VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN ‘BUITENGEBIED MILL EN SINT HUBERT, REGIONALE WATERBERGING GRAVE’

 

Burgemeester en wethouders van Mill en Sint Hubert maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Buitengebied Mill en Sint Hubert, regionale waterberging Grave’ heeft vastgesteld op 6 februari 2020. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Er is geen exploitatieplan vastgesteld.

 

Met dit bestemmingsplan wordt het planologisch mogelijk gemaakt om een regionale waterberging in het stroomgebied van de Raam te realiseren. Deze regionale waterberging is bedoeld om wateroverlast in stad Grave te voorkomen. De regionale waterberging strekt zich uit over de gemeenten Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert. In de gemeente Mill en Sint Hubert ligt het plangebied in het noordelijk deel van de gemeente, het stroomgebied van de Raam in Mill en Langenboom.

 

Naar aanleiding van publicatie van het ontwerp-bestemmingsplan ‘Buitengebied Mill en Sint Hubert, regionale waterberging Grave’ zijn zes zienswijzen ingediend. De ingediende zienswijzen hebben geen aanleiding gegeven tot wijziging van het bestemmingsplan. Er is wel een ambtelijke wijziging van het bestemmingsplan aan de orde (technische aanpassing van de overzichtskaart in bijlage 4) Voor een volledig overzicht wordt verwezen naar het besluit tot vaststelling.

 

Het bestemmingsplan, vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van woensdag 8 april 2020 tot en met dinsdag 19 mei 2020. Een uitgeprint exemplaar kan worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.0815.BPWaterberging-VA01.

 

Tot en met 19 mei 2020 kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage, door:

  • diegenen die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een ieder tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage. Aan zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingesteld, treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

 

Mill, 3 april 2020

Burgemeester en wethouders van Mill en Sint Hubert

 

Naar boven