vastgelegd. Hiertoe behoort ook het tarief voor een informeel persoonsgebonden budget voor Hulp bij het Huishouden. Informeel betekent dat de ondersteuning wordt uitgevoerd door een persoon die behoort tot het sociale netwerk of een niet daartoe opgeleid persoon. Een budgethouder moet namelijk het minimumuurloon betalen als deze niet een zorgovereenkomst heeft met een zorginstelling of de zorgverlener werkzaam is als onderaannemer van een zorginstelling. In de nieuwe Verordening is het uurtarief voor een informeel persoonsgebonden budget voor Hulp bij het Huishouden verhoogd zodat een budgethouder aan deze verplichting kan blijven voldoen.

 

Reacties

U kunt van 12 januari 2021 tot 2 februari 2021 reageren op de concept-verordening. Dat kan schriftelijk aan: College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 600, 6460 AP Kerkrade, onder vermelding van ‘Inspraak concept Verordening Maatschappelijke Ondersteuning gemeente Kerkrade 2021’.

U kunt ook reageren via gemeentehuis@kerkrade.nl.

Uw reactie wordt door ons meegenomen in het verdere proces tot besluitvorming. De raadsbehandeling vindt plaats in de maand februari.

 

Waar ter inzage

U kunt de concept-verordening digitaal opvragen bij mevr. M. Bindels (beleidsmedewerker Wmo) via tel. 14 045 of gemeentehuis@kerkrade.nl; Het papieren stuk ligt vanaf 12 januari 2021 op afspraak ter inzage bij het gemeentelijk informatiecentrum in het Stadskantoor tel. 14 045.

 

Naar boven