Gemeente Grave - coördinatieregeling plan - Vetwei/ Tolschestraat, Velp

Burgemeester en wethouders van Grave maken overeenkomstig de artikelen 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de besluiten voor het plan ‘Vetwei/ Tolschestraat, Velp’ ter inzage worden gelegd. De besluiten zijn ongewijzigd ten opzichte van de ontwerpbesluiten. Er wordt hiervoor geen exploitatieplan vastgesteld.

Het plangebied betreft de hoek Vetwei/Tolschestraat te Velp. Het plan maakt het bouwen mogelijk van zes grondgebonden woningen. Het gaat om twee levensloopbestendige twee-onder-één-kap woningen en vier rijwoningen waarvan één met garage.

De gemeenteraad van Grave heeft op 10 december 2019 besloten om de gemeentelijke coördinatieregeling ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening toe te passen voor het onderhavige plan ‘Vetwei/ Tolschestraat, Velp’. De coördinatieregeling maakt het mogelijk de terinzagelegging van de besluiten gecoördineerd te laten plaatsvinden, overeenkomstig de artikelen 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening. Het betreft de volgende besluiten:

  • de ongewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Vetwei/ Tolschestraat, Velp’ door de gemeenteraad op 23 maart 2021;

  • de verlening van de omgevingsvergunning met kenmerk (OG-G13897) voor de bouw van zes grondgebonden woningen aan de Vetwei 7 t/m 13 (oneven) en Tolschestraat 23 en 23 a (oneven) door/namens het college van burgemeester en wethouders op 6 april 2021.

De gecoördineerde besluiten en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van (dinsdag 6 april 2021) tot en met (maandag 17 mei 2021). De uitgeprinte exemplaren kunnen worden ingezien bij de publieksbalie in het stadhuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt het bestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.0786.BPVetweiTolschVelp-VA01.

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt. Gedurende de beroepstermijn van (6 april 2021) tot en met (17 mei 2021) kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

  • diegenen die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerpomgevingsvergunning naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze naar voren te brengen.

Het beroepschrift moet worden gemotiveerd, gedateerd en ondertekend. In het beroepsschrift dient te worden aangegeven tegen welk besluit het beroep is gericht: het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning of beide.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Aan zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning treden op (dinsdag 18 mei 2021) in werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning opgeschort totdat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Grave, (2 april 2021)

Burgemeester en wethouders van Grave

Naar boven