Vaststelling welstandsrichtlijnen Middelsee

Op 1 april 2020 heeft de gemeenteraad van Leeuwarden de welstandsrichtlijnen voor Middelsee vastgesteld. Van donderdag 9 april 2020 tot en met woensdag 20 mei 2020 liggen de betreffende stukken ter inzage.

Welstandsrichtlijnen

De wijk Middelsee wordt globaal begrensd door de spoorlijn Leeuwarden –Zwolle aan de westzijde, het Van Harinxmakanaal aan de noordzijde, de Overijsselselaan aan de oostzijde en de spoorwegovergang van de Brédyk aan de zuidzijde. Het beeldkwaliteitsplan (BKP) is samen met het bestemmingsplan Middelsee vastgesteld op 22 januari 2020.

Voortvloeiend uit het BKP zijn welstandscriteria opgesteld. De welstandscriteria hebben betrekking op het uiterlijk van de gebouwen, zoals materiaalgebruik en kleurstelling. De nieuwbouw zal moeten voldoen aan deze criteria.

Inzage

De stukken kunt u inzien:

  • in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden. Vanwege de situatie rondom corona kan dit alleen op afspraak en als u het plan thuis niet digitaal in kunt zien (noodzaak).

  • via de website https://www.leeuwarden.nl/nl/ruimtelijke-plannen.

Geen reactie mogelijk

Op grond van artikel 8:3 Algemene wet bestuursrecht kan geen bezwaar en/of beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met Anne den Herder via anne.denherder@leeuwarden.nl of via 06 525 12 000.

Inwerkingtreding

De welstandsrichtlijnen treden één dag na deze bekendmaking in werking.

 

Naar boven