Gemeenteblad van Vijfheerenlanden

Datum publicatieOrganisatieJaargang en nummerRubriek
VijfheerenlandenGemeenteblad 2020, 93807Overige overheidsinformatieGemeente Vijfheerenlanden - Help de Voedselbanken in Vijfheerenlanden!

De Coronacrisis heeft ook gevolgen voor het werk van de Voedselbanken in onze gemeente. Ze hebben gebrek aan voedingsproducten. En vrijwilligers die tot de risicogroep behoren, kunnen hun werk niet meer doen.

Oproepen tot hulp via pers en sociale media zorgen voor indrukwekkende reacties, waar de voedselbanken enorm blij zijn. "Hartverwarmend en dankbaar" vinden de coördinatoren Joke den Hartog (Voedselbank Vianen), Wil Verhaar (Voedselbank Giessenlanden-Zederik) en Martine Visser (Voedselbank Leerdam).

Ze bedanken supermarkten die meewerken bij het inzamelen van voeding, bestaande stratenacties, individuele personen, kerken en andere organisaties die weldadige schenkingen doen. Ook zijn ze heel blij met mensen die zich enthousiast melden om hulp te bieden bij het samenstellen en thuis brengen van voedselpakketten.

Nogmaals: hartverkwikkend en ontroerend.

Maar de crisis duurt voort en uw hulp blijft nodig. Onder het motto: Gulheid kent geen Tijd. ‘’We realiseren ons dat we ons als een Rupsje Nooit Genoeg gedragen. Maar we blijven op u rekenen om de inwoners van onze gemeente die in de knel zitten door financiële problemen, te kunnen helpen’’, zeggen de coördinatoren.

‘’We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken. En natuurlijk voeding zoals zonnebloem-/olijfolie, blikken vis, fruit en groenten, pasta/rijst en saus, broodbeleg, siroop, houdbare melk, koffie/thee. Maar ook luiers (maat 1 t/m 6), shampoo, afwasmiddel, wasmiddel (kleur) zijn welkom’’.

Helpen

Wilt u helpen? Kijk dan op de websites: voedselbankvijfheerenlanden.nl en voedselbankgiessenlanden-zederik.nl.

Bedankt namens de Voedselbanken in Vijfheerenlanden en hun klanten!