Gemeente Bergen op Zoom - Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen

Dit is een kopie van de officiële bekendmaking dd. 15 april 2020 in de Bergen op Zoomse Bode.

 

De uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen op 24 april a.s. kan niet plaatsvinden op de wijze waarop wij dat graag hadden gezien. Dit jaar is er geen feestelijke gebeurtenis in Theater de Maagd, waarbij de decorandi uitgebreid in het zonnetje worden gezet. Toegesproken worden door burgemeester Petter en de onderscheiding krijgen opgespeld. De beperkende maatregelen die verband houden met het coronavirus maken het dit jaar niet mogelijk om de uitreiking op deze wijze te laten plaatsvinden.

We vinden het belangrijk dat de decorandi de aandacht krijgen die zij verdienen, omdat deze mensen bijzondere betekenis hebben voor onze gemeenschap. Er is daarom gekozen voor een alternatief en passend programma.

De Lintjesregen 2020 ziet er nu als volgt uit:

Op 24 april, vóór 12.00 uur, zal burgemeester Petter telefonisch contact opnemen met de decorandus om te vertellen dat hem/haar een Koninklijke Onderscheiding is toegekend. In heel Nederland zal dit op deze wijze worden gedaan. We volgen hiermee de richtlijnen van de Provincie en de Kanselarij.

Burgemeester Petter heeft er voor gekozen om alle decorandi persoonlijk toe te spreken. Deze toespraken zijn op een eerder moment opgenomen in de studio van ZuidWest TV en zijn op 24 april vanaf 12.00 uur te volgen via de website van ZuidWest TV: www.zuidwesttv.nl/lintjesregen en ‘live’ op ZuidWest TV.

Op een later moment, wanneer de beperkingen zijn opgeheven, zal er een receptie worden georganiseerd waarbij de Koninklijke Onderscheidingen door de burgemeester alsnog persoonlijk worden opgespeld.

 

Naar boven