Burgemeester en wethouders van Zaltbommel – vastgesteld besluit hogere grenswaarde artikel 83 Wet Geluidhinder

 

De gemeenteraad heeft op 26 maart 2020 het bestemmingsplan Delwijnen, Delwijnsestraat tussen 13 en 15 vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van vijf (vrijstaande) woningen tussen Delwijnsestraat 13 en 13a, de omzetting van de bedrijfswoning Delwijnsestraat 13a naar burgerwoning, het verwijderen van de aanduiding glastuinbouw, het deels verwijderen van het agrarisch bouwvlak en het aanpassen van het bouwvlak voor Delwijnsestraat 13c.

Het college van Burgemeester en Wethouder heeft besloten hogere grenswaarden voor geluid vast te stellen. Artikel 83 van de Wet geluidhinder biedt hiervoor de mogelijkheid. Dit heeft het college gedaan om het vastgestelde bestemmingsplan Delwijnen, Delwijnsestraat tussen 13 en 15 te kunnen uitvoeren.

Een akoestisch onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat dit nodig is.

 

Inzage

Het besluit en de bijbehorende documenten liggen van donderdag 9 april 2020 t/m woensdag 20 mei 2020 ter inzage.

De stukken bekijkt u digitaal. Dit doet u via onze site www.zaltbommel.nl. De informatie vindt u onder bouwen en verbouwen/bestemmingsplannen.

Ook kunt u ze bekijken tijdens de openingstijden bij de afdeling Publiekszaken op het gemeentekantoor van Zaltbommel. Het gemeentekantoor ligt aan de Hogeweg 11 te Zaltbommel.

 

Beroep

Bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag kan van vrijdag 10 april 2020 tot en met donderdag 21 mei 2020 beroep worden ingesteld. Als beroep is ingesteld kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de afdeling. Het beroep of verzoek moet tenminste bevatten naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit en de gronden van het bezwaar of beroep. Instellen van beroep is mogelijk voor belanghebbenden:

  • die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen.

Een voorlopige voorziening kan door de Voorzieningenrechter worden getroffen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor het indienen van een beroepsschrift en het vragen van een voorlopige voorziening heft de Raad van State een griffierecht.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Leefomgeving.

Naar boven