Gemeente Maastricht, tervisielegging van het ontwerpbesluit hogere waarde(n) ingevolge de Wet geluidhinder.

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat het ontwerpbesluit hogere waarde(n) ingevolge de Wet geluidhinder (Wgh) ‘De Blauwe Loper’ ter inzage wordt gelegd.

Korte inhoud

In de wijk Mariaberg, ten westen van het centrum van Maastricht heeft de woningstichting Servatius het voornemen om de buurt Blauwdorp, gelegen in de wijk Mariaberg, grondig te herstructureren. Om dit te kunnen realiseren is een nieuw bestemmingsplan opgesteld met een passende juridische regeling en in procedure gebracht.

Het plan moet getoetst worden aan de uitgangspunten en normstelling uit de Wgh. Het plangebied ligt binnen de geluidzone van de Ruttensingel en ondervindt een geluidbelasting ten gevolge van wegverkeerslawaai. De voorkeursgrenswaarde wordt overschreden. Daar zijn burgemeester en wethouders voornemens om ten behoeve van 93 appartementen gelegen aan de Ruttensingel, Meester Ulrichweg, Asterstraat, Anjelierenstraat, Heimoweg en een nader te benoemen nieuw aan te leggen weg te Maastricht, hogere waarden ingevolge de Wet geluidhinder vast te stellen.

Inzien:

Met ingang van donderdag 2 april tot en met woensdag 13 mei 2020 ligt het ontwerpbesluit hogere waarde(n) Wet geluidhinder (kenmerk 2020-09289) ter inzage aan het GemeenteLoket, Mosae Forum 10, Maastricht. Tevens kunt u aan het gemeenteloket het ontwerp-bestemmingsplan “de Blauwe Loper” inzien (digitaal beschikbaar www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpDeBlauweLoper-ow01)

Het GemeenteLoket werkt op afspraak. U kunt digitaal een afspraak maken via www.gemeentemaastricht.nl/bouwen-en-verbouwen telefonisch via 14043.

Schriftelijke zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op het ontwerpbesluit hogere waarde(n) Wet Geluidhinder. U kunt uw zienswijzen richten aan het college van burgemeester en wethouders van Maastricht. Uw zienswijze dient te zijn voorzien van uw naam, de dagtekening, uw handtekening, een motivering en onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit Wgh de Blauwe Loper,kenmerk 2020-09289’,

Verzending van uw zienswijze is mogelijk per post: Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht of per e-mail via post@maastricht.nl

Mondelinge zienswijzen

Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kunt u per e-mail een afspraak maken met de heer Peter Nutters: peter.nutters@maastricht.nl

Van uw mondeling ingebrachte zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Maastricht, 1 april 2020

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

De Secretaris, R.E.C. Kleijnen

De Burgemeester, J.M. Penn-te Strake

 

Naar boven